Beursdagboek Trader Guy 18 maart 2021, 08:23

...

Wall Street hoger Europa vlak, alles rond topzone of records

18 maart 2021, 08:23 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De verkiezingen in Nederland werden duidelijk gewonnen door de partijen aan de rechterkant en het midden. Zoals het er nu naar uitziet zal de formatie van een nieuwe regering redelijk snel op gang komen en krijgen we mogelijk dezelfde 4 partijen in de regering. Nu afwachten maar wat betreft de AEX zal dat niet zoveel uitmaken, er veranderd dus niks.Het blijft uitkijken naar wat de economie doet, wat er met de 3e golf van het virus zal gebeuren en vooral hoe snel we verder kunnen gaan met het vaccineren. Ik las dat we niet al teveel mogen verwachten wat betreft versoepelingen, niet hier en ook niet in België want ook daar denkt men om eerder de duimschroeven weer wat aan te draaien. We zijn er nog lang niet vanaf zo blijkt maar weer eens.

Inflatie en rente:
De FED voorzitter Jerome Powell zei nog een keer dat hij de de intentie heeft om zijn volledige scala aan instrumenten in te blijven zetten ter ondersteuning van de Amerikaanse economie. Dat om de werkgelegenheid en de doelstelling om de prijs stabiliteit doelstelling te realiseren. Uit de verklaring van de FED bestuurders blijkt dat het belangrijkste rentetarief eind 2021, 2022 en 2023 op een gemiddelde van 0,1% wordt gezien maar op de langere termijn wordt de FED funds rente op een mediaan van 2,5% geraamd. Veel zal afhangen van hoe de inflatie zich verder ontwikkeld de komende periode.

Indicatie vandaag:
Vanmorgen een wat hogere start zo te zien via de futures, de rente loopt toch weer iets op na het rentebesluit en de verklaring van de FED die je op verschillende manieren kunt lezen. Alles bij elkaar genomen is het zo dat er op de inflatie wordt gelet, als die nog verder oploopt dan kan de FED niet veel anders dan in te grijpen via de rente. Dat krijgt nog wel een vervolg de komende weken.

De Nasdaq laat een wat hogere opening zien net als de Dow en de S&P future, ook de AEX en de DAX willen iets hoger openen vandaag. De rente liep gisteren verder op richting het slot, vanmorgen zien we een verdere stijging zowel in de VS als in Europa en dat kan de markten weer sturen in de loop van de dag.

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 weer hun hoogste stand ooit bereiken op slotbasis. Dat wil hoe dan ook zeggen dat het er technisch nog sterk uitziet want anders krijg je geen nieuwe records. De indices blijven boven hun 20-MA en 50-MA en al een hele lange periode boven het 200-MA. Het blijft allemaal sterk maar het wordt wel kwetsbaar, er moeten dan wel eerst 3 tot 4 negatieve sessies komen die de belangrijke indices tot 3% of meer onder de recordstanden brengen om de trend te doen kantelen.

De tech indices proberen wel op te krabbelen maar krijgen nog altijd niet de belangrijke frontrunners van eerder met zich mee. Het blijft dan ook opletten voor een nieuwe grote draai bij de tech aandelen de komende dagen en zeker nu ook de rente verder oploopt ...

Ook Europa blijft sterk liggen bij alle 3 de indices die we volgen, zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 staan boven hun 20-MA en hun 50-MA. Wel is het zo dat de indices hier nog altijd wat minder sterk overkomen dan bijvoorbeeld de Dow Jones en de S&P 500.

Zowel Europa als Wall Street zitten aan een Technisch hoogtepunt nu, we kunnen denk ik beginnen met uit te kijken naar een eventuele schifting ofwel herschikking van de markt. Dat kan deze week al op gang komen en waar het kan zal ik erop handelen voor de leden. Strategisch zitten we al in de markt met posities die u nog kunt aankopen zodra u lid wordt. Het zou best eens een mooie rit kunnen worden met de lopende posities.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.196 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1740 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt prima naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »