Beursdagboek Trader Guy 16 maart 2021, 07:59

...

Europa redelijk vlak, Wall Street weer records

16 maart 2021, 07:59 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De Europese beurzen kunnen wisselend reageren op het slot van Wall Street gisteren, we zien dat de DAX voorbeurs iets lager wil maar de AEX zou door dat de tech aandelen het goed deden gisteren via ASML weer wat hoger kunnen starten. Na de vrij rustige start van de week gisteren verwacht ik ook vandaag weinig nieuws en dat kan de markt op de plek houden in Europa voorlopig.Denk er aan dat de beurzen op Wall Street de komende 2 weken een uur vroeger open gaan en dus een uur eerder sluiten omdat de zomertijd al is ingegaan in de VS. Wall Street laat wel nieuwe records zien bij de Dow Jones en de S&P 500, de Nasdaq loot ook positief maar een record zit er daar nog niet in na de recente stevige terugval.

Uiteraard is er een enorm optimisme op Wall Street door dat president Joe Biden het steunplan van 1,9 biljoen dollar eind vorige week goedkeurde, beleggers denken dat daarvan op zijn minst enkele procenten naar de aandelenmarkten gaat en 1% is al goed voor 20 miljard dollar, laat staan als het 10-20 of 25% wordt? Dat denkt men maar het is natuurlijk de vraag of het ook zo zal zijn? Dat geld is bedoeld om putten te dichten, niet om er nog rijker van te worden of mis ik hier een belangrijk punt? Natuurlijk zal er een deel naar de markten gaan maar er zal ook dagelijks wel wat uit de markt verdwijnen door dat men geld nodig heeft vrees ik in deze crisis tijden voor veel bedrijven en sectoren.

Inn Europa zitten ze nu met een vaccin probleem en telkens komt de naam van AstraZeneca naar voren als de veroorzaker van het probleem. Nu mag men niet meer inenten met het vaccin in heel veel landen. Eerst problemen met de leveringen, dan nu met de bijwerkingen en dat juist op het vaccin waar Europa volop had ingezet ook nog. Vertraging op komst? En dat juist nadat veel ministers hadden gemeld dat iedereen zijn vaccin al zou hebben gekregen in juli. Wat moeten we hier nu mee? Weer een bewijs dat alles niet zo makkelijk gaat, aan de andere kant is het ook zo dat alleen de tijdlijn wat zal worden opgeschoven. De vraag is dan ook hoe lang de mensen het nog gaan volhouden? Enfin, we gaan het zien maar zoals altijd moet je niet teveel vertrouwen op wat ze ons allemaal wijsmaken. Ze hebben een grote fout gemaakt om alles te zetten op dat ene vaccin dat juist nu problemen veroorzaakt op alle vlakken.

Later deze week komt de Fed nog met een rentebesluit, maar de verwachtingen zijn niet erg hooggespannen. Belangrijker vinden beleggers wat de Fed zal melden over de rente die snel oploopt.

Rente loopt verder op:
Het vooruitzicht van een verwachte sterkere groei van de economie na de pandemie laat ook keerzijde zien, namelijk een toenemende inflatie. en dat zorgt ervoor dat de obligatierentes de afgelopen weken stevig beginnen op te lopen en dat zorgt voor de nodige onrust op de beurzen. Die onrust vertaalt zich dan vooral via de volatiliteit ofwel de bewegingen die de markten laten zien momenteel. De Duitse 10-jaarsrente noteert vandaag weer iets lager tot -0,3% en blijft negatief, de 10-jaarsrente in de VS loopt wat verder op naar 1,59%.

Indicatie vandaag:
Vanmorgen zien een verdeelde markt indicatie, de tech wat in de plus maar de rest wat lager via de futures. De AEX kan dus wat hoger openen maar de DAX en de CAC 40 zien er redelijk vlak uit rond de start van de sessie. Het zal weer wachten worden op Wall Street, kan men het daar nog wat hoger krijgen na de reeks records (Dow en S&P 500)? Het is afwachten hoe de sessie verder zal verlopen ...

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones, de Dow Transport en de S&P 500 alle 3 nieuwe records hebben neergezet gisteren, dat wil ook zeggen dat het er technisch allemaal sterk uitziet want anders kun je geen records neerzetten. Deze 3 dus boven het 20-MA, het 50-MA en al heel lang boven het 200-MA. Dat blijft dus sterk maar wel kwetsbaar nu door dat deze niveaus wel weer zullen worden opgezocht later. Er zit dus een terugval aan te komen op de vrij korte termijn bij deze indices. De Nasdaq sluit ook hoger deze keer, en boven het 50-daags gemiddelde nu, ook hier opletten voor het vervolg de komende sessies.

Europa dat het wat dat betreft dus goed bij alle 3 de indices die we volgen, zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 staan boven hun 20-MA en hun 50-MA. Wel is het zo dat de indices hier iets minder sterk overkomen dan bijvoorbeeld de Dow Jones en de S&P 500.

Zowel Europa als Wall Street op een Technisch hoogtepunt nu, we kunnen denk ik beginnen met uit te kijken naar een eventuele schifting ofwel herschikking van de markt. Dat kan deze week al op gang komen en waar het kan zal ik erop handelen voor de leden. Strategisch zitten we al in de markt met posities die u nog kunt aankopen zodra u lid wordt. Het zou best eens een mooie rit kunnen worden met de lopende posities.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.193 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,25 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1735 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt prima naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 MEI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »