Beursdagboek Trader Guy 17 maart 2021, 07:39

...

Verkiezingen Nederland, beurzen wachten op FED

17 maart 2021, 07:39 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

De markt liet dinsdag over het algemeen een verdeeld beeld zien, een sessie zonder duidelijke richting met wel eerst een stevige stijging bij de Nasdaq die later op de avond werd verkocht. Beleggers wachten op de FED en blijven kijken naar de sprongen die de rente maakt momenteel en die beweegt vooral door de vrees voor inflatie. De Dow Jones verloor 127 punten, de Dow Transport zelfs 222 punten. De Nasdaq kon nog in de plus sluiten met vooral de Nasdaq 100 die 0,5% hoger uitkwam maar dat was eerder bijna 2%. De SP 500 verloor 0,2% met een slot op 3.962,71 punten. Vooral door de tegenvallende detailhandelsverkopen en andere economische cijfers ging het deze keer moeilijk op Wall Street.Europa kon nog in de plus sluiten met de AEX die 0,7% in de plus wist te sluiten, de DAX won 0,65%. Dat Europa hoger wist te sluiten nu er minder wordt gevaccineerd na problemen met het vaccin van AstraZeneca blijft vreemd, er is meer aan de hand dan alleen dat want de cijfers hier in Europa lopen weer behoorlijk op en enkele landen komen wederom met nieuwe regels. Frankrijk kampt met een nieuwe variant, Italië gaat zeker tot na Pasen in een lockdown terwijl we lezen dat België er nog lang niets voor voelt om de terrassen weer te openen. Ik lees op zich alleen maar zaken die niet echt bevorderlijk zijn voor het verloop van de markten en toch wint de koopdrang het nog steeds. We moeten hoe dan ook blijven opletten want de zaak zit niet goed in elkaar, men verwacht teveel van het goeie terwijl men de realiteit uit het oog verliest. Dat is ook zo op Wall Street momenteel, er zijn genoeg signalen dat de markt overspannen blijft en dat groeit nog door momenteel.

Inflatie en rente:
Het verwachte economische herstel stevig aangewakkerd door massal geld van de overheid drijft de inflatie behoorlijk op en daarmee stijgen ook de rendementen op obligaties hetgeen de aandelenmarkten parten speelt. Hogere rendementen op obligaties zijn over het algemeen slecht voor de aandelenkoersen en zeker als het rendement op de 10-jaars lening tot boven de 2% geraakt. De rente staat nu op 1,63% dus nog onder die 2% maar aan het begin van dit jaar (januari) stond de rente nog op 0,9% waardoor we zien dat het nu wel heel snel richting die 2% gaat. Beleggers vrezen dan ook dat de Fed eerder de monetaire stimulering zal afbouwen als de inflatie verder dreigt toe te nemen.

Het rentebesluit van vanavond zal naar verwachtingen geen wijzigingen vertonen maar FED voorzitter Powell kan wel wat vertellen over de vervolg strategie nu de marktrente zo stevig oploopt. In december zei de FED nog dat ze gemiddeld rekenden op handhaving van de huidige rente tot en met 2023, die tijdlijn zou wel eens naar beneden toe kunnen opschuiven. Opvallend is ook de behoorlijke stijging van de dollar ten opzichte van de euro, inmiddels staat de euro al op 1,191 dollar.

Indicatie vandaag:
Vanmorgen nog niet veel indicatie via de futures, de rente loopt weer iets op waardoor de Nasdaq dan geen plus kan laten zien, ja zo moeten we op dit moment naar de markt kijken. De rente omhoog is de Nasdaq omlaag en de traditionele aandelen vlak tot wat hoger. De rente liep op gisteren richting het slot, doet niet veel vanmorgen maar dat zet een stop op de Nasdaq die juist gisteren bij een dalende rente hoger van start ging. De DAX laat iets daling zien, de AEX zal waarschijnlijk ook 1 a 2 punten lager starten.

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones, de Dow Transport en de S&P 500 iets moeten inleveren maar nog dicht bij hun hoogste stand ooit uitkomen. Dat wil hoe dan ook zeggen dat het er technisch allemaal nog sterk uitziet want anders blijven records niet zo ver weg. Deze 3 dus boven het 20-MA, het 50-MA en al heel lang boven het 200-MA. Het blijft allemaal sterk maar het wordt wel kwetsbaar, wel zijn er nu eerst 3 tot 4 negatieve sessies nodig die deze 3 indices tot 3% of meer onder de recordstanden brengen om de trend te doen kantelen. Gisteren de eerste dag, nu maar eens kijken of er meer gaan volgen. Hoe dan ook opletten voor het vervolg de komende sessies.

De tech indices proberen wel op te krabbelen maar krijgen niet alle frontrunners van eerder met zich mee, Tesla geraakt amper nog vooruit terwijl ook de grote chip bedrijven niet volop meedoen. Opletten voor een nieuwe grote draai bij de tech aandelen dus ...

Europa dat het wat dat betreft dus goed bij alle 3 de indices die we volgen, zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 staan boven hun 20-MA en hun 50-MA. Wel is het zo dat de indices hier nog altijd minder sterk overkomen dan bijvoorbeeld de Dow Jones en de S&P 500.

Zowel Europa als Wall Street zitten aan een Technisch hoogtepunt nu, we kunnen denk ik beginnen met uit te kijken naar een eventuele schifting ofwel herschikking van de markt. Dat kan deze week al op gang komen en waar het kan zal ik erop handelen voor de leden. Strategisch zitten we al in de markt met posities die u nog kunt aankopen zodra u lid wordt. Het zou best eens een mooie rit kunnen worden met de lopende posities.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.191 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,8 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1736 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt prima naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 MEI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »