Beursdagboek Trader Guy 19 maart 2021, 08:37

...

Nasdaq onderuit, Europa trekt er zich weinig van aan

19 maart 2021, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wat de markten gisteren onder druk zette was toen beleggers plots met een dubbele dreiging te maken kregen, eerst de bekende stijgende rente maar nu ook de plots stevig dalende energieprijzen. Verder keek men naar de prognose voor economische groei van de FED die inzet op een sterk herstel met de steun van de overheden en de FED zelf.Wel zei Powell erbij dat hij de inflatie boven de 2% doelstelling wil zien uitkomen en dat moet samengaan met een aanzienlijke verbetering van de arbeidsmarkt. Dat is wat de FED wil maar aan de andere kant zijn dat de voorwaarden voor dat men begint met het verhogen van de rente alleen zegt hij er niet bij wanneer dat gaat gebeuren, dat ligt dus nog helemaal open. De markten zelf zetten nu blijkbaar al in op een vervroeging van dit alles want anders loopt de rente deze dagen niet zo fors op. Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat de markten volatiel zullen blijven de komende periode, dat merk je aan vrijwel alles ...

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS liep gisteren even op tot net boven de 1,75% wat opnieuw een hoogtepunt is, vanmorgen zakt dat al wat terug tot net onder de 1.7% zoals u kunt zien hieronder op de afbeelding. De rente in Duitsland loopt ook wat op, gisteren zelfs al even tot -0,25% maar vanmorgen zien we -0,27% staan. Eerder deze week stond de 10 jaar rente in Duitsland nog even op -0,37%.

Toch heel wat beweging op het rentefront momenteel, zou het verder doorzetten de komende weken? Of hebben we al de tijdelijke top gezien gisteren? Het is omdat het te goed gaat gezien het verloop van de beurzen, dat zorgt voor inflatie ofwel die komt er vanzelf wel als het te goed gaat, in de VS lijkt het niet op te kunnen de afgelopen tijd. De vraag is natuurlijk of het allemaal echt zo is? Er staan nog heel wat vragen open dus ...

Indicatie vandaag:
De grote twijfels komen er via het rentefront zoals ik net al aangaf, de FED zei in feite niks maar aan de andere kant kon je er ook veel cryptische omschrijvingen in vinden. Met andere woorden, wat betreft de rente is het ofwel ja ofwel nee, dat zal afhangen van het verdere verloop maar we kunnen (willen) er nu niks over zeggen. Dat zet de markten onder druk, in ieder geval de indices waar al veel lucht in zit zoals de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index ofwel die TOP-10 aandelen die we allemaal goed kennen en waarvan we weten dat die al tijden zeer duur vinden. Wel is het zo dat het verloop van die tech indices 1 op 1 lopen met het verloop van de rente, een oplopende rente zorgt meteen voor een correctie bij deze sector, een weer dalende rente zorgt dan weer meteen voor een stevig herstel.

Bij de andere indices ofwel sectoren is het juist andersom want die willen juist een stijgende rente zien blijkbaar. Alleen als er een grote schuiver bij de Tech sector komt moeten de Dow en de Dow Transport even mee in het rood maar bij lange na niet zo fors als de tech sector. Dat maakt het momenteel zo moeilijk en is het ook haast niet te doen om een indicatie af te geven voor vandaag. Wel zie ik dat de rente iets lager staat vanmorgen dus zou je haast denken of er vanuit gaan dat de tech aandelen wat gaan herstellen. De rest zal wat blijven hangen of ook iets oplopen maar als er geen draai komt in de rente dan kunnen we vandaag en maandag wat herstel bij de tech verwachten.

Europa trekt er zich blijkbaar niet zoveel van aan, de DAX sloot gisteren 179 punten hoger, de AEX won 1,7 punten. Nabeurs ging er wel wat vanaf maar vanmorgen zien we dat de DAX en de AEX geen stevige reactie laten zien na het lagere slot op Wall Street. Een vlakke tot iets hogere start mogen we verwachten zo te zien. Later maar eens zien wat Europa zal doen in de loop van de sessie en zeker wanneer Wall Street open gaat. Dan na het weekend weer een groene maandag? Je zou het haast wel denken, we gaan het zien ...

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 deze keer wat terug moeten maar ze blijven wel dicht bij hun recordstand hangen op slotbasis. Dat wil hoe dan ook zeggen dat het er technisch nog altijd sterk uitziet want anders blijven nieuwe records niet binnen handbereik. De Dow Jones, de S&P 500, de DAX en de AEX blijven in ieder geval boven hun 20-MA en 50-MA en al een hele lange periode boven het 200-MA. Na het slot gisteren bij zowel de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index zien we deze 3 weer onder hun 20- en 50-MA uitkomen maar deze indices blijven er omheen draaien de afgelopen week.

De tech indices proberen telkens wel weer op te krabbelen maar krijgen nog niet altijd de belangrijke frontrunners van eerder met zich mee. Het blijft dan ook opletten voor een grotere correctie bij de tech sector maar dat geef ik al een tijdje aan. Wel zullen deze indices volatiel blijven en grote uitslagen maken, daar zal ik waar het kan in ieder geval op proberen te handelen.

Ook Europa blijft sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 staan ruim boven hun 20-MA en 50-MA. Wel is het zo dat de indices hier nog altijd wat minder sterk overkomen dan bijvoorbeeld de Dow Jones en de S&P 500.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.192 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1740 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt prima naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »