Beursdagboek Trader Guy 22 maart 2021, 08:24

...

Rente zakt wat, Nasdaq future hoger, Dow future iets omlaag

22 maart 2021, 08:24 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we dat de rente in de VS wat terugloopt en dat vertaalt zich meteen in het verloop van de futures voorbeurs, de Nasdaq future omhoog terwijl de Dow future wat moet inleveren. De SP 500 future blijft dan ertussen hangen met een vlak verloop voorbeurs. De rente zakt een goeie 6 basispunten vanmorgen. De technologie toppers kunnen dus een verder herstel laten zien vandaag, vrijdag lag de tech er ook al goed bij met als enige sector een plus. Het verloop van de rente zal zeker invloed hebben op het verloop van de tech aandelen en dus ook voor de AEX door zwaargewicht ASML, dat aandeel zal ervoor moeten zorgen dat de AEX de oversteek kan maken richting die 700 punten grens.Verloop afgelopen vrijdag:
Als we naar Europa kijken dan zien we afgelopen vrijdag een verlies over de gehele lijn, de AEX verloor 0,7 punten terwijl de DAX met 155 punten terug moest. De Franse CAC 40 verloor dan weer 65 punten. Zo zien we dat de AEX er nog het best vanaf kwam vrijdag en dat kwam door dat de index mede bepaald wordt door het aandeel ASML dat meer dan 20% weegt binnen de AEX (1/5e). De Dow verloor vrijdag 234 punten inleveren, de S&P 2,3 punten terwijl de technologie indexen wat herstel lieten zien vrijdag. De Nasdaq won 99 punten terwijl de Nasdaq 100 een winst van 77 punten boekte. De SOX index won dan weer 35 punten.

Op zich is er bij de indices technisch nog niet zoveel aan de hand want op Wall Street blijven de Dow Jones en de S&P 500 op recordjacht terwijl hier in Europa zowel de CAC als de DAX afgelopen week hun hoogste standen aan wisten te scherpen. Om bij de AEX een nieuw record neer te zetten moeten we nog zo'n 20 punten hoger zien te geraken. De AEX heeft dus nog wat problemen door de mindere prestaties van de Nasdaq omdat zoals ik al aangaf ASML zwaar op de index weegt, om die top te bereiken zullen we ASML meer dan nodig hebben dus.

Via de abonnementen heb ik daar een strategie voor in ieder geval, doe mee met de posities door lid te worden via de proef aanbieding tot 1 JUNI ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS zakt vanmorgen 5 tot 6 basispunten tot op 1,68% zoals u kunt zien hieronder via de afbeelding. De rente in Duitsland zien we vanmorgen ook behoorlijk inleveren tot rond de -0,325%.

Zou de volatiliteit bij de rente verder doorzetten de komende weken? Of hebben we al een tijdelijk hoogtepunt bereikt? De oplopende rente komt nu vooral omdat het te goed gaat als er naar het verloop van de beurzen wordt gekeken, dat zorgt hoe dan ook voor inflatieangst en oplopende inflatie moet worden aangepakt via het verhogen van de rente op een gegeven moment.

Het voelt dan ook allemaal zo dubbel momenteel, in de VS lijkt het niet op te kunnen de afgelopen tijd maar we mogen nog steeds helemaal niets. De vraag is natuurlijk of het allemaal wel echt zo is? Er staan nog heel wat vragen open momenteel maar beleggers zien het allemaal door een roze bril ... Vandaag zo te zien wat correctie ofwel terugval bij de rente zo aan het begin van de sessie.

Indicatie markt:
Als ik het verloop van de indices bekijk dan zien we vorige week een paar sterke en een paar mindere sessies, per slot van rekening was er veel beweging gedurende het verloop van de week maar er was op het einde weinig verandering merkbaar. Dat wil zeggen dat de indices nog in hun opgaande beweging blijven en dan vooral de meer traditionele indices zoals de Dow Jones, de S&P 500, de Dow Transport. Hier in Europa zijn dat vooral de DAX en de CAC 40 die dicht bij hun hoogste stand of records blijven hangen zodat er maar weinig nodig is om nieuwe hoogtepunten te bereiken. Wat dat betreft kan ik niet verder dan er rekening mee te houden dat de komende week opnieuw positief kan afsluiten al is dat natuurlijk nooit een zekerheid.

De DAX zit in een sterke flow met nieuwe records tot midden vorige week, daar kunnen er wel nog wat bijkomen net als op Wall Street als de markt er weer positief uit komt te zien na de correctie van eind vorige week. Ook wat betreft Europa moeten we zolang de records binnen handbereik blijven omhoog kijken, daarom heb ik met wat kleine long posities geanticipeerd op een herstel eind vorige week.

Wat betreft de AEX groeit de kans nu weer om die dekselse en taaie 700+ grens even op te zoeken waar het al meer dan 20 jaar oude record wacht, nog een goeie 20 punten te gaan en we weten dat zoiets in de huidige fase snel kan gaan. We zijn benieuwd, het moet er een keer van komen en aangezien er weer een paar pogingen om lager te gaan werden afgeslagen groeit de kans nu echt. Zie hieronder de grafiek van de AEX index op weekbasis waar u kunt zien dat de index op de rand van een mogelijk belangrijke uitbraak staat.

Weekgrafiek AEX index:

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 wat terug moesten vrijdag maar beiden blijven wel dicht bij hun recordstand hangen. Dat wil hoe dan ook zeggen dat het er technisch nog altijd sterk uitziet want anders blijven die nieuwe records niet binnen handbereik. Pas als de indices 2 tot 3% onder die records komen te staan kan het voor een tijdje over en uit zijn. De Dow Jones, de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) zien we wel onder hun 20-MA en op en rond hun 50-MA uitkomen. Ze blijven nu wel al een tijdje rondom dat 50-MA heen draaien maar willen er blijkbaar ook niet van weglopen wat voor deze indices enige hoop op herstel aangeeft. De tech indices proberen telkens wel weer op te krabbelen maar krijgen de belangrijke frontrunners van eerder niet allemaal gelijktijdig met zich mee. Wel zullen deze indices volatiel blijven en grote uitslagen laten zien, daar zal ik waar het kan in ieder geval op proberen te handelen via wat aandelen en de Nasdaq 100 index.

Ook Europa blijft sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX en de DAX staan ruim boven hun 20-MA en 50-MA zoals u kunt zien op de afbeelding hieronder. De DAX dicht bij de recordstand en de AEX moet nu boven de 688 punten zien te geraken om dan de oversteek richting het record rond de 702 punten te maken. Voor de AEX komt er nu mogelijk een mooie fase aan als de stijging door kan zetten. De trend bij de DAX blijft op alle fronten omhoog gericht zoals u kunt zien op de grafiek hieronder.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.189 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1730 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »