Beursdagboek Trader Guy 23 maart 2021, 08:26

...

Nasdaq start week sterk, AEX richting volgende weerstand

23 maart 2021, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

De indicatie vanmorgen laat zien dat we iets lager kunnen openen maar veel zal het niet zijn, trouwens weten we nu al bekeken over de afgelopen weken dat dit snel kan worden ingehaald na de opening ofwel na 09:00. In ieder geval was het gisteren ook zo, de AEX begon 4 punten lager maar in een snel tempo werd dat verlies ingehaald en sloot de index alsnog positief. Bij de DAX hetzelfde, na een mindere start toch een plus op slotbasis.Wat opviel gisteren was dat de Nasdaq ofwel alle tech aandelen het goed deden, ook hier bij ons met ASML dat €13 hoger wist af te sluiten en de AEX behoorlijk hielp richting winst. De tech indices op Wall Street zetten dan ook een belangrijke stap richting een nieuwe poging om de toppen op te zoeken. Verder deden de Dow Jones en de S&P 500 het ook prima en blijven de records in zicht.

Verloop markt maandag:
Als we naar Europa kijken dan zien we wat herstel maandag, de AEX geraakt 2,5 punten hoger terwijl de DAX 36 punten winst boekt. De Franse CAC 40 verloor dan weer 30 punten. Op Wall Street start de week sterk met een plus van 103 punten voor de Dow Jones, de S&P 500 wint 27 punten terwijl de Nasdaq met een winst van 162 punten de dag afsluit. De Nasdaq 100 haalt zelfs 218 punten winst terwijl de SOX index 66 punten hoger sluit waardoor deze index het best presteerde op Wall Street.

Op zich is er nu bij alle indices die we intensief volgen in feite technisch nog niets aan de hand, op Wall Street blijven de Dow Jones en de S&P 500 op recordjacht terwijl hier in Europa de indices op koers blijven om hun hoogste standen weer op te zoeken. Wat opviel gisteren is dat de Nasdaq er weer zin in krijgt want gisteren werd er technisch een belangrijke stap omhoog gemaakt. Het gat richting weer nieuwe records wordt zo meteen een stuk kleiner maar er zijn nog een aantal sterke dagen daarvoor nodig. Om bij de AEX een nieuw record neer te zetten moeten we nog zo'n 20 punten hoger zien te geraken. De DAX blijft vrij dicht bij de hoogste stand ooit bereikt en dat was vorige week nog zo.

Via de abonnementen heb ik daar een strategie voor in ieder geval, doe mee met de posities door lid te worden via de proef aanbieding tot 1 JUNI ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS zakt vanmorgen tot rond de 1,673% zie ook de afbeelding hieronder. De rente in Duitsland zien we vanmorgen ook wat inleveren tot rond de -0,321%.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Indicatie markt:
Als ik het verloop van de indices bekijk dan zien we dat er weer wat kracht in de markt komt na de correctie van afgelopen donderdag en vrijdag. Dat wil zeggen dat de indices nog altijd in hun opgaande beweging blijven en dan vooral de meer traditionele indices zoals de Dow Jones, de S&P 500 en de Dow Transport. Wel is het zo dat nu ook de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index uitbreken en mogelijk de weg zijn ingeslagen om opnieuw richting hun record door te stoten na de correctie van ongeveer 12%.

Hier in Europa zijn dat vooral de DAX en de CAC 40 die dicht bij hun hoogste stand of records blijven hangen zodat er maar weinig nodig is om nieuwe hoogtepunten te bereiken. Wat dat betreft kan ik niet verder dan er rekening mee te houden dat er de komende dagen opnieuw een poging op gang kan komen richting nieuwe toppen. De DAX zit hoe dan ook nog in een sterke flow met nieuwe records tot midden vorige week. Ook wat betreft Europa moeten we zolang de records binnen handbereik blijven omhoog kijken, daarom heb ik al met wat kleine long posities geanticipeerd op een herstel eind vorige week.

Analyse Nasdaq:
We kunnen nu zowaar 2 steunlijnen zien en meteen vallen ook de 3 hogere bodems op, let er wel op dat de Nasdaq het de afgelopen weken moeilijk kreeg na een lange reeks met records door dat de rente opliep. Dat feit werd waarschijnlijk aangegrepen om een correctie op te zetten die voor een terugval van 12% zorgde, de vraag is nu of dat daadwerkelijk ook zorgt voor een nieuwe bodem bij de Nasdaq, dus rond de 12.400 punten. De rebound nu is in ieder geval al meer dan 50% van de totale correctie vanaf de top tot de bodem en op zich kunnen we dat positief noemen. Als de index ook deze week met een plus kan sluiten dan zit er weer een rit richting de top in de komende weken. Reken erop dat de markt amper wacht en dat het snel kan gaan.

De opzet ziet er dus sterk uit, we zien die hogere bodems en dat sterke herstel van de afgelopen 2 weken duidelijk op de grafiek. Als de Nasdaq tot boven de 13.500 punten geraakt dan voorzie ik een aanval op de topzone en kunnen we richting nieuwe records. Weerstand zien we door de rode lijn over de toppen, na een aanval op het record zou die lijn weer een doel kunnen worden.

Weekgrafiek Nasdaq Composite:

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street ziet het er technisch nog altijd sterk uit want anders blijven nieuwe records niet binnen handbereik. Pas als de indices 2 tot 3% onder die records komen te staan kan het voor een tijdje over en uit zijn hetgeen we hebben gezien bij de tech indices. De Dow Jones, de S&P 500 blijven nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) lijken duidelijk te herstellen nu en zeker nadat ze door hun 50-daags gemiddelde zijn gebroken. En gisteren (maandag) zien we zelfs al een test tot op hun 20-daags gemiddelde maar dat was voorlopig een te zware hindernis. De opzet is wel zo dat die weerstand vandaag opnieuw kan worden getest en door de hogere bodems van de afgelopen dagen wel eens kan worden doorbroken. We krijgen dus een paar belangrijke dagen wat betreft de technologie sector, ik ben benieuwd of ze gaan uitbreken want dan ligt de weg open richting de top.

Ook Europa blijft sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX en de DAX staan ruim boven hun 20-MA en 50-MA zoals u kunt zien op de afbeelding hieronder. De DAX blijft ook dicht bij de recordstand en de AEX moet nu boven de 688 punten zien te geraken om dan de oversteek richting het record rond de 702 punten te maken. Voor de AEX komt er nu mogelijk een mooie fase aan als de stijging door kan zetten. De trend bij de DAX blijft op alle fronten omhoog gericht zoals u kunt zien op de grafiek hieronder.

Inter Market overzicht op slotbasis ...


Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1925 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1737 dollar staat.

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »