Beursdagboek Trader Guy 25 maart 2021, 08:38

...

Nasdaq toch weer onderuit, AEX sterk richting jaartop

25 maart 2021, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De Duitsers zeggen eerst we gaan op slot met de Pasen, de dag erop hoeft dat dan weer niet, België draait de duimschroeven voor 4 weken aan en hoopt dat dan alles voorbij is, hier bij ons weten we sinds dinsdag dat het blijft zoals het was. En we krijgen mooi weer vanaf volgende week zie ik, dan is er in ieder geval iets om naar uit te kijken, maar het zal allemaal in de eigen bubbel moeten. Nu maar hopen dat de vaccins snel onze kant opkomen, mijn moeder (België) is 89 jaar en krijgt vandaag de eerste prik ... Mijn schoonmoeder (Nederland) is 78 jaar en krijgt in het weekend haar eerste prik. Nederland loopt dus wel voor zo te zien maar snel gaat het allemaal nog niet.De markt dan, gisteren weer een dag met divergentie want de tech ging na een sterke start dan toch omlaag en verloor vrijwel alle winst van deze week, zowel de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX verloren tussen de 1,5% en 2%. De S&P 500 hangt ertussen met een verlies van 0,5% terwijl de Dow Jones vlak sluit en de Dow Transport 1% winst boekt. Technisch nog altijd weinig aan de hand voorlopig maar de Nasdaq moet nu niet verder doorzakken. Het kan allemaal heel snel zal gaan eens er richting wordt gekozen. De Dow staat zo weer op een record terwijl de tech indices zo weer de bodem op kunnen zoeken en dat op hetzelfde moment ook nog.

Via de abonnementen heb ik daar een strategie voor in ieder geval, doe mee met de posities door lid te worden via de proef aanbieding tot 1 JUNI ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS zien we vanmorgen tot rond de 1,62% en kent deze week een kalmer verloop dan de weken ervoor, de rente in Duitsland zien we vanmorgen rond de -0,362% en laat nu ook een wat kalmer verloop zien. Zie de afbeelding hieronder.


De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Indicatie markt:
De meeste indices zitten nog altijd in hun opgaande trend al kwam er deze week hier en daar even een terugval op gang, eerst bij de meer traditionele indices zoals de Dow Jones, de S&P 500 en de Dow Transport later bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index. In ieder geval over de gehele lijn wat twijfels maar beleggers willen in de markt blijven en switchen heel makkelijk van de ene sector naar de andere.

Wat opvalt is dat Europa er zich niks van aantrekt en gewoon zijn eigen gang gaat. De AEX geraakt op slotbasis richting de jaartop terwijl de DAX wat moest inleveren gisteren maar wel dicht bij de top blijft. De CAC 40 deed weinig gisteren. De AEX kreeg wel de wind mee door ASML dat €20 hoger geraakt en dat zorgt wel voor de nodige punten bij de AEX index. Zo komt de index nu op 15 punten van de hoogste stand ooit.

We zien vanmorgen dat de indices vlak tot iets hoger willen starten, de AEX rond de 685-686 punten terwijl de DAX rond de 14.600 punten wil beginnen. De futures op Wall Street staan ook wat hoger vanmorgen.

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street ziet het er technisch nog altijd redelijk goed uit als we naar de wat langere termijn kijken, nieuwe records blijven binnen bereik. Pas als de traditionele indices 2 tot 3% onder hun record komen kan het voor een tijdje over en uit zijn. Die moeilijke fase zien we nu bij de tech indices die wel al ruim onder hun hoogste stand uitkomen en veel moeite tonen om weer op stoom te komen voor een langere fase. Belangrijk hierbij zijn de belangrijke MA's want zowel de Dow Jones, de S&P 500 en de Dow Transport index staan nog steeds ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) halen dat niet meer, er kwam een mooie poging maandag maar werd afgeslagen gisteren (woensdag) zodat ze alle 3 weer onder hun 50-daags gemiddelde staan. Dat kan snel weer wisselen de komende dagen, we zien al een tijdje erboven of eronder in deze fase, opletten dus want de volatiliteit blijft aanhouden.

AEX en DAX:
Europa blijft zoals ik al aangaf sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX en de DAX staan nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA zoals u kunt zien op de afbeelding hieronder. De DAX blijft ook dicht bij de recordstand terwijl de AEX nu boven die 688 punten moet zien te geraken om dan de oversteek richting het record rond de 702 punten te maken. Voor wat betreft de AEX index komt er nu mogelijk een mooie fase aan als de stijging door kan zetten.

Inter Market overzicht op slotbasis ...


Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.182 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1733 dollar staat.

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ...

Nu tot 1 JUNI 2021 voor €39 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »