Beursdagboek Trader Guy 29 maart 2021, 08:39

...

Lagere start week, AEX richting record later?

29 maart 2021, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vrijdag was er opnieuw genoeg beweging te zien op de beurzen want alles begon vlak tot iets hoger maar vooral na de opening van Wall Street kwam er een rally op gang via de Dow Jones die op slotbasis met 453 punten winst de sessie afsloot met een nieuw record op slotbasis, het hoogste slot ooit staat nu op 33.072,88 punten. Ook de SP 500-index won met 65 punten fors en zet op slotbasis ook een nieuw record neer op 3.974,54 punten.De Nasdaq Composite won vrijdag ook 161 punten om op 13.138 punten af te sluiten, de index stond gedurende de sessie wel even op 12.878 punten en dus even in het rood terecht kwam. In Europa lag de AEX er heel sterk bij, de index won 11,3 punten vrijdag, de DAX won ook en komt zo op een fractie van het record uit, de DAX won 127 punten vrijdag.

Om bij de AEX een nieuw record neer te zetten moeten we nog zo'n 6 punten hoger zien te geraken, we zijn er dus bijna want vorige week was dat nog ruim 20 punten.

Deze week:
Door Goede vrijdag is er volgende week een korte week want alles in de gehele wereld blijft dicht aankomende vrijdag. Wat echter ongebruikelijk is, vrijdag komt er wel een belangrijk rapport naar buiten over werkgelegenheid midden in de pandemie. Dat wil zeggen dat er WEL cijfers komen terwijl alle beurzen dicht zijn. Dat komt omdat Goede Vrijdag 2 april geen federale feestdag is. Door dat Pasen elk jaar op een ander tijdstip komt is het maar zelden het geval dat er op Goede Vrijdag zulke belangrijke cijfers worden gepresenteerd, sinds 1980 nog maar 12 keer. De laatste keer was dat zo in 2015, daarvoor ook in 2012 en 2010.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Er staan wat posities open op wat indices en die doen het meer dan goed, in de loop van de komende week zal ik winst nemen en zo verwacht ik ook de 3e maand van dit jaar met winst te sluiten. Met de maand december erbij komen we op 4 maanden met winst na elkaar. Ik wil die reeks doorzetten en heb zeker weer plannen voor de komende maand (april), ik heb er een visie op waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Indicatie markt:
Als ik het verloop van de indices bekijk dan zien we vorige week een paar sterke en een paar mindere sessies maar per slot van rekening sluiten vrijwel alle indices de week af met een plus. Dat wil zeggen dat de indices nog altijd in hun opgaande beweging blijven, vooral de meer traditionele indices zoals de Dow Jones, de S&P 500, de Dow Transport zetten op Wall Street een nieuwe records neer op slotbasis.

De verwachting is dat Wall Street deze week in ieder geval zal proberen om de records nog wat aan te scherpen, de tech indices kunnen nu ook volgen zo te zien en dat kan de markt in ieder geval tot donderdag helpen. Wel begint de week negatief via de futures, niet veel maar toch wat lager rond de start hier in Europa.

Bij de AEX en de DAX zie je dat nog niet vanmorgen, de AEX future staat zelfs iets hoger terwijl de DAX future iets lager staat net voor de opening. De indices blijven dus heel dicht bij hun hoogste stand ooit ofwel nieuwe records kunnen er snel aan komen. Wat dat betreft kan ik niet verder dan er rekening mee te houden dat deze week opnieuw positief kan worden.

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen op 1,643% zoals u kunt zien hieronder op de afbeelding. De rente in Duitsland daalt naar -0,357% en blijft negatief. Wel kruipen de rentes de afgelopen weken wat omhoog en dat is duidelijk merkbaar.

De vraag is en blijft natuurlijk of de rente nog verder zal oplopen de komende weken? Of werd er al een tijdelijke top bereikt? Dat komt omdat men het wel heel goed verwacht na de pandemie, de economie in de VS en ook over de gehele wereld zal volgens veel beleggers en speculanten sterk groeien later dit jaar en volgend jaar. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de inflatie zal toenemen.

Het voelt wel allemaal dubbel momenteel, in de VS lijkt het niet op te kunnen de afgelopen tijd. De vraag is natuurlijk of het allemaal wel echt zo is? Er staan nog heel wat vragen open ...

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 vrijdag weer opnieuw records neerzetten wat wil zeggen dat het er technisch nog altijd sterk uitziet want anders komen er geen nieuwe records tot stand. Pas als de indices er 2 tot 3% onder hun recordstand uitkomen moeten we ons zorgen beginnen te maken dat het daarna voor een tijdje over en uit kan zijn. De Dow Jones en de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

Dat de technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) het moeilijker hebben zien we door dat ze nog onder hun 20-MA en rondom hun 50-MA uitkomen. Ze blijven rond dat 50-MA heen draaien maar willen er blijkbaar ook niet echt duidelijk van weglopen hetgeen ook voor deze indices hoop op herstel aangeeft. De tech indices proberen telkens wel weer op te krabbelen maar krijgen de belangrijke frontrunners van eerder nog niet echt duidelijk met zich mee, niet allemaal gelijktijdig in ieder geval. Wel verwacht ik dat deze indices volatiel zullen blijven en dat we die grote uitslagen vast zullen houden voorlopig. Daar zal ik waar het kan op proberen te handelen.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
We zien zowel op de korte als op de langere termijn een uitbraak sinds vrijdag bij de AEX index, het wachten tussen de pakweg 675 en 687 punten duurde al lang genoeg want de index bleef zo'n 10 dagen hangen binnen deze range van 10 tot 12 punten, de top van midden februari rond de 688-690 punten doemde daar steeds op als zware hindernis. Vrijdag zijn we er eindelijk boven geraakt via de uitbraak en die was meteen behoorlijk krachtig. Je kon er ook al op wachten omdat de index in de 10 dagen binnen die genoemde range van ongeveer 12 punten geen enkele leer de intentie had om zwaar onderuit te gaan terwijl alle kansen daartoe wel aanwezig waren. Denk aan enkele pogingen omlaag op Wall Street vorige week en dan vooral via de Nasdaq waar de AEX meestal wel gevoelig voor is.

Nu de index boven die zware weerstand geraakt en die blijkbaar ook makkelijk achter zich lijkt te laten ziet er goed en sterk uit voor wat betreft de AEX index. Het is nu wachten op een test van het oude record op 703 punten dat werd gemaakt in 2000 ofwel maar liefst bijna 21 jaar geleden. De index is wat betreft de samenstelling nu totaal anders dan toen maar een record is een record en die zijn er als richtpunt waar iets naartoe moet gaan voor er nieuwe records worden gemaakt.

We moeten in ieder geval een keer afrekenen met die 702-703 punten om dat van de tabellen te halen, het is goed voor het vertrouwen van beleggers die veel andere indices wel record op record zien breken maar hier niet. Vanaf volgende week kunnen we er anders over spreken, eindelijk dan maar. Het moet wel nog lukken maar gezien de uitbraak van vrijdag, de kracht waar de index zich mee staande blijft houden en de durf van beleggers die weer gaan instappen rond nieuwe hoogtepunten ga ik uit van een mooie week in aantocht, een korte week want vrijdag is alles dicht door Goede Vrijdag ...

Dag grafiek AEX index:

DAX index:
De DAX doet het ook meer dan goed en geraakt vrijdag bijna weer tot de hoogste stand ooit, de uptrend blijft duidelijk, het doel wordt nu de lijn over de toppen. Vorige week moest de index even een stap terug maar zoals u kunt zien werd die snel weer opgekocht in een snel tempo. Alle indices, dus ook de DAX, zijn rijp voor een grotere correctie maar die komt er pas zodra beleggers het opgeven ofwel de daling door laten zetten. Dat wil zeggen dat het "Buy The DIP" gedrag er eerst uit zal moeten, daarna zou het wel eens snel kunnen gaan maar zoals we merken is het nog niet zo ver.

Steun nu de blauwe oplopende lijn met daaronder de groene horizontale lijn. Dat is dan rond de 14.250 en de 14.100 punten. Nog meer dan genoeg ruimte, eerst is er ook nog het 20-MA rond de 14.450 punten. Rond die groene horizontale steunlijn op de grafiek zien we ook nog het 50-MA uitkomen op 14.110 punten. De indicatoren bij de DAX staan nog in de positieve zone en blijven de index volgen.

Dag grafiek DAX index:

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1775 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63.2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1727 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »