Beursdagboek Trader Guy 31 maart 2021, 08:47

...

Wall Street iets terug, Europa blijft sterk

31 maart 2021, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

We zien vanmorgen via de futures een iets lagere opening zowel op Wall Street als in Europa. Europa zit wel in een fase waar vanaf nu alles kan, ofwel nog een stevige uitbraak ofwel vanaf de weerstand nu wat correctie om op te bouwen richting een nieuwe impuls omhoog. Het is niet gemakkelijk nu maar ik neig eerder naar die weerstand met eerst wat winstnemingen. De beurzen hebben al behoorlijk wat voorschot genomen op de heropening van de economie terwijl niemand nog weet wanneer alles weer op volle toeren zal draaien. De markten blijven momenteel veel hooi op de vork nemen, we moeten opletten maar dat moet altijd nu bij deze volatiliteit.Indicatie markt:
Wall Street wat lager, Europa zet rally nog even door met een slot net boven de 701 punten bij de AEX index waar er normaal gezien weerstand zou moeten liggen door de top van 2000 (21 jaar geleden). De DAX zet een nieuwe All Time High neer net boven de 15.000 punten (15.008) en blijft zo ook enorm sterk. Op Wall Street waar de Dow en de S&P 500 eerst nog positief begonnen zien we op slotbasis verlies, zo staat de Dow nu ruim 100 punten onder de recordstand, de Nasdaq verloor iets minder gisteren. Het lijkt erop dat door dat de rente een behoorlijke rebound liet zien de traditionele indices het eerst nog goed deden, toch werd er later winst genomen.

Bij de AEX en de DAX zien we vanmorgen een klein verliesje voorbeurs, de Dow en de S&P 500 future staan ook wat lager terwijl de Nasdaq future ongeveer vlak staat. We gaan zien wat de dag brengt vandaag, een wisselend beeld net voor de opening dus.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Enkele van de posities die open stonden werden gesloten zodat we ook de maand maart positief kunnen afsluiten. Met de maand december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er met een winst werd afgerond. Deze manier van werken wil ik aanhouden, de markt krijg ik in ieder geval steeds meer onder controle en probeer met kleine posities goed voor de dag te komen en dat in beide richtingen waar dat kan. Voor de komende maand zie ik weer genoeg mogelijkheden om op te handelen. Na het Paasweekend waar we met de maand april starten heb ik een bepaalde visie waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met wat we deze maand en dit jaar hebben behaald qwa resultaat wat betreft de signalen die we naar de leden versturen. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 wat lager sluiten maar heel dicht bij hun records blijven hangen. Dat wil zeggen dat het er technisch nog altijd sterk uitziet want anders komen er geen nieuwe records tot stand. Pas als de indices er 2 tot 3% onder uitkomen moeten we ons zorgen beginnen te maken dat het voor een tijdje over en uit kan zijn. De Dow Jones en de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

Dat de technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) blijven maar worstelen om zich verder te herpakken. Ze blijven rond dat 50-MA heen draaien maar willen er blijkbaar ook niet echt duidelijk van weglopen hetgeen ook voor deze indices hoop op een herstel aangeeft. De tech indices proberen telkens wel weer op te krabbelen maar krijgen de belangrijke frontrunners van eerder nog niet echt duidelijk mee, niet allemaal gelijktijdig in ieder geval. Ik verwacht wel dat deze indices volatiel zullen blijven. Daar zal ik waar het kan op proberen te handelen.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
We zien zowel op de korte als op de langere termijn een uitbraak sinds vorige week vrijdag bij de AEX index, het wachten tussen de pakweg 675 en 687 punten duurde al lang genoeg want de index bleef daartussen zo'n 10 dagen hangen binnen een range van 12 punten, de top van midden februari rond de 688-690 punten doemde daar steeds op als zware hindernis. Vrijdag zijn we er eindelijk boven geraakt via de uitbraak en die was meteen behoorlijk krachtig. Je kon er ook al op wachten omdat de index in de 10 dagen binnen die genoemde range van ongeveer 12 punten geen enkele keer de intentie had om zwaar onderuit te gaan terwijl alle kansen daartoe wel aanwezig waren. Denk aan enkele pogingen omlaag op Wall Street vorige week en dan vooral via de Nasdaq waar de AEX meestal wel gevoelig voor is.

Nu de index boven die zware weerstand geraakt en die blijkbaar ook makkelijk achter zich lijkt te laten ziet er goed en sterk uit voor wat betreft de AEX. Het is nu wachten op een test van het oude record op 703 punten dat werd bereikt in 2000 ofwel maar liefst bijna 21 jaar geleden. De index is wat betreft de samenstelling nu totaal anders dan toen maar een record is een record en die zijn er als richtpunt waar iets naartoe moet gaan voor er nieuwe records worden gemaakt.

We moeten in ieder geval een keer die 702-703 punten van de tabellen halen en daar lijkt het nu de tijd voor. Wel kan er na de eerste test van deze weerstand wat gas terug genomen worden om daarna met een nieuwe aanval te komen. Van dat scenario ga ik nu uit in ieder geval, eerst een punt of 10-12 terug, dan een nieuwe poging om door te zetten tot boven de 700 punten grens ...

DAX index:
De DAX doet het ook meer dan goed en geraakt op slotbasis tot een nieuwe hoogste stand ooit, de uptrend bij de DAX blijft duidelijk, het doel rond die 15.000 punten werd behaald. De volgende richtpunten zijn eerst de 15.150 en de 15.250 punten. Alle indices, dus ook de DAX, zijn rijp voor een grotere correctie maar die komt er pas zodra beleggers het opgeven ofwel de daling door laten zetten. Dat wil zeggen dat het "Buy The DIP" gedrag er eerst uit zal moeten, daarna zou het wel eens snel kunnen gaan maar zoals u nu kunt zien is het nog niet zo ver.

Steun nu rond het 20-MA dat nu rond de 14.500 uitkomt, later de 14.250 en de 14.100 punten als steun. Er is nog meer dan genoeg ruimte omlaag voor de DAX echt in de problemen komt. De indicatoren bij de DAX staan nog in de positieve zone en blijven de index volgen. Even een terugval lijkt me nu logisch, daarna kan er een nieuwe stijging komen richting nieuwe records.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.171 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1683 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder de resultaten deze maand en dit jaar (2021) ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »