Beursdagboek Trader Guy 24 maart 2021, 08:22

...

Even stapje terug, Nasdaq met kansen

24 maart 2021, 08:22 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Na nog maar een persconferentie met de berichtgeving dat we nog langer thuis moeten blijven en met vandaag ook nieuws uit België waar men rekening moet houden met een strenge lockdown kunnen we ons weer gaan richten op hoe we deze periode gaan doorkomen. Wat duurt het allemaal lang en als je dan ziet dat Engeland en de VS zoveel voorlopen met alles, zo wordt je snel gefrustreerd van de handelscapaciteiten hier in Europa. Zeker als je dan ook hoort dat er 3 keer zoveel wordt geproduceerd in Europa en wordt uitgevoerd naar landen buiten onze regio.Enfin, het is wat het is, maar het blijft vreemd dit alles en veel ondernemers krijgen zo tik na tik en kunnen niet anders dan luisteren naar wat onze bestuurders zeggen. Het beste is om het thuis zo warm mogelijk te maken, het gezellig te houden en de dingen te doen die we wel kunnen en vooral mogen doen. Voor ons gaat dat nog al is het zeker niet leuk, maar voor tieners en jongeren tussen de 18 en 25 zeer lastig, zeker als je de kans niet krijgt om een partner te zoeken, die groep zal het nog moeilijk krijgen maar volgens mij begrijpen sommige bestuurders dat niet eens.

Genoeg erover, we gaan kijken naar wat de markt van plan is vandaag en de rest van de week. De beurzen zitten al lang voorbij de huidige economische fase, de markt zit al in de post pandemie fase ofwel in de fase waar we weer vrij zijn en kunnen doen wat we willen. Dat is ook de reden dat alles er zo bullish bijligt momenteel, ook al kwam er gisteren (dinsdag) een terugval na een redelijke start. Technisch dus nog weinig aan de hand voorlopig of we moeten echt 2 tot 3% onder de toppen staan en zo ver is het nog niet. Sterker nog, de Nasdaq is zich nog aan het herpakken al kwam er wel een stop rond het 20-daags gemiddelde. De Dow en de S&P 500 verloren gisteren wat meer, wel blijft de topzone nog in beeld als doel mocht de markt weer aantrekken. Het kan en ik denk dat het allemaal snel zal gaan eens er richting wordt gekozen.

Via de abonnementen heb ik daar een strategie voor in ieder geval, doe mee met de posities door lid te worden via de proef aanbieding tot 1 JUNI ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS zakt vanmorgen tot rond de 1,6% zie ook de afbeelding hieronder. De rente in Duitsland zien we vanmorgen ook wat inleveren tot rond de -0,356%.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Indicatie markt:
De indices zitten nog altijd in hun opgaande beweging al kwam er gisteren even een terugval op gang bij de meer traditionele indices zoals de Dow Jones, de S&P 500 en de Dow Transport. De Nasdaq en de SOX index verloren ook meer dan 1%. Een terugval over de gehele markt deze keer maar dag bleef bij ongeveer 1% bij de Nasdaq, de Dow Jones en de S&P 500, de SOX index en de Dow Transport verloren meer (2 tot 3%). In ieder geval over de gehele lijn wat correctie na de sterke sessie van maandag.

Hier in Europa zien we de DAX iets hoger dinsdag terwijl de CAC 40 en de AEX wat moesten inleveren. Wel blijven alle 3 deze indices dicht bij hun hoogste stand van dit jaar of hun record. Er is in ieder geval maar weinig nodig om nieuwe hoogtepunten op te zoeken. Wat dat betreft kan ik niet verder dan er rekening mee te houden dat er de komende dagen opnieuw een poging op gang kan komen richting nieuwe toppen.

De DAX zit hoe dan ook nog in een sterke flow met nieuwe records tot midden vorige week. Ook wat betreft Europa moeten we zolang de records binnen handbereik blijven omhoog kijken, daarom heb ik al met wat kleine long posities geanticipeerd op een herstel eind vorige week.

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street ziet het er technisch nog altijd sterk uit want anders blijven nieuwe records niet binnen handbereik. Pas als de indices 2 tot 3% onder die records komen te staan kan het voor een tijdje over en uit zijn hetgeen we hebben gezien bij de tech indices. De Dow Jones, de S&P 500 staan nog steeds ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) laten herstel zien en zeker nadat ze eind vorige week door hun 50-daags gemiddelde zijn gebroken. En kwam maandag tijdens de sterke sessie zelfs al een test tot op het 20-daags gemiddelde maar dat was voorlopig een te zware hindernis. De opzet is wel zo dat die weerstand nu opnieuw een doel wordt en mogelijk door de hogere bodems van de afgelopen dagen wel eens voor een uitbraak kan zorgen bij zowel de Nasdaq als bij de Nasdaq 100. We zien vanmorgen via de futures opnieuw wat herstel, het aandeel Intel kondigde aan om fors te investeren in nieuwe chip fabrieken wat de sector graag ziet.

Ook Europa blijft sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX en de DAX staan ruim boven hun 20-MA en 50-MA zoals u kunt zien op de afbeelding hieronder. De DAX blijft ook dicht bij de recordstand en de AEX moet nu boven de 688 punten zien te geraken om dan de oversteek richting het record rond de 702 punten te maken. Voor de AEX komt er nu mogelijk een mooie fase aan als de stijging door kan zetten. De trend bij de DAX blijft op alle fronten omhoog gericht zoals u kunt zien op de grafiek hieronder.

Inter Market overzicht op slotbasis ...


Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.185 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 61,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1729 dollar staat.

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ...

Nu tot 1 JUNI 2021 voor €39 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »