Beursdagboek Trader Guy 9 april 2021, 08:40

...

Nasdaq trekt door, AEX en DAX met twijfels rond topzone

9 april 2021, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt draait momenteel op de tech aandelen die het plots weer heel goed doen, vooral die grote spelers komen plots helemaal terug na de grote terugval. De Nasdaq 100 zien we al bijna bij de hoogste stand ooit want deze index is behoorlijk afhankelijk van de BIG-5 die het plots zo goed doen.De DAX had er wat meer moeite mee gisteren terwijl de AEX nog wel in de plus wist af te sluiten. We zien ook een nieuw recordslot voor de SP 500, de Dow Jones laat een reeks gelijke toppen zien zodat we met vragen zitten voor het vervolg van de Dow Jones. De Dow Transport verloor dan weer voor de 3e sessie op rij zodat we wat correctie ofwel moeite zien bij de oude aandelen.

Indicatie markt vandaag:
De AEX laat een vlakke opening zien via de future, de DAX moet wat terug. Ook de futures op Wall Street doen niet veel voorbeurs, de S&P, Nasdaq 100 en Dow Jones futures draaien rond de slotstand van donderdag. Veel nieuws is er ook niet, het is wachten op de eerste cijfers die er komen over het 1e kwartaal van 2021. Vanaf volgende week zal dat op gang komen via de banken in de VS, woensdag 14 april JP Morgan en Goldman Sachs, donderdag 15 april Citigroup. Daarna zullen er in snel tempo meer bedrijven volgen met cijfers, vrijwel elke dag weer iets om naar uit te kijken na dat er deze week maar weinig was om op te wachten. Vandaag zo te zien een vlak verloop de laatste dag van deze week.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De maand maart werd positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen die we naar de leden versturen. Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, de markt krijg ik in ieder geval steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden, we doen dat in beide richtingen als dat kan.

Voor deze maand zie ik in ieder geval weer genoeg mogelijkheden om op te handelen. We starten de maand april al op en ik heb een bepaalde visie waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen. Verder ziet u nog de aanbieding tot 1 Juni om mee te doen met onze signalen. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street nog geen verandering ten opzichte van de afgelopen dagen, we zien dat de Dow Jones nog altijd in de buurt van het record blijft hangen terwijl de S&P 500 op slotbasis weer een nieuwe hoogste stand ooit neerzet. Technisch blijft het nog altijd goed en sterk op Wall Street tot er een definitieve top komt te staan, vanaf dat moment moeten we op gaan letten. Pas als de indices daarna 2 tot 3% inleveren moeten we ons zorgen beginnen te maken voor het vervolg op de korte termijn. De Dow Jones en de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) herpakken zich sterk de afgelopen week en lijken onderweg om hun record niveaus op te zoeken. Het zijn nu vooral de bekende TOP-8 aandelen waar ik het altijd over heb die een sterke reeks neerzetten. Na de stevige rally van de afgelopen week staan zowel de Nasdaq als de Nasdaq 100 weer ruim boven hun 20- en 50-MA, nu maar eens zien of ze die stijging door kunnen zetten de komende sessies richting hun recordstand ...

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Ook bij de AEX nog weinig verandering op dit moment, we zien zowel op de korte als op de langere termijn een uitbraak sinds vorige week. De uitbraak was meteen krachtig en ging zelfs even door tot de zone 715-718 punten waar we nu weerstand kunnen verwachten. Je kon er ook al op wachten omdat dan de weg open lag na de grote uitbraak boven die zware weerstand die er al lag sinds het jaar 2000, de index breekt dus door de oude top en dat opende meteen mogelijkheden om hogere toppen neer te zetten wat dan ook gebeurde.

Bij een verder positief verloop verwacht ik de index nu richting de 715-718 punten en later tot rond de 725 punten. Aan de andere kant kan er ook snel een terugtest van de 702-703 punten zone. Onder die oude top ofwel onder de 702 punten ziet het er slecht uit maar dat zien we de komende dagen wel. Let nu dus op de 718, de 725, de 735 en zelfs de 765 punten als weerstand. Steun nu de 702, de 690 en de 675 punten.

DAX index:
De DAX doet het ook nog altijd goed en blijft op slotbasis dicht bij het record en de weerstand door de lijn over de toppen vanaf november hangen, de uptrend bij de DAX zien we nog steeds duidelijk op de grafiek hieronder. Het doel rond die 15.000 punten werd behaald en de stijging zette verder, de volgende richtpunten zijn nu eerst de 15.300 en de 15.450 punten mocht de index verder oplopen. Aan de andere kant zijn vrijwel alle indices, dus ook de DAX, rijp voor een grotere correctie. Steun nu rond het 20-MA dat nu rond de 14.775 punten uitkomt, later de 14.450 punten (recente bodems) en de 14.325 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index in de problemen komt. Even een terugval lijkt me nu logisch, daarna kan er mogelijk nog een nieuwe stijging op gang komen met weer nieuwe records.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.19 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1750 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... Nu €39 tot 1 JUNI 2021 ... voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! Om u in te schrijven ga naar onze Tradershop https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »