Beursdagboek Trader Guy 14 april 2021, 08:42

...

Nasdaq nu op recordrace, AEX vlak en DAX met gelijke toppen

14 april 2021, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt blijft met een vertekend beeld zitten deze week, men is onzeker over het vervolg, de kwartaalcijfers komen eraan, FED voorzitten Powell gaf aan om de economie te blijven steunen en enkele indices zetten een nieuw record neer. Vooral de Nasdaq 100 en de SP 500 doen dat door de BIG-Tech aandelen waaronder Apple, Amazon, Tesla, Alphabet en Microsoft. De rest van deze week maar eens bekijken of er nog meer inzit of komt er een correctie op gang. Let ook op de rente en vooral de dollar die inleveren na een sterke fase.De markt momenteel:
Wat betreft Wall Street een nieuw record bij de S&P 500 die op 4141 punten sluit, ook de Nasdaq en de Nasdaq 100 bereiken beiden bijna de 14.000 punten. Voor de Nasdaq net geen nieuw record maar de Nasdaq 100 zet wel een record neer op 13.986 punten. De gemiddelde PE waarde van de S&P 500 loopt ook verder op, nu al tot 42,17 met dat nieuwe record van gisteren.

Opvallend is dat de Dow Jones, de Dow Transport index en de SOX index in het rood eindigen. Vooral de SOX valt hierbij op omdat de bedrijven uit de semi conductor groep niet meegaan omhoog met de grote 5 ofwel de FAANG aandelen. Er zat gisteren dus behoorlijk wat divergentie in de markt en dat zorgt voor twijfels voor het verdere verloop. Ook al kunnen we maar moeilijk inschatten welke kant het op zal gaan moeten we toch voorzichtig proberen te handelen met kleine posities op enkele indices hetgeen ik ook doe voor de leden.

Europa deed niet zoveel gisteren, de AEX blijft wat hangen maar omdat de chip sector niet in staat lijkt om de andere tech te volgen krijgt ASML het moeilijk en dat drukt op de AEX index momenteel. De DAX zit dan weer met die toppen die blijven staan, de index geraakt niet echt verder. Ook de euro die aantrekt zorgt voor een remmende werking op de AEX en de DAX. Vanmorgen zien we dan ook niet zoveel via de futures, zowel Europa als Wall Street blijven rond de slotstand van gisteren hangen.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

Verder ziet u nog de aanbieding tot 1 Juni om mee te doen met onze signalen. Denk eraan dat als ik het momentum kan pakken voor als het moment daar is van wat ik aangaf we een hele grote vis kunnen vangen. Tussendoor blijf ik kalm en rustig met kleine posities werken !!

LET OP !! De komende dagen kunt u zich eenmalig tegen een zeer leuke aanbieding inschrijven voor een van onze abonnementen tot 1 JUNI voor €25 ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street een nieuw record bij de S&P 500 op 4141 punten, de Nasdaq en de Nasdaq 100 bereiken beiden bijna de 14.000 punten. Voor de Nasdaq net geen nieuw record maar de Nasdaq 100 zet wel een record neer op 13,986 punten. De Dow Jones wat omlaag maar de index blijft dicht bij de top hangen zodat de trend nog steeds omhoog gericht blijft.

Minder goed ziet het er nu uit voor de SOX index en de Dow Transport die al enkele dagen wat zwakker ogen, wel is het zo dat ook deze indices bij 1 sterke dag alles weer recht kunnen trekken maar het moet wel nog gebeuren. Alles op Wall Street blijft dus nog op record jacht al komt de echte top natuurlijk elke dag iets dichterbij. Blijf dus alert in deze fase, de bomen groeien echt niet tot in de hemel. Zie de beide Nasdaq indices, amper 2 weken geleden wilde niemand er nog iets van weten, nu zien we plots weer records en zijn ze HOT nieuws en dan duikt iedereen er weer op. De markt blijft dus zwaar overgewaardeerd maar we weten niet hoe lang men het nog vol kan houden.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Bij de AEX blijft wat hangen boven de oude top en krijgt moeite om echt richting te kiezen. Weerstand voor de AEX index nu eerst de 710-712 met daarna de 715 en de 718 punten. Verder mocht de bull markt het op de heupen krijgen doelen rond de 725 en de 735 punten al dat ligt nu een behoorlijk stuk verder weg na de recente terugval.

Steun blijft de oude top rond de 702-703 punten maar een beter beeld krijg ik rond de laatste top van de index die we rond de 688-690 punten zien uitkomen. We blijven vooral kijken naar de ontwikkelingen op Wall Street waar de eerste kwartaalcijfers binnen beginnen te stromen, nu maar eens zien hoe de markten daarop zullen reageren de komende dagen. Toch maar eerst deze steunpunten als richtpunt aanhouden dus.

DAX index:
De DAX doet het op zich nog altijd goed maar we zien wel een reeks toppen die rond hetzelfde niveau uitkomen. Man zegt wel eens "Flat Top Predict Market Drop" maar dat zien we nog wel. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de DAX niet meer de kracht kan ontwikkelen om nog nieuwe records neer te zetten. Bij een uitbraak kan het wel nog 150-200 punten hoger als die er komt en Wall Street trekt verder door omhoog.

De volgende richtpunten omhoog blijven eerst de 15.300, de 15.450 en de 15.500 punten bij een doorbraak van de weerstand. Vrijwel alle indices, dus ook de DAX, zijn hoe dan ook rijp voor een grotere correctie alleen is het wachten op het moment dat die op gang komt. Steun zien we nu rond de 15.150-15.200 punten, later het 20-MA rond de 14.850 punten uitkomt, later de 14.500 punten (recente bodems) en de 14.400 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index echt in de problemen komt.


Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.196 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1744 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

LET OP !! De komende dagen kunt u zich eenmalig tegen een zeer leuke aanbieding inschrijven voor een van onze abonnementen tot 1 JUNI voor €25 ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »