Beursdagboek Trader Guy 18 mei 2021, 07:22

...

Veel beweging bij start nieuwe week, let op de Nasdaq nu

18 mei 2021, 07:22 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De start van de week zag er opnieuw volatiel uit, Europa kon dan wel vlak sluiten maar gedurende de sessie toch de nodige beweging. Wat opvalt is dat de DAX strak blijft hangen rondom de 15.400 punten wat dicht bij de top is. De AEX sluit opnieuw rond de 703 punten waar we de bekende oude top zien uitkomen (die van 2000). Wall Street moest ook even lager, de Nasdaq kwam er minder goed uit terwijl de Dow Jones en de S&P 500 de schade weten te beperken. Toch blijven opletten de komende sessies, let op de rente en de economische cijfers. Opvallend was de daling van de Bitcoin en de stijging van de grondstoffen waaronder de olie en het goud.



Verwachting markt:
We zien hogere futures vanmorgen al valt het nog mee met zo'n 0,25% zowel in Europa als op Wall Street. De grote vraag is en blijft of het herstel kan doorzetten in de loop van de sessie. Momenteel zit Wall Street tussen de topzone en de bodem van vorige week, alleen de Nasdaq ziet er nog niet best uit hetgeen we gisteren met die diepe duik al hebben kunnen merken, de Nasdaq blijft dan ook nog onder het 50-daags gemiddelde hangen.

In Europa wel divergentie tussen de AEX en de DAX, de DAX blijft behoorlijk dicht bij de top hangen en dat al een paar dagen, we weten dat de 15.300 punten een opvangnet blijft en dat het tussen de 15.400 en de top net boven de 15.500 punten moeilijk kan worden. Een uitbraak blijft mogelijk en daar moeten we rekening mee houden maar die 15.300 doorbreken kan voor een versnelling omlaag zorgen. Bij de AEX zal de 702-703 zone nu belangrijk blijven, maar eens kijken hoe de AEX zal starten en of de index weer naar de 708 punten kan.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand heb ik tot nu toe 2 keer met posities winst kunnen behalen, nu lopen er weer wat kleine posities die gericht zijn op het verloop van deze week na het stevige herstel van eind vorige week. Bij de huidige omstandigheden ga ik voor een nieuwe terugval. We staan deze maand al op een mooie winst en ook bekeken over dit jaar (2021) verloopt de handel tot nu toe prima.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement. De posities die nu open staan kunt u nog opnemen.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Na de start van de week ziet het er Technisch bekeken niet anders uit, wel geen hoger slot dan vrijdag maar aan de andere kant zette de ingezette daling ook niet door in de loop van de sessie. Wel is en blijft het zo dat de indices onder hun toppen blijven waardoor de kans nu groeit om via een lagere top de daling weer op te zoeken. Bij veel indices staan de indicatoren er zeker niet optimaal voor, eerder slecht, ook op dat vlak kunnen we wat divergentie ontdekken tussen het verloop van de koersen en de indicatoren.

De komende dagen weten we meer, even afwachten nu en vooral de markt voorzichtig blijven benaderen. En nogmaals, technisch neig ik meer naar een nieuwe poot omlaag.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX kon maandag aan beide kanten niet al teveel uithalen, even een stap terug maar richting het slot zien we de index zich herpakken om vlak af te sluiten. Wel betwijfel ik of de index nu zomaar weer richting de topzone kan, een hertest van die zone 688-690 punten zie ik eerder gebeuren maar we weten nooit in deze markt waar alles kan.

We gaan het zien, steun nu de zone 695-698 (werd al getest gisteren) met snel daaronder die bodemzone 688-690 punten waar voor mij nu de meest belangrijke steun wacht voor de AEX index. Weerstand rond de huidige stand en de 708 punten, later de bekende 712 en de topzone 718-719 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft nog steeds sterk liggen en wist zich desondanks de stevige schuiver van afgelopen donderdag sterk te herpakken tot net onder de topzone. Dat wil niet zeggen dat we er vanuit moeten gaan dat de DAX vrij spel omhoog krijgt, wel is het zo dat de index zich sterk weet te houden in deze toch moeilijke fase.

De DAX blijft voorlopig nog ruim boven de 15.000 punten, steun nu die 15.200, de 15.100 en de bodemzone rond de 14.800-14.850 punten. Onder die 14.850 punten kan het wel versnellen omlaag maar we hebben voorlopig nog de nodige houvast bij de DAX. We zien ook de nagenoeg gelijke toppen rond de huidige slotstand, goed te zien via de grafiek hieronder. Kijken we naar de indicatoren dan blijven die nog altijd zwak. Het ziet er desondanks het herstel van eind vorige week best moeilijk uit. Weerstand blijft nog altijd de top rond de 15.500 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 kon na een matige start de schade beperken tot een minimum want na de slechte start van de week wist ook Wall Street zich richting het slot te herpakken. Weerstand voor deze index nu rond de 4175 punten, later de topzone rond de 4230-4235 punten, later verwacht ik rond de 4300 en de 4200 punten weerstand. Steun blijft eerst de 4120-4125 punten, later de bodem van vorige week die uitkomt rond de 4075 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq deed het niet al te best want we zien een verlies van 50 punten maandag. De index blijft zo onder het 50 en 20 daags gemiddelde en leunt opnieuw op een zeer belangrijke steunlijn onder de bodems. De indicatoren zien er slecht uit want zowel de RSI onder de 50 en de MACD onder de 0-lijn kondigen geven vaak een trendomslag aan. Steun nu eerst de 13.250 punten met daarna de bodem van vorige week rond de 13.000 punten. Later zien we rond de 12.750 punten steun. Weerstand nu eerst de 13,550 punten waar het 50-MA uitkomt, later de 13.725 punten

De index blijft voorlopig nog behoorlijk ver onder de top zodat ik niet verwacht dat de index daar snel weer naartoe wil. We kijken ook hier naar het verloop de komende sessies ... Ik verwacht via de Nasdaq dat er snel een volgende daling op gang kan komen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.216 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 69,7 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1870 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.