Beursdagboek Trader Guy 23 mei 2021, 10:03

...

Markten redelijk rustig het weekend in, wel voorzichtig blijven nu

23 mei 2021, 10:03 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Weinig animo op de beurzen vrijdag als we terugkijken en het vooral vergelijken met wat we gewend aan het worden zijn. Dat neemt niet weg dat de volatiliteit nu plots voorbij is, in tegendeel is het zo dat alles nog best onzeker blijft en dat de markten hoog staan wat betreft de waardering. Ook op andere vlakken krijgen beleggers nu te zien dat er grote schuivers kunnen komen, het is niet hetzelfde maar wat er te zien was bij de Bitcoin en andere crypto munten laat volgens mij veel nieuwe beleggers zien dat niet alles tot in de hemel groeit ... We houden dat in het hoofd en proberen de markt te volgen, meer kunnen we niet doen en blijft het belangrijk om geduld te houden en wat de doen op de momenten waar we mogelijkheden zien ...



Vrijdag een vrij rustige sessie vergeleken met de andere dagen van de week, Wall Street wat verdeeld terwijl Europa iets hoger weet te sluiten. Bekeken over de gehele week zien we de AEX 3 punten winst boeken, ook de andere indices in Europa winnen iets, de DAX sluit 21 punten hoger terwijl de CAC 40 net als vorige week vlak blijft liggen met 1 punt winst.

Op Wall Street lag alles er meer verdeeld bij, de 2 uitschieters waren de Dow Transport index die 441 punten verloor en voor het eerst in lagere tijd met een redelijk verlies de week afsluit. Aan de andere kant zien we dat de SOX index dan weer 70 punten winst boekt wat dan geheel tegenovergesteld is ten opzichte van wat de Transport deed. De andere indices die we volgen deden dan weer niet zoveel, de Dow Jones verloor 174 punten terwijl de S&P 500 de week 18 punten lager de week afsluit. Aan de andere kant zien we een kleine winst bij de Nasdaq en de Nasdaq 100, de Nasdaq sluit 41 punten hoger terwijl de Nasdaq 100 een winst van 18 punten laat zien.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand (mei) heb ik tot nu toe 3 keer met posities winst kunnen behalen, er lopen op dit moment geen posities en ik wacht op wat nieuwe mogelijkheden die er wel gaan komen zodra de markt weer een top of bodem neer weet te zetten. Bij de huidige omstandigheden ga ik in ieder geval na een herstel voor een nieuwe terugval. We staan er deze maand in ieder geval al goed voor dus ik kan voorzichtig verder, ook dit jaar loopt meer dan goed iets wat ik graag zo wil houden. Ik verwacht dat er de komende sessies wat kan worden gedaan met wat indices.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Vrijdag op zich weinig veranderingen, de meeste indices blijven net boven of onder het slot van donderdag. De Nasdaq begon wel wat hoger maar later op de avond zien we een draai naar omlaag. Technisch bekeken veranderd er ook weinig, over het algemeen bekeken ga ik er vanuit dat de verzwakking nog een tijdje kan aanhouden met uitschieters aan beide kanten. De komende week wordt hoe dan ook opnieuw belangrijk, komt er opnieuw een test van de bodemzone? Of krijgen we nog een poging omhoog.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX herpakt zich tot net boven de zone 702-703 punten, de index sluit de week net boven het 50-MA af en we zien het 50-MA nu ook rond die oude top 702-703 punten. Weerstand verwacht ik rond de 708 en de 712 punten, later de topzone rond de 718-719 punten.

Steun zien we in eerste instantie rond de 695-698 punten, later de steunzone van begin dit jaar rond de 688-690 punten. Als de AEX daar definitief onder geraakt moeten we opletten, dan kan de weg wel eens open liggen tot rond de 650 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX zit nog altijd gevangen tussen de 14.850 en de 15.500 punten, als we naar de grafiek kijken dan is dat duidelijk te zien, een brede range waar de DAX snel binnen beweegt aan beide kanten. Steun nu de 15.200, de 15.100 en de 14.950 punten, later de bodemzone rond de 14.850 punten. Weerstand blijft de 15.400-15.500 punten ofwel de topzone bij deze index.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft wat hangen boven de bekende steunlijn na de test van woensdag. We zijn daar ook nog steeds het 50-MA uitkomen samen met de blauwe lijn onder de bodems. Steun blijft die 4080-4100 punten met daar net boven de 4120 punten. Wel is het zo dat alles elke dag iets oploopt zodat de ruimte kleiner aan het worden is om positief te blijven voor het verdere verloop. Als we naar de indicatoren kijken dan zien we ook een duidelijke verzwakking bekeken over de afgelopen weken.

Weerstand nu de 4175 en de 4230 (topzone), we merken dat het daar ook behoorlijk vast zit momenteel. Opletten voor een lagere top of een test van de topzone al wordt het steeds moeilijker om verder op te lopen merk ik. Mocht de index weer naar omlaag draaien kan het wel eens voorbij zijn voor een tijdje maar we wachten af.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit na een positieve start omlaag en blijft net boven de belangrijke steunlijn onder de bodems vanaf september vorig jaar. Steun nu weer deze lijn rond de 13.450 punten, eronder zien we nog altijd de 13.000 punten als steun. Als de index onder die 13.000 punten zakt dan ligt de weg open richting de 12.750 en de 12.500 punten en zoals ik al aangaf kan dat heel snel gaan. Het zal afhangen van wat de BIG-tech aandelen doen samen met de semi conductor sector want die blijven binnen het geheel belangrijk.

Weerstand nu de 13.550 punten, later de 13.600 en de 13.750 punten. De index blijft nog ver onder de topzone en staat nu net onder het 50-daags gemiddelde. Let ook nu weer op een lagere top.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.222 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 65,17 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1874 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.