Beursdagboek Trader Guy 20 mei 2021, 08:52

...

Diepe duik omlaag gevolgd door herstel, wel op blijven letten nu

20 mei 2021, 08:52 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (3)

Na de diepe duik van gisteren zien we herstel hetgeen al begon op Wall Street gisteren. Vanmorgen zien we de AEX wat hoger, Wall Street blijft rond de slotstanden van gisteren hangen. Waar het kan zal ik voor de leden wat doen maar in ieder geval zonder al teveel risico te nemen, dus verwacht vandaag nog niet teveel, gisteren hebben we op een mooi moment winst kunnen nemen.



Dan nog even kort de Bitcoin, u merkt hoe gevaarlijk het is om in die crypto currency te handelen want de onrust die tot je komt op dagen zoals gisteren moet je vermijden want dat is voor niemand goed. Ieder doet daarmee wat men wil maar op de markten is het zeker niet zo dat het allemaal vanzelf gaat. Zelf brand ik er mijn vingers niet aan, te onvoorspelbaar en te gevaarlijk. Ik hou me liever bezig met de beurzen omdat daar mijn kennis ligt en dus ook mijn ervaring.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand heb ik tot nu toe 3 keer met posities winst kunnen behalen, er lopen nu geen posities en ik wacht op wat nieuwe mogelijkheden die er wel gaan komen zodra de markt weer een top of bodem neer weet te zetten. Bij de huidige omstandigheden ga ik in ieder geval na een herstel voor een nieuwe terugval. We staan er deze maand in ieder geval al goed voor dus ik kan voorzichtig verder, ook dit jaar loopt meer dan goed iets wat ik graag zo wil houden.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Weer een diepe duik omlaag met op Wall Street een test van het 50-MA bij de Dow Jones en de S&P 500. Beide indices weten zich sterk te herpakken nadien zodat de hoop op een verder herstel mogelijk richting de topzone aanwezig blijft. Dat zal wel anders worden zodra beide indices een paar dagen onder dat 50-MA zakken. Bij de Nasdaq en de Nasdaq 100 samen met de SOX is dat anders, we zien daar een gevecht om in ieder geval nog niet door te zakken maar de indicatie blijft zwak en gevaarlijk. De indicatoren bevestigen dit ook dus met long posities opletten en op sterke dagen voorzichtig met wat short posities inspelen op een volgende correctie.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX laat een daling zien tot rond de steunzone 688-690 punten en zelfs net eronder, de index herpakt zich later wel en sluit erboven. Wel opnieuw een slechte sessie met de nodige druk omlaag. De index sluit wel weer onder het 50-daags gemiddelde net als vorige week. Steun blijft die 688-690 punten zone, later de 686 en de 680 punten waar we de recente bodems zien. Weerstand kunnen we verwachten rond de 695-698 en de 702-703 punten. De indicatoren blijven zwak zoals u kunt zien op de grafiek hieronder.

Technische conditie DAX:
De DAX moest terug tot onder de 15.000 punten maar herpakt zich richting het slot tot rond de 15.100 punten. Weerstand nu de 15.200, de 15.300 en de 15.400 punten. Later uiteraard de topzone rond de 15.500 punten waar de index dinsdag een top neer wist te zetten. De volatiliteit blijft aanhouden, de index wisselt sterke en zwakke dagen snel af. Het is wel zo dat de toppen vlak blijven en we een soort range aan het ontwikkelen zijn tussen de pakweg 14.850 en de 15.500 punten.

Steun nu de 14.850 en de 14.750 punten, later de 14.500 als steun. De indicatoren blijven zwak desondanks dat de DAX ook sterke sessies laat zien. Het blijft dus opletten voor een diepe duik onder die 15.000 punten, de pogingen van deze week en de afgelopen 2 weken werden nog op tijd opgekocht maar het zou zo maar kunnen dat alles een keer goed doorzakt. We moeten dus voorzichtig blijven en alleen op extremen handelen.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 test het 50-MA opnieuw gisteren maar herpakt zich daarna opnieuw behoorlijk om slechts 12 punten in te leveren. Het is nu afwachten wat het vervolg zal brengen, wel sluit de index net onder de 4120 punten wat dan weer minder sterk lijkt. Weerstand nu die 4120 met daarboven de 4175 en de topzone rond de 4230-4235 punten. De indicatoren verzwakken nu ook duidelijk met de RSI onder de 50 terwijl de MACD richting het 0-punt beweegt. We moeten goed kijken wat de index de komende sessies zal gaan doen, krijgen we weer een herstel of zakt alles opnieuw terug de komende dagen via een lagere top?

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit nagenoeg vlak na toch even weer richting die 13.000 punten te zakken gisteren. De index staat wel onder de steunlijn en bereikt zo bijna de bodem van vorige week hetgeen alleen maar een bevestiging is dat we in een slechte fase zitten. Via de grafiek hieronder is dat duidelijk te zien, ook de indicatoren tonen dat aan.

Weerstand nu de 13.500-13.550 punten door dat 50-MA, de oplopende steunlijn zien we rond de 13.300-13.350 punten. Steun de bodem van gisteren rond de 13.075 punten, later de 13.000 waar de bodem van vorige week uitkomt. Onder die 13.000 punten ligt er best wat ruimte omlaag want de volgende steun zie ik pas rond de 12.750 en de 12.500 punten. De kans dat de index daar weer naartoe kan wordt met de dag groter maar stevige herstelpogingen zullen er tussen blijven zitten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.218 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 66,9 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1864 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.