Beursdagboek Trader Guy 19 mei 2021, 08:44

...

Dit lijkt nu op een lagere top bij de meeste indices

19 mei 2021, 08:44 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Dan toch een verdere daling op Wall Street gisteren met vooral een versnelling het laatste uur, het lijkt erop dat de bodems weer opgezocht kunnen worden maar het blijft afwachten. Met de posities die nu lopen zitten we goed in de markt want ook vanmorgen zie ik nog geen herstel op gang komen. We blijven de markt goed volgen en waar het kan, of moet zal ik wat doen in ieder geval.



Verwachting markt:
Let vooral ook op wat de technologie doet, eerst kon de Nasdaq toch hoger maar verloor alles later op de avond weer om net als maandag met verlies te sluiten en zo verder onder de weerstand (50-MA) te sluiten. De futures staan in ieder geval lager en dat zowel hier in Europa als op Wall Street. De reden van de daling komt door de bekende overwaardering van de aandelen, inflatieangst en door de nasleep van de pandemie want alle markten hebben de afgelopen maanden best veel hooi op de vork genomen.

Dan nog even kort de Bitcoin, die zakt nu al onder de 40.000 dollar vanmorgen, enkele weken geleden stond die nog op bijna 65.000 dollar, je zou daar maar zijn ingestapt wat er helaas velen hebben gedaan toe of in de aanloop tot daar. Blijf opletten met die cryptomunten want je weet amper wat je koopt en zet puur in om te speculeren. We gaan wel zien hoe dit zal aflopen ...

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand heb ik tot nu toe 2 keer met posities winst kunnen behalen, nu lopen er weer wat kleine posities die gericht zijn op het verloop van deze week na het stevige herstel van eind vorige week. Bij de huidige omstandigheden ga ik voor een nieuwe terugval. We staan deze maand al op een mooie winst en ook bekeken over dit jaar (2021) verloopt de handel tot nu toe prima.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement. De posities die nu open staan kunt u nog opnemen.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Na de start gisteren zag het er nog hoopvol uit maar richting het slot van Wall Street zien we toch een ander verloop dat niet al te hoopgevend overkomt. De lagere top kan de markt uitnodigen om nog een keer de bodemzone op te zoeken zoals vorige week en de week ervoor. Technisch zou dat heel goed kunnen nu want met de lagere toppen, de indicatoren die er zwak bij liggen en vooral het feit dat de belangrijke MA's weer een rol spelen. De SOX en de Nasdaq staan weer onder het 50-MA terwijl de Dow Jones en de S&P 500 nu opnieuw onder hun 20-MA terecht komen.

Ook Europa begint aan de bovenkant wat te kraken want de DAX kon nog even die topzone testen maar moest nadien snel terug, ook de indicatoren tonen weinig kracht bij de DAX. Verder zien we dat de AEX het moeilijk krijgt om die 700 punten grens definitief te herwinnen, ook wat betreft de AEX opletten nu. En wat ik al aangaf zien we net als op Wall Street dat de technische indicatoren achter blijven zodat de kans op een nieuwe poot omlaag veel groter is dan andersom. We gaan het zien de komende dagen ...

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX zakt zo te zien waarschijnlijk weer onder de 700 punten vandaag, de index haalde de topzone niet meer tijdens het herstel zodat er een lagere top kan staan nu. Ook bij de indices op Wall Street zien we lagere toppen waardoor het plaatje bekeken over de gehele markt kan kloppen, een technische correctie die wat langer kan aanhouden deze keer. Het ziet er niet al te best uit voor het vervolg in ieder geval maar we moeten nog afwachten.

We gaan het zien, steun nu de zone 695-698 (werd al getest deze week) met snel daaronder die bodemzone 688-690 punten waar voor mij nu de meest belangrijke steun wacht voor de AEX index. Onder de 688 punten letten we op de bodem van vorige week die rond de 677 punten uitkomt. Weerstand kunnen we weer verwachten rond de 702-703 punten, later rond de 708 en vooral de bekende 712 punten. Daarna zien we de topzone 718-719 punten al wordt dat moeilijk nu denk ik.

Technische conditie DAX:
De DAX kon even tot de top geraken dinsdag maar moest snel terug om met een klein verlies te sluiten. We zien op de grafiek een zware zone aan de bovenkant tussen de pakweg 15.400 en 15.500 punten, er kwamen al meerdere test momenten daar maar van een definitieve uitbraak is er geen sprake. Opletten voor het vervolg dus, vlakke toppen voorspellen meestal niet veel goeds als we het technisch bekijken.

De DAX blijft voorlopig wel nog ruim boven de 15.000 punten, steun nu die 15.200, de 15.100 en de bodemzone rond de 14.800-14.850 punten. Onder die 14.850 punten kan het wel versnellen omlaag maar voorlopig kan de DAX nog de nodige houvast vinden bij enkele herkenbare steunpunten. Kijken we naar de indicatoren dan blijven die nog altijd zwak. Het ziet er desondanks het herstel vanaf eind vorige week best moeilijk uit voor wat betreft de DAX.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zakt dan toch weer terug na enkele sterke dagen vanaf de laatste bodem, de kans op een lagere top zit er nu wel in als ik naar de grafiek kijk. We moeten nu vooral op de steunlijn die samen met het 50-daags gemiddelde uitkomt rond de 4075 punten letten want dat wordt nu een zeer belangrijk punt voor deze index en in feite ook voor heel Wall Street. We staan er niet ver meer boven en de S&P 500 pakt al een vorige bodem rond de 4120-4125 punten. De indicatoren zien er niet goed uit als we de grafiek bekijken wat ook aangeeft dat we moeten opletten vanaf nu.

Steun nu de 4120-4125 punten, later de 4075 punten die heel belangrijk wordt. Onder die 4075 opletten dus, dan 4025 en 3975 punten als steun. Weerstand nu de 4175 en de 4230-4235 punten (topzone).

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft op veel vlakken zwak momenteel, ook gisteren na een poging omhoog werd alles weer ingeleverd richting het slot. Let erop dat de index onder het 50-MA staat en de oplopende steunlijn onder druk zet. Onder de steun zie ik nog wel 400 tot 500 punten daling mogelijk op de korte termijn. Let op de 13.000 punten nu, de bodem van vorige week. Later steun rond de 12.750 en de 12.500 punten.

Weerstand nu de 13.450-13.500 punten en het 50-MA rond de 13.550 punten. De indicatoren blijven zwak en dat ondersteunt in ieder geval de beweging omlaag momenteel.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.224 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1874 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.