Beursdagboek Trader Guy 28 mei 2021, 08:16

...

Markt staat in de wachtstand, we zien wel divergenties

28 mei 2021, 08:16 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De beurzen in Europa lagen er donderdag verdeeld bij en sluiten met weinig verschil ten opzichte van woensdag. Tot nu toe blijft de week positief maar het verschil werd maandag al gemaakt, verder is het een vrij kalme handelsweek. Beleggers blijven dus rustig en kijken dan ook duidelijk naar de ontwikkelingen rondom de oplopende inflatie die dan weer werd getemperd door de FED. De aandacht gaat dan ook vooral uit naar de economische data en de FED. Volgens sommige analisten staat de Fed op punt om te gaan overleggen over het afbouwen van een deel van de ruime monetaire steun.



We zitten nu in een fase waar we rustig moeten afwachten tot er meer duidelijkheid komt over de richting op korte termijn, de divergenties maken het extra moeilijk want hoe we het ook bekijken het was gisteren weer hetzelfde. De Dow Jones en de Dow Transport gingen makkelijk omhoog terwijl andere indices zoals de Nasdaq en de Nasdaq 100 weinig power lieten zien. Ook in Europa weinig duidelijkheid want de AEX en de DAX verloren wat maar niet veel. Een kleine correctie vanaf hun weerstand maar met weinig kracht zodat de kans op een nieuwe aanval op de topzone snel op gang kan komen. Zoals ik al enkele dagen aangeef weinig animo om hier op te handelen waardoor we rustig blijven wachten.

Het sentiment werd gisteren in eerste instantie nog gesteund door de wekelijkse steunaanvragen in de VS want die daalden afgelopen week veel sterker dan verwacht. Aan de andere kant is het zo dat men bij betere cijfers de uitlatingen van de Federal Reserve met de nodige aandacht afwacht om in te zien wanneer de geldkraan iets wordt dicht gedraaid. Hoe beter de cijfers hoe beter de economie draait en hoe minder men die moet stimuleren om zo meer inflatie te voorkomen. En zo zitten we in een vreemde situatie die aan 2 kanten trekt. Daarom weten beleggers even niet zo goed wat te doen en dat stemt overeen met mijn gedachte rondom het handelen op dit moment, het is een moeilijke fase met veel onduidelijkheid.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand (mei) heb ik tot nu toe 3 keer met posities winst kunnen behalen, er lopen op dit moment geen posities en ik wacht op wat nieuwe mogelijkheden die er wel gaan komen zodra de markt weer een top of bodem neer weet te zetten. Bij de huidige omstandigheden ga ik in ieder geval na een herstel voor een nieuwe terugval. We staan er deze maand in ieder geval al goed voor dus ik kan voorzichtig verder, ook dit jaar loopt meer dan goed iets wat ik graag zo wil houden. Ik verwacht dat er de komende sessies wat kan worden gedaan met wat indices.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
We moeten nog altijd rustig afwachten omdat alles onduidelijk overkomt, er zit ook nu weer divergentie in het verloop waardoor we extra voorzichtig moeten blijven. Dat ziet u waarschijnlijk ook de afgelopen dagen en tussen die korte onvoorziene bewegingen is het vrijwel onmogelijk om wat te doen zonder groot risico.

De DAX geraakt niet boven de topzone, de Dow Jones staat nog redelijk ver onder de top terwijl de S&P 500 er een beetje tussen hangt. Verder zien we dat de Nasdaq wat aan het ophalen is maar de index staat nog steeds 500 punten onder de recordstand. Verder doen de SOX en de Dow Transport het goed de afgelopen dagen en maken duidelijk een heropleving door. Kortom, technisch bekeken zitten we nu in een lastige fase. Er komt wel redelijk snel wel wat meer duidelijkheid en geduld in deze fase blijft belangrijk ...

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX verliest weer wat en sluit rond de 708 punten ofwel tot rond de steun. Na enkele sessies de weerstand te hebben getest nu een stapje terug. Het valt wel op dat de AEX het even iets rustiger aandoet zodat de intraday bewegingen kleiner zijn (zo'n 5 punten). Ik hou rekening met steun rond die 708 punten, weerstand blijft de 712 punten. Mocht er toch nog een uitbraak komen en de AEX geraakt op slotbasis boven de 712 punten dan ligt de weg open richting de top 718-719 punten.

Steun nu eerst de 708, later de zone 702-703 punten en de 685-698 punten. We weten als er naar de afgelopen weken wordt gekeken dat de index bij verkoopdruk daar snel weer naartoe kan. Het 50-MA komt nu uit rond de 704 punten en blijft hoe dan ook binnen het geheel belangrijk, de index beweegt daar nu duidelijk omheen.

Technische conditie DAX:
De DAX lukt het nog altijd niet om uit te breken tot ver boven de 15.500 punten door de stevige weerstand. die we daar duidelijk zien. De zone aan de bovenkant blijft de 15.530-15.540 punten, bij een duidelijke uitbraak zou de DAX richting de 15.750 en de 15.850 punten uit kunnen breken maar dan zitten we meteen in een gebied waar er op zicht niks meer in de weg ligt. Onder die 15.500 punten letten we op de 15.400 en de 15.200-15.225 punten als eerste steunzone voor de DAX.

Het 50-MA komt nu uit rond de 15.130 punten, ook dat moeten we in de gaten blijven houden. Wat betreft de indicatoren zie ik nog altijd weinig kracht ofwel die kunnen nog niet bevestigen dat de index fors gaat uitbreken, aan de andere kant kan het nieuwe optimisme voor rare bewegingen blijven zorgen.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 komt nu ook wat tot stilstand zien we op de grafiek waardoor de vraag blijft of de markt het zal toelaten om nog een keer de topzone op te zoeken, je zou denken dat we er bijna zijn dus het kan makkelijk maar ik moet het nog zien. Aan de andere kant blijft de S&P 500 ook dicht bij de bodemzone ofwel de oplopende steunlijn en het 50-MA die nu beiden rond dezelfde stand uitkomen. Dat niveau zien we rond de 4105-4110 punten ofwel zo'n 100 punten onder de huidige stand.

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4275 en de 4330 punten waar de lijn over de toppen uitkomt. Steun zien we rond de 4120 en de dubbele steun rond de 4105-4110 punten . Bij de S&P 500 zien we de indicatoren zeker niet overtuigen en eerder zwak voorkomen maar de MACD kruist nu in de positieve richting. We gaan zien of er een nieuwe poging op gang komt richting de topzone.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er redelijk sterk bij de afgelopen periode en laat zich al meerdere dagen van de goeie kant zien. De index staat nog wel ver onder de top, de slotstand van gisteren komt uit op 13.736 punten terwijl de top rond de 14.211 punten wacht, daar staan we nu nog zo'n 500 punten onder maar we weten nooit in deze markt. Vanaf de bodem van vorige week nu toch al een herstel van zo'n 650 punten wat best veel is. Een lagere top blijft mogelijk, dat kan vanaf vandaag al of in de loop van volgende week. We gaan het zien en waar het kan zal ik er een positie op nemen in ieder geval.

Weerstand nu ronde de 13.750 punten, later rond de 13.850 en de 14.000 punten. Mocht de index verder oplopen dan komt de topzone in beeld, die zien we op 14.211 punten uitkomen nu. Steun nu eerst de 13.500 en de 13.300 punten, later de bodemzone rond de 13.000 punten als steun. Hetzelfde zien we nu bij de Nasdaq 100 index en de SOX index al zie ik wel weer een positieve ontwikkeling bij de SOX index die wel heel snel herstelt nu.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.218 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 69,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1891 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.