Beursdagboek Trader Guy 26 mei 2021, 08:40

...

Wat lager slot Wall Street, AEX dicht bij de topzone

26 mei 2021, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De sessie van gisteren was rustig als we het over de gehele dag bekijken, wel wat beweging maar op slotbasis is er amper wat anders dan de dag ervoor toen alles wel nog fors opliep. Het lijkt wat moeizamer te verlopen nu, wel blijven er wat indices dicht bij de topzone hangen zodat een uitschieter omhoog nog altijd mogelijk blijft. Andere indices staan nog een eind onder de top. Europa blijft daarbij opvallend sterk liggen valt me al een aantal dagen op maar ook dat kan snel weer veranderen.



De beurzen begonnen de week goed door enkele opmerkingen van de FED die de zorgen over de stijgende inflatie wisten te temperen. Op zich moeilijk te begrijpen met de oplopende grondstoffen prijzen maar het lijkt erop dat de FED vrijwel altijd gunstig nieuws wil verspreiden in deze moeilijke fase. We noemen dat ook wat er nog niet is moeten we ook niet te vroeg melden, op een gegeven moment zal de FED niet anders kunnen dat hetgeen we doormaken te moeten herkennen maar dat zal dan wel later dit jaar komen. Alle zaken staan te hoog momenteel en dat zijn de aandelen, de grondstoffen en speculatieve beleggingen waardoor je niet anders kan dan inflatie te erkennen op een gegeven moment. Dinsdag sloot beleidsmaker Charles Evans van de Federal Reserve Bank van Chicago zich daarbij aan.

De economische vooruitzichten blijven in ieder geval nog sterk maar voor hoe lang nog? De volatiliteit in de markt laat wel zien dat beleggers beginnen te twijfelen na de extreem sterke rally die nu al meer dan een jaar loopt, een top in de markt kan er best wel eens snel komen te staan. De Chinese autoriteiten uiten ook hun zorgen over oplopende prijzen van de veel gebruikte grondstoffen zoals olie, ijzer en koper. We gaan zien tot wat al deze waarnemingen toe zullen leiden, voorlopig is het weer feest op de markten alleen moeten we ook op de waarderingen blijven letten en die blijven torenhoog.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand (mei) heb ik tot nu toe 3 keer met posities winst kunnen behalen, er lopen op dit moment geen posities en ik wacht op wat nieuwe mogelijkheden die er wel gaan komen zodra de markt weer een top of bodem neer weet te zetten. Bij de huidige omstandigheden ga ik in ieder geval na een herstel voor een nieuwe terugval. We staan er deze maand in ieder geval al goed voor dus ik kan voorzichtig verder, ook dit jaar loopt meer dan goed iets wat ik graag zo wil houden. Ik verwacht dat er de komende sessies wat kan worden gedaan met wat indices.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
De sessie van gisteren bracht niet veel wat betreft duidelijkheid, voorzichtig een poging richting de top bij de DAX, de S&P 500 en de AEX maar richting het slot werd duidelijk dat het moeilijk liep. De Dow en de beide Nasdaq indices lieten ook weinig animo zien, deze indexen blijven dan ook nog ruim onder de topzone. We zitten wel in een fase waar het wat te makkelijk gaat allemaal, dat komt door dat beleggers hopen dat het wel zal meevallen met de rente die oploopt en dat de inflatie wel zal temperen maar zo zeker is dat nog lang niet.

De komende dagen worden hoe dan ook weer belangrijk, we gaan het zo goed als mogelijk volgen en waar het kan zal ik zeker wat kleine posities opnemen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX loopt verder op tot rond de 712 punten ofwel tot rond de weerstand, op die weerstand letten we vandaag in ieder geval want mocht de index erboven geraken dan ligt de weg open richting de top 718-719 punten. Steun nu de 708, later de zone 702-703 punten en de 685-698 punten. We weten als er naar de afgelopen weken wordt gekeken dat we daar snel weer naartoe kunnen. Het 50-MA komt nu uit rond de 703 punten en blijft binnen het geheel belangrijk, de index beweegt daar nu duidelijk omheen.

Technische conditie DAX:
Weerstand de bekende topzone rondom de 15.530-15.540 punten, bij een duidelijke uitbraak kan de DAX richting de 15.750 en de 15.850 punten waar ik weerstand verwacht maar dan zitten we in een open veld waar op zicht niks in de weg ligt. Onder die 15.500 punten letten we op de 15.400 en de 15.200-15.225 punten als steun.

Het 50-MA zien we nu rond de 15.095 punten uitkomen, ook dat moeten we in de gaten blijven houden. Wat betreft de indicatoren moet ik zeggen dat die voorlopig niet bevestigen dat de index fors uit gaat breken, aan de andere kant kan het nieuwe optimisme voor rare bewegingen zorgen uiteraard.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moest wat terug na de sterke start van maandag, de 4200 werd wel even doorbroken met een poging richting de top maar de index moest richting het slot inleveren. De vraag is nu of de markt het zal toelaten om nog een keer de topzone op te zoeken, je zou denken dat we er bijna zijn dus het kan makkelijk. Aan de andere kant blijven we ook dicht bij de bodemzone ofwel de oplopende steunlijn en het 50-MA dat ook rond dezelfde stand uitkomt. Dat niveau zien we rond de 4095-4100 punten ofwel zo'n 100 punten onder de huidige stand.

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4275 en de 4300 punten. Steun zien we rond de 4120 en de dubbele steun rond de 4090-4095 punten . Bij de S&P 500 zien we de indicatoren zeker niet overtuigen en eerder zwak voorkomen. We gaan zien of er een nieuwe poging omlaag komt vanaf de topzone, ook deze keer kan het weer snel verlopen denk ik.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq liet een sterke start zien maar moest tegen het einde van de sessie alles inleveren om vrijwel vlak te sluiten. Het blijft snel op en neer gaan met de tech indices maar dat raken we gewend. De index staat nog ver onder de top, de slotstand van gisteren komt uit op 13.657 punten terwijl de top rond de 14.211 punten wacht, daar staan we nu zo'n 550 punten onder nog. Vanaf de bodem van afgelopen week nu toch al een herstel van zo'n 600 punten wat best veel is. Een lagere top blijft mogelijk, dat kan vanaf vandaag al of in de loop van de week. We gaan het zien en waar het kan zal ik er een positie op nemen in ieder geval.

Weerstand nu ronde de 13.750 punten, later rond de 13.850 en de 14.000 punten. Mocht de index verder oplopen dan komt pas de topzone in beeld, die zien we op 14.211 punten uitkomen nu. Steun nu eerst de 13.500 en de 13.300 punten, later de bodemzone rond de 13.000 punten als steun. Hetzelfde zien we nu bij de Nasdaq 100 index en de SOX index.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.225 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1904 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.