Beursdagboek Trader Guy 25 mei 2021, 08:55

...

Sterke start week op Wall Street, winst bij de Nasdaq

25 mei 2021, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De week start sterk op Wall Street, hier in Europa verliep alles wat rustiger want de AEX was open maar met weinig volume door 2e Pinksteren, de DAX bleef zelfs dicht al liepen de futures wel mee. Vooral de tech aandelen vielen op met een behoorlijke winst want de Nasdaq won rond de 200 punten. De Dow Jones sluit 186 punten hoger. Verder valt het op dat enkele indices hun top weer naderen, dat zal vooral zo zijn bij de DAX en de CAC vandaag. De AEX moet er nog wat bij zien te behalen maar we zitten er dicht bij nu.


Maandag kende de AEX dus een rustig verloop met een winst van 0,5% met een slot op 710,5 punten. Kijken we naar Wall Street dan werden beleggers geholpen door de FED die de inflatie vooruitzichten temperde en ook de groei van de economie gunstig noemt. Vooral de rentes stond wat onder druk al moeten we dat nu ook niet te zwaar zien want ik zie de rente al een tijdje rond de huidige standen bewegen. onder druk en vooral technologie aandelen wisten hiervan te profiteren. Wel is het zo dat als de rente in de gunstige richting beweegt je dat meteen merkt aan het verloop van de tech aandelen en gisteren was dat weer eens het geval. De divergenties blijven aanhouden wat het extra moeilijk maakt om richting te kiezen en zeker ook in welke sectoren je stapt.

De FED gaf in maart nog aan dat de rente niet voor 2024 zal worden verhoogd en dat blijft een belangrijk ijkpunt voor de markt. De grote vraag blijft echter wel of ze het zo lang kunnen volhouden met de inflatie die om de hoek komt kijken. Het blijven allemaal zaken die de markten beide richtingen op kan sturen, zowel omhoog als omlaag want alles hangt af van de berichtgeving en de economische cijfers.

We gaan kijken of er vandaag, of later deze week wat kan worden gedaan, ik wacht al bijna een week op een nieuwe mogelijkheid en die komt er wel. We moeten in ieder geval pas instappen wanneer het momentum het beste is. Dus dat komt wel weer, in ieder geval loopt alles prima voor de leden zoals u kunt zien verder in deze update.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand (mei) heb ik tot nu toe 3 keer met posities winst kunnen behalen, er lopen op dit moment geen posities en ik wacht op wat nieuwe mogelijkheden die er wel gaan komen zodra de markt weer een top of bodem neer weet te zetten. Bij de huidige omstandigheden ga ik in ieder geval na een herstel voor een nieuwe terugval. We staan er deze maand in ieder geval al goed voor dus ik kan voorzichtig verder, ook dit jaar loopt meer dan goed iets wat ik graag zo wil houden. Ik verwacht dat er de komende sessies wat kan worden gedaan met wat indices.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
De start van de week was sterk want alle indices boeken winst en sommige zelfs behoorlijk en dan vooral de technologie sector. Alles loopt zo te zien weer heel snel op richting de topzone al blijven de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index daar nog ver onder. De AEX is er nu weer bijna terwijl de DAX al met een nieuwe recordstand van start kan gaan vandaag. Verder lopen de S&P 500 en de Dow Jones op richting de topzone al blijven ze er wel nog een eindje onder op slotbasis.

De komende dagen maar eens bekijken waar we naartoe kunnen met de markt na het vlotte herstel van de afgelopen dagen. Technisch zitten we hoe dan ook in een fase waar we beide kanten op kunnen maar dan ook snel zo te zien.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX zich verder tot ronde de 710 punten ofwel tot net onder de 712 weerstand, we letten daar vandaag in ieder geval op want mocht de index erboven geraken dan ligt de weg open richting de top 718-719 punten. Steun nu de 708, later de zone 702-703 punten en de 685-698 punten. We weten als er naar de afgelopen weken wordt gekeken dat we daar snel weer naartoe kunnen. Het 50-MA komt nu uit rond de 702,5 punten en blijft binnen het geheel belangrijk, de index beweegt daar nu duidelijk omheen.

De indicatoren bevestigen niet echt veel hoop op een nieuwe uitbraak omhoog maar we moeten nu afwachten op wat er de komende dagen zal komen.

Technische conditie DAX:
De DAX bleef dicht gisteren maar via de futures die wel mee deden zien we vanmorgen dat de index op recordniveau uitkomt nu. Weerstand de bekende topzone rondom de 15.530-15.540 punten, bij een duidelijke uitbraak kan de DAX richting de 15.750 en de 15.850 punten waar ik weerstand verwacht maar dan zitten we in een open veld waar op zicht niks in de weg ligt. Onder die 15.500 punten letten we op de 15.400 en de 15.200-15.225 punten als steun.

Het 50-MA zien we nu rond de 15.075 punten uitkomen, ook dat moeten we in de gaten blijven houden. Wat betreft de indicatoren moet ik zeggen dat die voorlopig niet bevestigen dat de index fors uit gaat breken, aan de andere kant kan het nieuwe optimisme voor rare bewegingen zorgen uiteraard.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 start de week sterk en loopt op tot net onder de 4200 punten maar stond even op 4209 punten. Weerstand nu de top rond de 4238 punten waar de index nu naartoe wordt gezogen. De vraag is nu of de markt het zal toelaten om nog een keer de topzone op te zoeken, je zou denken dat we er bijna zijn dus het gaan makkelijk. Aan de andere kant blijven we ook dicht bij de bodemzone ofwel de oplopende steunlijn en het 50-MA dat ook rond dezelfde stand uitkomt. Dat niveau zien we rond de 4095-4100 punten ofwel zo'n 100 punten onder de huidige stand.

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4300 en de 4350 punten. Steun zien we rond de 4120 en de dubbele steun rond de 4090-4095 punten . Ook bij de S&P 500 zien we de indicatoren zeker niet overtuigen en eerder zwak voorkomen. We gaan zien of er een nieuwe poging omlaag komt vanaf vandaag of morgen. Ook deze keer zal het snel verlopen denk ik.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq laat weer een sterke dag zien na de terugval van vrijdag, het gaat snel op en neer met de tech indices maar dat raken we gewend. De index staat wel nog ver onder de top nu, de slotstand van gisteren komt uit op 13.660 punten terwijl de top rond de 14.211 punten wacht, daar staan we nu zo'n 550 punten onder nog. Wel zien we vanaf de bodem van afgelopen week nu al een herstel van zo'n 600 punten wat best veel is. Een lagere top blijft dus mogelijk, dat kan vandaag al of in de loop van de week. We gaan het zien en waar het kan zal ik er een positie op nemen in ieder geval.

Weerstand nu ronde de 13.750 punten, later rond de 13.850 en de 14.000 punten. Mocht de index verder oplopen dan komt pas de topzone in beeld, die zien we op 14.211 punten uitkomen nu. Hetzelfde zien we nu bij de Nasdaq 100 index en de SOX index.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.223 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1877 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.