Beursdagboek Trader Guy 29 mei 2021, 08:54

...

Beurzen het weekend in met winst, Nasdaq twijfelt nu wel wat

29 mei 2021, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Europa kon wat hoger de week afsluiten zodat de AEX en de DAX rond de recordstand sluiten, de AEX sluit 5 punten onder de top terwijl de DAX weer de bekende bovenkant test tussen de 15.500 en. 15.550 punten. Op Wall Street zien we vrijdag ook winst, wel sluit alles ver onder de hoogste stand van de sessie om zo een lang weekend in te gaan. Maandag is Wall Street dicht door Memorial Day.


Europa kon wat hoger de week afsluiten zodat de AEX en de DAX rond de recordstand sluiten, de AEX sluit 5 punten onder de top terwijl de DAX weer de bekende bovenkant test tussen de 15.500 en. 15.550 punten. Op Wall Street zien we vrijdag ook winst, wel sluit alles ver onder de hoogste stand van de sessie om zo een lang weekend in te gaan. Maandag is Wall Street dicht door Memorial Day.

Wall Street maand mei overzicht:
In mei winst voor de S&P en Dow en dat nu voor de 4e maand op rij, de S&P 500 ging er deze maand met 22 punten (0,55%) op vooruit terwijl de Dow Jones na een hogere top er met 655 punten (1,95%) op vooruit ging. Aan de andere kant verloor de Nasdaq 214 punten (-1,55%), de Nasdaq 100 moest 174 punten inleveren (-1,25%) terwijl de SOX een sterke maand kende met een winst van 78 punten (2,5%). De Dow Transport index won 404 punten (2,65%). Het verlies bij de Nasdaq was het eerste na 6 maanden als we het op maandbasis bekijken. Op Wall Street is de maand mei al voorbij, maandag blijft het daar dicht zoals ik al aangaf.

Marktoverzicht:

Weekoverzicht:
Kijken we op weekbasis dan wint de AEX 6,3 punten terwijl de DAX 82 punten hoger sluit bekeken over de gehele week. Verder zien we dat de CAC 40 met een winst van 97 punten het best voor de dag komt in Europa, de CAC sluit dan ook de week af op een nieuwe recordstand. Europa blijft sterk liggen maar dat kan wel eens gevaarlijk worden voor de komende periode, veel zal afhangen van wat Wall Street gaat doen de komende weken. Wel alert blijven wat betreft de markten nu, het ziet er zeker rooskleurig uit maar aan de andere kant werd er al behoorlijk wat hooi op de vork genomen de afgelopen periode. Het blijft de power van gratis geld maar het kan uiteraard niet tot in de hemel groeien allemaal. Correcties horen erbij op de beurs anders kun je met de waarderingen van nu de situatie niet meer serieus nemen. We gaan het zien.

Op Wall Street op weekbasis ook winst, de Dow Jones sluit 321 punten hoger (0,95%) terwijl de S&P 500 er met 48 punten op vooruit ging (1,15%). De Nasdaq won 278 punten (2,05%) terwijl de Nasdaq 100 de week met 275 punten winst hetzelfde doet (2,05%). Verder een hele goeie week voor de SOX index (semi conductor index) waar we een plus van 135 punten zien (4,4%). Tot slot zien we dat de Dow Transport de afgelopen week 275 punten (1,75%) hoger sluit.

Strategie voor komende week:
Op naar de volgende week waar ik in ieder geval zal proberen om dat te doen zodra de markt het toelaat. Deze maand MEI werd in ieder geval goed afgesloten en de behaalde winst werd mooi opgebouwd en behouden door na vorige week geen risico meer te nemen. Hieronder ziet u 2 tabellen, de eerste over de maand MEI en de 2e over het jaar 2021 ofwel vanaf 1 januari 2021. We doen er alles aan om op die manier verder te gaan en de manier van werken bevalt de leden nu heel goed.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.