Beursdagboek Trader Guy 6 juli 2021, 07:33

...

Weer records deze week? Het kan maar dat gaat niet zomaar vanzelf

6 juli 2021, 07:33 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Wall Street start vandaag na een vrije dag ook de nieuwe week en we zien wel of er nog nieuwe records bij gaan komen. Ik kan onmogelijk zeggen dat het niet zo zal zijn maar we zitten wel in een fase waar het snel voor een tijdje de andere kant op kan met de markt. Ik zeg altijd dat de bomen niet tot in de hemel groeien, bij veel bedrijven mag men zich wel beginnen af te vragen tot welke beurswaarde het kan opklimmen want het gaat momenteel snel, heel snel ...Update 6 juli:
Gisteren bleef Wall Street dicht, Europa was wel open maar er gebeurde amper wat. Na de opening moest de markt even een stapje terug maar richting het slot werd het verlies helemaal ingehaald en zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 sluiten af met een klein plusje. Alles bleef wel onder de hoogste stand ooit, de AEX op 734 punten, de DAX op 15.662 en de CAC 40 op 6567 punten. We kunnen er weinig over vertellen, een sessie zonder richting en alles blijft hangen rond de recordzone. De AEX staat nu 4 punten onder de hoogste stand ooit, de DAX zien we er 140 punten onder staan na het slot van gisteren.

Vandaag doet Wall Street weer mee, vanmorgen zien we dat de futures niet zoveel doen al staat de Dow future wat hoger. De Nasdaq zien we dan wat lager terwijl de S&P future vlak staat ten opzichte van vrijdag. De grote vraag blijft of de markt deze week opnieuw records zal neerzetten, Wall Street is er al enkele dagen mee bezig maar de Dow Jones moet wel nog iets minder dan 1% omhoog om dat ook te behalen. We gaan het snel genoeg merken. Zoals u weet staat de markt zeer hoog gewaardeerd momenteel, we gaan zien of deze niveaus lang behouden kunnen worden. We proberen wel met wat posities in te spelen op een top en dus een terugval van enkele procenten.

Correctie op komst:
Er komt hoe dan ook een correctie aan, dat zie je aan alles, daar wacht ik rustig op en handel er net zo rustig mee. Wel wil ik er hoe dan ook bij zijn zodra de daling er komt. Wordt dus lid om daar een groot deel van mee te pakken, als we het goeie momentum pakken verwacht ik een nog een paar goeie kansen om met posities te scoren

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices, donderdag werden er al wat kleine posities opgenomen en er kan mogelijk nog een positie bij komen deze week. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond de hoogste standen ooit staat.

Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal ook deze maand met voorzichtig handelen resultaat te behalen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Overzicht markt:

Markt technisch bekeken:
We zien vrijdag opnieuw records op Wall Street, deze weer keer de S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100. Andere indices komen dan weer wat dichter bij hun record al zitten we er met de Dow Jones nog slechts 250 punten onder. Samen met Europa waar we gisteren een positief slot zien maar minder sterk dan op Wall Street blijven alle indices dicht bij hun hoogste stand ooit.

We zitten in een fase met nieuwe records en de ene index trekt de andere daarin mee, zelfs de Dow Jones die even fors moest inleveren in juni geraakt daardoor weer op gang. Technisch blijft alles sterk en blijft het wachten op het sein dat de indices een 3 tot 5% correctie kunnen inzetten, we zitten er niet zo ver meer vanaf nu.

Technische conditie AEX:
De AEX laat na opnieuw een test van de topzone (736) een slot onder die top zien, de index sluit de week daar nu net onder af. De hoogste stand ooit wacht nu op 738,1 punten, de top van afgelopen donderdag in de ochtend. We moeten nog altijd goed bekijken of de belangrijke andere indices zich staande kunnen houden en hoe lang dat nog zal duren, daarbij houden we vooral de technologie indices en de S&P 500 in de gaten want zolang die nieuwe records blijven neerzetten zal de AEX in ieder geval zelf geen grote terugval inzetten.

Weerstand nu het record op 736 en de top op 738 punten, later de 745 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun nu eerst de 726-727 punten waar de bodems van woensdag en donderdag uitkomen, later de bekende zone 718-719 punten waar de oude top wacht, later de 716 waar we vooral het 50-daags gemiddelde nu zien uitkomen.

Technische conditie DAX:
De DAX kon gisteren weer wat omhoog maar in vergelijking met Wall Street nog steeds niet echt overtuigend. De index blijft zo boven de zone 15.500-15.550 punten maar geraakt er nog niet echt van los momenteel. Zo blijft de index aan de ene kant op recordjacht waar de 15.802 punten nu als eerste zware weerstand wacht maar gelijktijdig kan de index via een slechte dag snel weer fors inleveren.

Boven de top op 15.802 punten zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft uiteraard de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.450 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, daaronder in ieder geval steun rond de laatste bodem die uitkomt op 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet opnieuw een record neer vrijdag en nu op 4352,34 punten na een sterke sessie, de index geraakte zelfs tot 4355,40 punten vrijdag. De index blijft nieuwe records opstapelen, na al het 6e op rij en het 35e dit jaar (2021). Weerstand nu de 4355 punten, later de 4375 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4290 punten met daaronder de 4237 punten waar de oude top uitkwam, later de 4208 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq kende een sterke sessie vrijdag met een nieuw record dat nu op 14.639 punten uitkomt, het absolute record ligt met 14.649 punten nog iets hoger. We kijken nu naar de 14.750 en de 15.000 punten als doelen omhoog maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de index daar snel naartoe gaat de komende week, grotere winstnemingen zitten eraan te komen en dat kan op elk moment gebeuren. Voorlopig blijft de index sterk, breekt uit en zit in een zone die onbekend blijft, een terugtest van de uitbraak zit er volgens mij zeker nog in en dat niveau ligt zo'n 430 punten lager.

Steun nu eerst de 14.500 punten, later de 14.211 waar we de oude top zien uitkomen en het 50-daags gemiddelde rond de 14.880 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,188 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 77,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1803 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.