Beursdagboek Trader Guy 12 juli 2021, 08:49

...

Volatiel verloop toont onzekerheden, topzone bereikt?

12 juli 2021, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Het blijft een markt waar je moet uitkijken momenteel want de BULLS en de BEARS zijn aan het zoeken naar hun momentum. Afgelopen donderdag nog een stevige terugval, vrijdag tonen de BULLS weer kracht. De vraag is hoe lang de DIPS nog worden opgekocht bij de omstandigheden die er nu zijn? Twijfels over de groei en vooral de inflatie die verder oploopt kunnen wel eens voor een grotere correctie zorgen.Update 12 juli:
De Dow Jones herpakt zich 450 punten (1,3%%) terwijl de S&P 500 zo'n 1,1% hoger wist te geraken en een nieuw record neerzette op 4369,55 punten. Ook de Nasdaq sloot vrijdag af op een nieuwe recordstand, de index komt nu uit op 14.702 punten.

Europa lag er vrijdag ook goed bij met de DAX die 267 punten winst boekte en zo het verlies van donderdag volledig weg werkte, de AEX won vrijdag 9 punten met een slot op 732 punten. De Franse CAC 40 deed het ook goed en herpakte zich net als de DAX helemaal ten opzichte van afgelopen donderdag. Een stevig herstel wat betreft Europa maar de indices staan nog wel onder hun hoogste stand ooit.

Als we naar de opening van vandaag kijken dan staan de futures over het algemeen wat lager, de DAX en de Nasdaq tonen een vlakke opening terwijl de AEX lager wil openen. Er valt nog weinig over te zeggen maar het is wel zo dat meerdere zaken de markten onzeker maken, daardoor lijkt een nieuwe terugval in de loop van deze week mogelijk. Of er nog nieuwe records gaan komen moeten we afwachten maar alles staat op of net onder de hoogste standen ooit dus moeten we er wel rekening mee blijven houden tot dat er een duidelijke top op de borden staat en blijft staan voor meerdere dagen.

Onzekerheid economie:
Dat de markten de afgelopen dagen een meer volatiel verloop vertonen komt door de vrees dat nieuwe COVID varianten ervoor kunnen gaan zorgen dat de wereldwijde economie vertraging kan oplopen. Men weet plots niet meer of de vaccins voldoende bescherming zullen bieden bij mensen met een lagere weerstand en dat kan parten gaan spelen de komende periode. Ook problemen met de toelevering van materialen en zorgen rondom de werkgelegenheid drukt op de markt momenteel. Donderdag hebben we duidelijk kunnen zien dat een en ander in twijfel werd getrokken maar vrijdag kwam er een stevig herstel omdat beleggers hopen dat alles wel in orde zal komen. Dat blijft wel een open vraag natuurlijk want wat als het niet zo is?

De markt kan wel eens in een nieuwe fase terechtkomen op korte termijn want mogelijk kan de verandering van de fundamenten ervoor gaan zorgen dat de onzekerheid het overneemt en dan kunnen beleggers plots hun winst pakken na een zeer sterke periode op de aandelenmarkten. We moeten rustig afwachten en het verloop goed in de gaten houden.

De markten worden nu gedreven door zorgen of de groei kan aanhouden aan dit tempo terwijl de markt zeer hoog gewaardeerd staat momenteel en een reeks nieuwe records blijft neerzetten zonder dat er een correctie op gang komt. Al een tijdje geef ik aan dat de markt op zijn minst 3 tot 5% moet inleveren om alles gezond te houden, daarna moeten we bekijken of er daar nog meer bijkomt want bij een verkoopgolf zullen veel beleggers tijdelijk uitstappen. We volgen alles zo goed als mogelijk en we zitten al sinds eind vorige week short op wat indices.

Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe zomeraanbieding voor €25 die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal ook deze maand met voorzichtig handelen resultaat te behalen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de zomeraanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €25 (Polleke Trading €35 en COMBI-Trading voor €50) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX kon zich goed herpakken vrijdag maar ik merk toch dat de index aan het verzwakken is momenteel. De bovenkant zit nog altijd dicht door de weerstand op 736 punten met net daarboven de 2 toppen rond de 738 punten. Pas boven deze weerstand kan de AEX doorpakken richting eerst de 740 en later de 750 punten.

Steun nu toch duidelijk de zone 717-718 punten waar we nogal wat raakpunten zien, eerst een reeks toppen en recent al 2 keer een bodem als test van deze eerdere weerstand die nu steun is geworden. Een slot van pakweg 2-3 sessies onder de 717 punten kan de index richting de 712, de 708 of zelfs tot rond de 702-703 punten brengen. De komende dagen worden hoe dan ook weer belangrijk voor wat betreft de AEX index. Let nu ook op het 50-daags gemiddelde dat de index al 2 keer goed kon opvangen, het 50-MA komt nu uit op 718,5 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft een moeilijke index die nu binnen een range van zo'n 250 tot 300 punten beweegt, pakweg tussen de 15.400 en de 15.650 punten. De index zit vast aan de bovenkant merken we duidelijk via de grafiek hieronder terwijl het 50-daags gemiddelde rond de 15.480 punten steun blijft bieden voorlopig. Wel is het zo dat de DAX er eerder zwakjes bij ligt in vergelijking met andere indices.

Steun nu vooral de zone 15.500-15.550 punten, dat is al geruime tijd het geval, daar net onder zien we een extra vangnet rond de 15.400-15.450 punten waar de index nu al 2 keer kon draaien. Onder de 15.400 punten ziet het er slecht uit voor wat betreft de DAX, dan moeten we kijken naar eerst de 15.300 en later de 15.200 en de 15.000 punten. Weerstand nu de 15.700 en de 15.802 punten (top).

S&P 500 analyse:
De S&P 500 herpakt zich stevig vrijdag en zet meteen ook maar weer een nieuw record neer op 4369,55 punten (slotbasis), de hoogste stand kwam uit op 4371,6 punten. Dat zijn nu al 11 records in 14 sessies, het is ook record nummer 37 dit jaar (2021) voor wat betreft de S&P 500. Als we de grafiek bekijken dan zien we dat de index de lijn over de toppen aanraakt en er mogelijk weerstand wacht rond die 4370-4375 punten. Later weerstand rond de 4400 en de 4425 punten.

Steun nu eerst de bodem van donderdag die rond de 4290 punten uitkomt, later de oude toppen rond de 4240 punten en het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 4221 punten uitkomt. We weten dat het snel kan gaan met de bewegingen op Wall Street, de vraag blijft natuurlijk waar de top die voor een langere tijd zal vastliggen uitkomt.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq herpakt zich goed vrijdag na een matige start vrijdag geraakt weer tot een nieuw record op slotbasis dat nu uitkomt op 14.702 punten. De hoogste stand ooit bereikt gedurende de sessie van 7 juli zien we uitkomen op 14.755 punten en dat wordt nu hoe dan ook de eerste weerstand voor wat betreft de Nasdaq. Later zien we rond de 14.850 en de 15.000 punten weerstand.

Steun nu de bodem van donderdag rond de 14.370 punten met daaronder de 14.211 punten waar de oude toppen uitkomen. Het lijkt allemaal ver weg maar we hebben bij deze index al vaker gezien dat het snel kan gaan dus 100-200-300 punten bewegingen kunnen zo uit het niets tot stand komen. Denk er ook aan dat de Nasdaq boven de 14.350 punten moet blijven om de lopende opgaande beweging vast te houden. Het kan vanaf nu wel eens wat moeilijker gaan.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,187 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 75,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1802 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.