Beursdagboek Trader Guy 15 juli 2021, 08:48

...

AEX nog een record, de rest blijft wat hangen

15 juli 2021, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Over de dag van gisteren valt niet zoveel te melden als we naar de standen kijken, de ene index wat lager terwijl de andere dan weer bleef hangen en de AEX die een record neer weet te zetten en dat voor de 3e sessie op rij. Er kwamen wat banken met cijfers gisteren maar we zien dat de aandelen na de sterke cijfers over het algemeen een stapje terug moeten. Opvallend is dat de Russel 2000 in enkele dagen tijd ruim 3% moet inleveren.Update 15 juli:
We zien een kleine plus bij de S&P 500 van 0,1% punten terwijl ook de Dow Jones 0,1% hoger sluit. De Nasdaq verloor gisteren 0,2%. Kijken we naar de AEX dan zien we een plus van 2 punten terwijl de DAX voor de 2e sessie op rij exact op dezelfde stand sluit als maandag.

Wall Street blijft dicht bij de recordstanden hangen maar we zien wat twijfels momenteel, beleggers verwachten nog altijd een sterke groei van de economie terwijl er aan de andere kant er ook waarschuwingen komen dat het wel eens zou kunnen vertragen richting het einde van dit jaar. Waar beleggers voorzichtig door blijven is de onzekerheid over de duur van de hogere inflatie en vooral hoe de Federal Reserve daarmee zal omgaan. Jerome Powell van de Fed zei gisteren dat de inflatie nog wel enkele maanden hoog zal blijven, maar daarna zal terugzakken. Volgens de centraal bankier is dit nog niet het moment om de rente te verhogen of de aankoop van obligaties te verkleinen. Wel een zeer gevaarlijke strategie want juist door de tsunami aan geld dat er in het systeem wordt gepompt loopt de inflatie zo snel op.

De cijfers van de Amerikaanse banken dinsdag en woensdag waren goed maar de aandelen moesten na de cijfers allemaal een stapje terug. Dat kwam door dat meerdere zakenbanken bij hun cijfers aangeven dat de enorme gunstige omstandigheden op de financiële markten, wat onder meer tot uiting kwam in veel beursgangen, niet eeuwig zullen aanhouden.

Verder bleek uit het Beige Book van de Federal Reserve dat de Amerikaanse economie in de periode vanaf eind mei tot begin juli verder is aangetrokken en een matige tot robuuste groei liet zien.

Zorg ervoor dat u in de markt zit bij de draai:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, we hebben wat posities open staan die u nog kunt aankopen. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, ik verwacht een grotere move omlaag en we zitten in ieder geval klaar om mee te zitten. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe zomeraanbieding voor €25 die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal ook deze maand met voorzichtig handelen resultaat te behalen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de zomeraanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €25 (Polleke Trading €35 en COMBI-Trading voor €50) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX zet na opnieuw een matige start als de enige index die we hier bespreken een nieuw recordslot neer op 744,95 punten, de index geraakt ook nog tot een absoluut record op dagbasis en dat komt uit op 747,35 punten. Weerstand wat betreft de AEX nu eerst de 745 punten waar het slot van gisteren op uitkomt, later de 747,35 punten met daarboven de 755 en de 763 punten. De AEX blijft doordrammen omhoog en staat nu al zo'n 27 punten boven de bodem van vorige week donderdag toen de index even terug moest naar de 718 punten. Vooral door het absolute zwaargewicht binnen de index ASML blijft de AEX index maar gaan, het aandeel noteerde even boven de €610 op slotbasis.

Steun nu eerst de 736 punten waar de eerdere top uitkomt, later de 728 en de 723 punten als steun. De eerste echte steunzone zien we rond de zone 717-718 punten waar we nogal wat raakpunten zien uitkomen.

De komende dagen worden hoe dan ook weer belangrijk voor wat betreft de AEX index. Let uiteraard ook op het 50-daags gemiddelde dat de index al 2 keer goed kon opvangen, het 50-MA komt nu uit op 720 punten.

Technische conditie DAX:
Er veranderde niks bij de DAX, de index blijft nog haperen aan de bovenkant en zet net geen nieuw record neer, het verlies was net als de sessie van dinsdag nog geen punt (-0,66 punt) zodat een record er weer net niet inzat gisteren. We zien wel dat de DAX aan de bovenkant blijft hangen maar nog geen uitbraak weet te forceren. Zo zien we nog altijd de eerste weerstand rond de 15.810 punten, later kijken we naar de 15.900 en de 16.000 punten.

Steun nu eerst de 15.600 punten maar de belangrijke steunzone blijft de bekende 15.500-15.550 punten range. De index kan daar bij een draai omlaag snel weer naartoe, de afgelopen weken hebben we dat vaak genoeg gezien. Net onder deze steun zien we een extra vangnet rond de 15.300-15.350 punten waar de index nu al 2 keer kon draaien. Onder de 15.300 punten ziet het er slecht uit voor wat betreft de DAX, dan moeten we gaan uitkijken naar eerst de 15.150 en de 15.000 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet intraday na een sterke opening weer een nieuw record neer op 4393,68 punten maar de index moest daarna net als de vorige 2 sessies omlaag met een slot op 4374 punten ofwel 20 punten onder de top. Steun zien we nu eerst rond de 4350 punten, later de bodem van vorige week donderdag en die komt uit rond de 4290 punten. Verder zien we steun rond de oude toppen die uitkomen rond de 4245-4250 punten. Het 50-daags gemiddelde zien we rond de 4232 punten en kan ook een richtpunt worden.

Weerstand nu de top van gisteren rond de 4394 punten, later de 4400 en de 4425 punten als weerstand. Wel komt de bovenkant van de opgaande trend daar uit zoals u kunt zien op de grafiek hieronder. De indicatoren worden wat zwakker en beginnen te draaien, de komende sessies worden dus belangrijk voor wat betreft de S&P 500.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq kwam met een sterke opening en wist deze keer geen nieuw record neer te zetten gedurende de sessie. Richting het slot ook deze keer winstnemingen zodat de index 33 punten lager sluit. We blijven een beetje hangen in een fase met een hogere opening en met een lager slot. De hoogste stand ooit komt nu uit op 14.803 punten, het slot ligt daar 160 punten onder op 14.645 punten.

Steun zien we nu rond de 14.600 punten, later komt de 14.500 en de 14.420 punten als steun in beeld. De oude toppen rond de 14.210 punten blijft de meest belangrijke steun voor de Nasdaq en kan een richtpunt worden mocht de index verder inleveren. Weerstand nu de hoogste stand ooit rond de 14.803 punten, later de 14.900 en de 15.000 punten. We zien dat de indicatoren wat aan het verzwakken zijn.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,185 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1830 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.