Beursdagboek Trader Guy 14 juli 2021, 08:29

...

Markt lijkt te willen draaien, let op de inflatie in de VS

14 juli 2021, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Gisteren kwamen de kwartaalcijfers van JP Morgan en Goldman Sachs naar buiten en die voldeden aan de verwachtingen. De aandelen verloren na de cijfers omdat men er meer van had verwacht blijkbaar. Verder kwamen er in de VS cijfers over de inflatie en die liep weer veel meer op dan werd voorzien. Het blijft een spelletje tussen hoop en vrees voor wat betreft de rente. De opleving van COVID-19 wereldwijd vraagt om meer steun van de centrale banken maar de oplopende inflatie schreeuwt meer dan ooit om een hogere rente. Ook bij de FED zitten ze met de handen in het haar want wat moet men met deze zeer lastige omstandigheden.Update 14 juli:
Geen records op Wall Street gisteren al was dat wel het geval net na de opening en laten we zeggen gedurende de eerste uren van de sessie. Daarom wist de AEX er wel nog een record uit te slepen omdat bij het slot ASML nog sterk bleef liggen net onder de €600 vooral omdat rond die tijd de tech indices op recordniveaus uitkwamen. De draai kwam pas later op de avond en de index moet daarop nog reageren vandaag. Wall Street onderbreekt de reeks records nu en alle indices sluiten rond de laagste stand van de sessie hetgeen zou kunnen zorgen voor een vervolg van de winstnemingen.

Het is niet makkelijk om de markt te voorspellen, het kan beide kanten op maar we zien nu toch winstnemingen en dat lijkt me meer dan logisch na de sterke reeks van de voorbije 2-3 weken. Correcties zetten nog niet door omdat DIP's heel snel worden opgekocht maar dat zal niet blijven duren, eens zal de draai doorzetten en dan staan alle indices in no-time pakweg 3 tot 5% lager en na de explosieve stijging van de afgelopen weken kan dat zelfs 5 tot 8% worden.

Hoe hoger de markt geraakt des te groter de terugval door winstnemingen kan worden. De markt kan makkelijk voor die 5 tot 8% gaan met de huidige stand van zaken en zeker nu de cijfers dag na dag binnen zullen druppelen. Dat de kwartaalcijfers en de economische cijfers een storende factor kunnen zijn hebben we gisteren al kunnen zien. De 2 banken deden het goed maar men had er meer van verwacht en het blijkt dat ook in juni de inflatie verder en sneller oploopt dan werd verwacht.

Slow-down economie en stevige stijging inflatie:
Hoe moet je deze situatie te lijf gaan, de markt roept om steun via de FED en de overheden terwijl aan de andere kant alles veel duurder wordt dan werd verwacht. Dat merken we momenteel ook, een tekort aan grondstoffen zoals hout en bouwmaterialen maar ook in de techsector een tekort aan chips. Verder scheelt het bij de ene sector behoorlijk ten opzichte van andere sectoren. In feite zien we op alle vlakken een enorm verschil ontstaan en dat zorgt voor twijfels. We zien dat nog steeds niet aan de koersen van de aandelen maar dat kan snel veranderen.

Wat zullen de FED en andere centrale banken daarmee doen? Aan de ene kant het laten zoals het nu is maar aan de andere kant kan de FED de inflatie niet laten exploderen hetgeen duidelijk te merken is momenteel. Aan de ene kant wil men de markt helpen maar aan de andere kant vraag ik me af hoe men de 2-deling gaat aanpakken. Je kunt Jan Modaal we 10% hulp bieden door zijn kapitaal in stand te houden maar als Jan Modaal plots 25% meer moet betalen om zijn leven op de rails te houden met alle wensen die hij graag wil blijven uitvoeren dan zit je alsnog met een patroon dat 15% uit de pas loopt. Die inflatie momenteel is niet hetgeen waar men op zit te wachten en daarom denk ik dat de FED wat gaat moeten doen en veel eerder dan men eerder dacht te doen.

We zien het ook aan het verloop van de dollar, die werd de afgelopen 2-3 weken veel sterker, ook vanuit de valutamarkt verwacht men dat de FED eerder zal moeten reageren met eerst het terugschroeven van het opkoop programma en later met het verhogen van de rente. We gaan het zien, voorlopig maar eens zien wat de markt van plan is, vanmorgen lijkt het er via de futures op dat we nog wat lager willen vandaag.

Zorg ervoor dat u in de markt zit bij de draai:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, we hebben wat posities open staan die u nog kunt aankopen. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, ik verwacht een grotere move omlaag en we zitten in ieder geval klaar om mee te zitten. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe zomeraanbieding voor €25 die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal ook deze maand met voorzichtig handelen resultaat te behalen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de zomeraanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €25 (Polleke Trading €35 en COMBI-Trading voor €50) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Marktoverzicht:


Technische conditie AEX:
De AEX zet na opnieuw een matige start als de enige index die we hier bespreken een nieuw recordslot neer op 742,86 punten wat meteen ook intraday de hoogste stand van de sessie is. Weerstand wat betreft de AEX nu eerst de 745 en later de 750 punten, daarboven de 758 en de 765 punten. De AEX blijft doordrammen omhoog en staat nu al zo'n 25 punten boven de bodem van afgelopen donderdag toen de index even terug moest naar de 718 punten. Vooral ASML blijft de motor bij de AEX index, het aandeel noteerde even boven de €600 gedurende de de sessie.

Steun nu eerst de 736 punten met later de 728 en de 723 punten. De eerste echte steunzone zien we rond de zone 717-718 punten waar we nogal wat raakpunten zien uitkomen. Een slot van pakweg 2-3 sessies onder de 717 punten kan de index richting de 712, de 708 of zelfs tot rond de 702-703 punten brengen.

De komende dagen worden hoe dan ook weer belangrijk voor wat betreft de AEX index. Let uiteraard ook op het 50-daags gemiddelde dat de index al 2 keer goed kon opvangen, het 50-MA komt nu uit op 720 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft nog haperen aan de bovenkant maar zet net geen nieuw record neer, het verlies was nog geen punt (-0,87 punt) zodat een record er net niet inzat gisteren. We zien wel dat de DAX aan de bovenkant blijft hangen maar nog geen uitbraak weet te forceren. Zo zien we nog altijd de eerste weerstand rond de 15.810 punten, later kijken we naar de 15.900 en de 16.000 punten.

Steun nu eerst de 15.600 punten maar de belangrijke steunzone blijft natuurlijk de bekende 15.500-15.550 punten range. De index kan daar bij een draai omlaag snel weer naartoe, de afgelopen weken hebben we dat vaak genoeg gezien. Net onder deze steun zien we een extra vangnet rond de 15.300-15.350 punten waar de index nu al 2 keer kon draaien. Onder de 15.300 punten ziet het er slecht uit voor wat betreft de DAX, dan moeten we gaan uitkijken naar eerst de 15.150 en de 15.000 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet intraday na een sterke opening een nieuw record neer op 4392 punten maar de index moest daarna omlaag met een slot op 4369 punten ofwel 23 punten onder die top. Steun zien we nu eerst rond de 4350 punten, later de bodem van afgelopen donderdag en die komt uit rond de 4290 punten. Door dat de index rond de laagste stand van de sessie sluit zit een vervolg omlaag er nu wel in. Verder zien we steun rond de oude toppen die uitkomen rond de 4245-4250 punten. Het 50-daags gemiddelde zien we rond de 4228 punten uitkomen en kan ook een richtpunt worden. We zien daar ook de lijn onder de bodems ofwel de onderkant van de oplopende trend.

Weerstand nu de top van gisteren rond de 4392 punten, later de 4400 en de 4425 punten als weerstand. Wel komt de bovenkant van de opgaande trend daar uit zoals u kunt zien op de grafiek hieronder. De indicatoren worden wat zwakker en willen omlaag draaien, de komende sessies worden dus belangrijk voor wat betreft de S&P 500.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq kwam met een sterke opening en wist een nieuw record neer te zetten gedurende de sessie maar op het einde dan toch een behoorlijke draai omlaag door winstnemingen. Een beetje de omgekeerde gang van zaken die we gewend zijn geraakt, hogere opening met een lager slot. De hoogste stand ooit komt nu uit op 14.803 punten, het slot ligt daar 125 punten onder op 14.677 punten.

Steun zien we nu rond de 14.600 punten, later komt de 14.500 en de 14.420 punten als steun in beeld. De oude toppen rond de 14.210 punten blijft de meest belangrijke steun voor de Nasdaq en kan een richtpunt worden mocht de index verder inleveren. Weerstand nu de hoogste stand ooit rond de 14.800 punten, later de 14.900 en de 15.000 punten. Het verloop van gisteren met een nieuw record en daarna een redelijke daling met een slot rond de laagste stand van de sessie kan zorgen voor een vervolg omlaag richting de doelen, ook de indicatoren verzwakken nu wat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,179 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 76,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1812 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.