Beursdagboek Trader Guy 16 juli 2021, 08:50

...

Markt omlaag maar toch weer met divergentie

16 juli 2021, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De markt reageert niet al te best op de kwartaalcijfers die binnendruppelen, de cijfers zijn goed maar de waardering van de aandelen blijft veel te hoog. Beleggers beginnen zich te realiseren dat een te hoge waardering gevaarlijk blijkt en dat er best wat van de koersen af kan. De flow zorgde ervoor dat record na record neer werd gezet en dat bleef een tijdje aanhouden. Gisteren kwam er dan toch een correctie op gang bij veel indices maar we zien meteen ook dat sector rotatie nog steeds een rol speelt, men blijft zoeken naar een plaats om in de markt te blijven. Zo pakt men nu de industriële aandelen op en dat zien we meteen aan het verloop van de Dow Jones index.Update 16 juli:
De bedrijven uit de Chip sector en andere technologieaandelen kregen te maken met een correctie donderdag en die hield aan tot het slot. Aandelen uit andere sectoren sloten de sessie gemengd af terwijl de cyclische sectoren het juist goed deden. De Dow Jones sluit 54 punten, ofwel 0,15% hoger terwijl de S&P 500 juist met 0,3% daalde. De Nasdaq Composite en de Nasdaq 100 verloren beiden 0,7%. Kijken we naar Europa dan zien we dat de AEX de recordreeks onderbreekt en 5,5 punten ofwel 0,75% lager sluit, de DAX moest 160 punten inleveren ofwel 1%, de Franse CAC 40 verloor met 65 punten ook 1%.

Een van de chipmakers die de pijn gisteren goed voelde was Nvidia, het aandeel verloor 4,4%. Binnen deze sector moest ook ASML, dat zwaar weegt binnen de AEX, inleveren tot net onder de €600 op slotbasis.

Een van de redenen voor de moeizame sessie in zowel de VS als in Europa komt door twijfels over de groei van de economie richting het einde van het jaar terwijl we zien dat de inflatie verder aan het toenemen is. Deze combinatie past niet echt samen, bepaalde sectoren draaien momenteel zo goed dat er een tekort is aan materialen terwijl andere sectoren te kampen krijgen met stilstand door dat de pandemie overal weer met een nieuwe golf terugkomt. Dat zet de transport, reis en diensten sectoren onder druk.

Verder zien we dat de wekelijkse werkloosheidsaanvragen wat daalden tot 360.000 en dat FED voorzitter Jerome Powell weer getuigde op Capitol Hill volhield dat de FED nog niet dicht staat bij het terugtrekken van de stevige steun voor de economie. Op zich blijft dat vreemd met een economie die stevig aantrok de afgelopen periode en met een stevige inflatie die er heerst. Neem daar nog bij dat de beurskoersen op het hoogste niveau ooit uitkomen en dat met een waardering die zo goed als dubbel is ten opzichte van het gemiddelde over de afgelopen 50 jaar.

Als we het goed bekijken weten we dat aandelen rijp blijven voor een grotere correctie, ik zeg niet voor een crash maar wel voor een periode dat het even meer richting normaal gaat. Ik kan onmogelijk zeggen dat we er nu al klaar mee zijn, daarom staan we nog te dicht bij de recordstanden, maar op een gegeven moment draait de markt voor een tijdje en kan er tussen de 3 tot 5% of zelfs 5 tot 8% van de indices die we volgen af.

Er moet ergens een begin op gang komen en na gisteren zou het kunnen dat het nu een keer doorzet richting de doelen die ik voor ogen heb. Het zou in ieder geval de torenhoge en gevaarlijke waarderingen wat omlaag brengen, op een gegeven moment moet de groei en de logica naar elkaar toe groeien en dan kan die correctie daar mede voor zorgen samen met de betere dan verwachte resultaten. Er zit al heel veel in de markt verwerkt, dat zien we ook bij de grote banken die goed voor de dag kwamen maar toch moeten inleveren wat betreft de koers.

We zitten in ieder geval met wat posities in de markt, ik denk dat het ook deze maand wel goed zal verlopen voor onze leden. Ik blijf rustig handelen en blijf vooral ook voorzichtig met de posities.

Zorg ervoor dat u in de markt zit bij de draai:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, we hebben wat posities open staan die u nog kunt aankopen. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, ik verwacht een grotere move omlaag en we zitten in ieder geval klaar om mee te zitten. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe zomeraanbieding voor €25 die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal ook deze maand met voorzichtig handelen resultaat te behalen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de zomeraanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €25 (Polleke Trading €35 en COMBI-Trading voor €50) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX lijkt het nu dan toch op te geven na een paar opeenvolgende records toen de AEX de zone 736-738 punten doorbrak. De index staat daar nog wel boven en gedurende de sessie werd de 738 even getest maar nog niet doorbroken. Hoe dan ook letten we op die 736-738 punten als eerste belangrijke steun, geraakt de AEX daaronder dan kan het volgens mij snel naar eerst de 728 en de 723 punten waar we de volgende steun dan zien uitkomen.

Weerstand nu de topzone 745 punten, later de 748 en de 753 punten. Let op de lijn over de toppen op de grafiek hieronder, die loopt wel gestaag wat omhoog naarmate de tijd verloopt. Ook kunt u de belangrijke steunzone duidelijk zien, die komt nu uit rond de 721 punten en dat kan een doel worden voor de AEX mocht de daling doorzetten.

Technische conditie DAX:
Na 2 sessies zonder duidelijkheid en stilstand kiest de DAX er dan toch voor om in te leveren. De index komt zo in een snel tempo weer terug richting de bekende steunzone 15.500-15.550 punten. Net onder deze steun zien we een extra vangnet rond de 15.300-15.350 punten waar de index nu al 2 keer kon draaien. Onder de 15.300 punten ziet het er slecht uit voor wat betreft de DAX, dan moeten we gaan uitkijken naar eerst de 15.150 en de 15.000 punten.

De eerste weerstand blijft de topzone rond de 15.800 punten, later kijken we naar de 15.900 en de 16.000 punten. De indicatoren zijn aan het verzwakken zoals u kunt zien op de grafiek hieronder.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moet wat inleveren en sluit op 4360 punten ofwel 35 punten onder de top. Geen records meer en het is al de 3e sessie na elkaar dat de index stil valt. Steun zien we nu eerst rond de 4350 punten, later de bodem van vorige week donderdag en die komt uit rond de 4290 punten. Verder zien we steun rond de oude toppen die uitkomen rond de 4245-4250 punten. Het 50-daags gemiddelde zien we rond de 4236 punten en kan ook een richtpunt worden.

Weerstand nu de top van deze week rond de 4394 punten, later de 4400 en de 4425 punten. We letten dan vooral op de bovenkant van de opgaande trend daar uit zoals u kunt zien op de grafiek hieronder. De indicatoren worden wat zwakker en beginnen te draaien, de komende sessies blijven hoe dan ook belangrijk voor wat betreft de S&P 500.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lijkt te zijn begonnen met een correctie na dat de index 2 dagen na elkaar met verlies sluit. Het is nog te vroeg om van een echte draai te spreken omdat de sector rotatie er nog is, dat was gisteren ook weer het geval (tech-traditioneel) zodat we nog niet kunnen spreken van een algemene terugval. Het slot komt nu uit op 14.543 punten, de hoogste stand ooit komt uit op 14.803 punten, zo staat de index al zo'n 260 punten onder de top.

Steun zien we nu rond de 14.450 punten, later komen de oude toppen rond de 14.210 punten in beeld als de belangrijkste steun voor de Nasdaq en dat kan een richtpunt worden mocht de index verder inleveren. Weerstand nu eerst de 14.600 met later de hoogste stand ooit rond de 14.803 punten. Verder zien we de 14.900 en de 15.000 punten als richtpunten mocht de markt weer opleven de komende dagen. We zien ook duidelijk dat de indicatoren nu aan het verzwakken zijn.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,181 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 73 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1825 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.