Beursdagboek Trader Guy 8 juli 2021, 08:35

...

Records AEX, Nasdaq en SP 500 maar de SOX blijft achter

8 juli 2021, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Records voor de AEX, de SP 500 en de Nasdaq gisteren terwijl de DAX een sterke move omhoog maakt om los te komen van de steun-weerstand zone. Verder zien we dat de olie moet inleveren na even tot rond de 78 dollar te zijn opgelopen begin deze week. Het blijft nu een uitdagende markt waar men wacht op een correctie van 3 tot 5%. Vanmorgen zien we in ieder geval wat lagere futures, de markt wil de sessie vandaag wat lager starten merken we.Update 8 juli:
De Dow Jones won 0,3% terwijl de S&P 500 zo'n 0,35% hoger wist te geraken om een nieuw record neer te zetten op 4358 punten. De Nasdaq kende een volatiele sessie maar het lukt nog net om in de plus te sluiten en dus een nieuw record neer te zetten op 14.665 punten, de Nasdaq 100 sluit 24 punten hoger met ook een nieuw record op slotbasis. Opvallend is dat de SOX dat niet doet, daar een verlies van 1,4% gisteren door dat de chip sector niet meedeed met het positieve verloop.

De Nasdaq bleef vooral weer overeind door dat de TOP-5 aandelen die het goed blijven doen want Amazon, Apple, Microsoft en Afphabet binnen deze sector trekken in deze sector de kar. Verder was er amper nieuws om de markten fors te laten bewegen maar in een periode als nu zien we vaker grotere bewegingen door het gebrek aan volume.

Europa lag er onverwacht goed bij gisteren met de DAX die 181 punten hoger afsloot terwijl de AEX 6 punten winst boekte en zo een nieuw record neerzette op 737,64 punten en dat is een half punt onder het absolute hoogtepunt van vorige week dat op 738,1 punten uitkomt. De Franse CAC 40 won 20 punten en blijft de afgelopen dagen achter op de rest.

Dat het na de recente rally tijd wordt voor een adempauze is niet meer dan normaal maar dan moeten wel alle sectoren een keer dezelfde richting kiezen en dat is momenteel moeilijk gezien er telkens weer divergentie is. Zoals ik al aangaf zit er al een behoorlijke portie goed nieuws in de koersen verwerkt waardoor het in feite moeilijker gaat worden om vanaf hier veel hoger te geraken.

Vanaf volgende week krijgen we de Amerikaanse banken met hun cijfers over het 2e kwartaal, dan start het cijferseizoen en kunnen we weer elke dag uitkijken naar wat bedrijven hebben gepresteerd de afgelopen periode. Tot nu toe waren alle recente kwartalen beter dan verwacht, nu de markten weer een etage hoger staan kijken we uit hoe de markt de cijfers zal beoordelen.

Gisteren werd de publicatie van de notulen van de FED bekend gemaakt en daaruit blijkt dat tijdens de laatste vergadering uitgebreid is gesproken over de lancering van een permanente repo-faciliteit. Via deze faciliteit kunnen de regio centrale banken Amerikaanse staatsobligaties inruilen tegen dollars. Hierdoor wordt het voor hen makkelijker om dollars te verstrekken aan instellingen in hun eigen regio. Functionarissen reageerden positief op de optie.

Verder bleek uit de notulen dat verschillende leden van de FED verwachten dat er eerder dan verwacht kan worden voldaan aan de voorwaarden om te beginnen met het afbouwen van het opkopen van obligaties maar men is nog niet klaar met het lopende opkoop programma van 120 miljard dollar per maand. Men blijft vooral de economische ontwikkelingen in de gaten houden de komende tijd. Wel is het zo dat de beurzen gevaarlijke waarderingen laten zien, de gemiddelde koers-winst verhouding van de S&P 500 komt nu uit op maar liefst 46,3.

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices, donderdag werden er al wat kleine posities opgenomen en er kan mogelijk nog een positie bij komen deze week. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond de hoogste standen ooit staat.

Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal ook deze maand met voorzichtig handelen resultaat te behalen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Markt technisch bekeken:
Woensdag dan toch weer nieuwe records op Wall Street maar we zien ook wat twijfels bij enkele sectoren zoals de SOX index die ruim lager de sessie afsloot. Een nieuw record op Wall Street voor de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de S&P 500 index. De Dow Jones, de Dow Transport en de Semi-SOX index blijven wat dat betreft achter. Vooral de Dow Transport staat al ruim onder de top die ruim boven de 16.000 punten uitkomt. Vaak is het zo dat als de Dow Transport en de Semi-SOX index draaien de rest snel kan volgen. Dus mogelijk zitten we heel dicht bij een top in de markt. Voorlopig is dat nog niet te zien maar op een gegeven moment als het draait kan het heel snel gaan, daarom hou ik me aan een correctie van 3 tot 5% op vrij korte termijn.

Technische conditie AEX:
De AEX zet een nieuw record neer op 737,6 punten en blijft zo net onder de hoogste stand ooit die we op 738,1 punten zien uitkomen. De AEX die nog wat moest inleveren dinsdag herpakte zich dus sterk woensdag.

Weerstand nu de hoogste stand ooit op 738,1 punten, later de 745 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun nu eerst de 726-727 punten waar we de bodem van vorige week zien, later de bekende zone 717-719 punten waar de oude top wacht, rond die steun komt nu ook het 50-daags gemiddelde uit. De komende dagen worden belangrijk voor de AEX index, onder de steunlijn ligt er dus ruimte tot rond die 717-719 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX verloor dinsdag nog 150 punten en kreeg het heel moeilijk rond de zone 15.500-15.550 punten maar de opleving van gisteren bracht de DAX meteen weer uit de gevarenzone zodat de index nu op zo'n 110 punten onder de hoogste stand ooit sluit. We zijn er nog niet maar plots komen we er weer heel dicht bij.

Weerstand nu de top op 15.802 punten, bij een uitbraak zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft uiteraard de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.460 punten waar nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder zien we steun rond de laatste bodem op 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 liep weer op en zet een nieuw record neer op 4358 punten, intraday zet de index een absoluut hoogtepunt neer op 4361,88 punten. Records volgen elkaar op met alleen dinsdag even een onderbreking, we komen nu uit op 37 records dit jaar. Weerstand nu de 4375 en de 4400 punten, of we daar gaan geraken zullen we zien.

Steun wordt nu eerst de 4290 punten met daaronder de 4237 punten waar de oude top uitkwam, later de 4215 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq werd vooral weer gestuwd door de TOP-5 aandelen gisteren. De rest van de tech aandelen deden het niet zo goed en vooral de chip sector kreeg het moeilijk. Een nieuw record ofwel absolute hoogtepunt zien we nu op 14.755 punten, op slotbasis kon de index nog net een record neerzetten en dat komt nu uit op 14.665 punten.

De eerste weerstand wordt nu die 14.755 punten, later de 14.850 en de 15.000 punten, zolang de flow erin blijft weten we niet waar het zal stoppen maar als er winst wordt genomen gaat het ook snel en dat hebben we de afgelopen sessies al kunnen zien. Steun nu de 14.530 punten met daaronder de 14.350 en de 14.211 punten (oude toppen). Pas onder die 14.211 punten ziet het er snel slechter uit, eerst maar eens bekijken waar de Nasdaq de komende dagen naartoe wil.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,1895 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 73,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1797 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.