Beursdagboek Trader Guy 3 juli 2021, 08:21

...

Nasdaq, SP 500 weer nieuwe records, Europa wat rustiger nu

3 juli 2021, 08:21 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Records bij de 3 uitgebroken indices, dat zijn zowel de S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100. Deze indices en dan vooral door de grote 5 mega bedrijven trokken de kar opnieuw na dat deze aandelen stevig omhoog wisten te geraken vrijdag. Een nieuwe kapitaal injectie richting deze tech aandelen trekt dan meteen de rest en vooral ook de S&P 500 met zich mee. Wat er de komende week zal gebeuren moeten we nog zien, wel blijft de flow er duidelijk in en dat zelfs met waarderingen die torenhoog uitkomen.Weekend update 3 juli:
Op weekbasis zien we op Wall Street een redelijke plus, Europa deed het wat dat betreft veel bescheidener de afgelopen week en kreeg hier en daar zelfs de nodige moeite. Ware het niet dat Wall Street het zo goed deed dan zag het er volgens mij anders uit. De AEX won slechts 0,4 punten (+0,05%) terwijl de DAX een plus van 42 punten laat zien (+0,25%). In Frankrijk was er verlies, de CAC 40 sluit de week 70 punten lager af (-1,05%) waardoor deze index in het overzicht opvalt als enige verliezer in dit overzicht.

Op Wall Street zien we overal plussen op weekbasis, de Dow Jones geraakt 352 punten hoger (+1%) na een redelijk sterke week, de S&P 500 won 72 punten (+1,7%) en zet de reeks met records verder want vrijdag was dat het 7e record op rij en meteen het 36e dit jaar (2021). Deze index stoomt maar door en we zien ook dat de waardering verder oploopt naar een gemiddelde koers-winst verhouding van maar liefst 46,25 bij het slot van vrijdag. Verder wint de Nasdaq de afgelopen week 279 punten (+1,9%) en de Nasdaq 100 sluit de week 382 punten (+2,7%) hoger af. De Semi-SOX index won 74 punten (+2,3%) en de Dow Transport deed het met een winst van 59 punten (+0,4%) wat kalmer. Wall Street laat voor de 2e week op rij een plus zien op weekbasis maar wel zit alles in een lange opgaande beweging die al een geruime tijd aanhoud nu.

Vrijdag kwamen de cijfers over de werkgelegenheid naar buiten en die vielen deze keer mee, je weet haast niet meer hoe je die moet beoordelen en hoe de markt erop reageert. Deze keer positief maar toen ze de vorige keer negatief uitvielen wist de markt ook fors hoger te sluiten. Zijn de cijfers wat minder goed dan denken beleggers dat de FED de steunmaatregelen niet zullen gaan afbouwen maar als ze zoals vrijdag sterk zijn dan denkt men dat de markt net zo goed verder kan oplopen omdat alles goed gaat met de economie en de werkgelegenheid. Het aantal banen in de VS steeg in juni liep op met 850.000 terwijl de markt ervan uitging dat er 706.000 nieuwe banen bij zouden komen.

Zo creëer je natuurlijk wel een enorme bubbel maar het lijkt erop dat niemand zich daar wat van aantrekt tot op een gegeven moment de bubbel uit elkaar spat. Dat we met de markten, en dan vooral die op Wall Street, momenteel veel te hoog staan weten we maar de grote vraag is en blijft waar het eindpunt wacht? Dat komt er hoe dan ook aan en ik vrees sneller dan we verwachten maar tot dan kunnen we niet veel meer dan voorzichtig blijven en de markt nuchter blijven benaderen. Zoals ik in het overzicht al aangaf, de S&P 500 staat nu op een gemiddelde KW verhouding van 46,25 !! op 1 januari kwam die nog uit op 40 en op 1 juli 2020 op 32,5 terwijl over de jaren heen dat rond de 20-25 ligt.

Er komt hoe dan ook een correctie aan, dat zie je aan alles, daar wacht ik rustig op en handel er net zo rustig mee. Wel wil ik er hoe dan ook bij zijn zodra de daling er komt. Wordt dus zeker lid om daar een groot deel van mee te pakken, als we het goeie momentum pakken verwacht ik een paar zeer goeie maanden om met posities te scoren

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices, donderdag werden er al wat kleine posities opgenomen en er kan mogelijk nog wat erbij komen aan het begin van de volgende week. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond de hoogste standen ooit staat.

Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal er alles aan doen om ook deze maand goed voor de dag te komen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Overzicht markt:

Markt technisch bekeken:
We zien vrijdag opnieuw records op Wall Street, deze weer keer de S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100. Andere indices komen dan weer wat dichter bij hun record al zitten we er met de Dow Jones nog slechts 250 punten onder. Samen met Europa waar we vrijdag ook een positief slot zien maar minder sterk dan op Wall Street blijven alle indices dicht bij hun hoogste stand ooit.

We zitten in een fase met nieuwe records en de ene index trekt de andere daarin mee, zelfs de Dow Jones die even fors moest inleveren in juni geraakt daardoor weer op gang. Technisch blijft alles sterk en blijft het wachten op het sein dat de indices een 3 tot 5% correctie kunnen inzetten, we zitten er niet zo ver meer vanaf nu.

Technische conditie AEX:
De AEX laat vrijdag na opnieuw een test van de topzone (736) een slot onder die top zien, de index sluit de week daar nu net onder af. De hoogste stand ooit wacht nu op 738,1 punten, de top van afgelopen donderdag in de ochtend. We moeten nog altijd goed bekijken of de belangrijke andere indices zich staande kunnen houden en hoe lang dat nog gaat duren, daarbij houden we vooral de technologie indices en de S&P 500 in de gaten want zolang die nieuwe records blijven neerzetten zal de AEX in ieder geval zelf geen grote terugval inzetten.

Weerstand nu het record op 736 en de top op 738 punten, later de 745 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun nu eerst de 726-727 punten waar de bodems van woensdag en donderdag uitkomen, later de bekende zone 718-719 punten waar de oude top wacht, later de 716 waar we vooral het 50-daags gemiddelde nu zien uitkomen.

Technische conditie DAX:
De DAX kon vrijdag weer wat omhoog maar in vergelijking met Wall Street nog steeds niet echt overtuigend. De index blijft zo boven de zone 15.500-15.550 punten maar geraakt er nog niet echt van los momenteel. Zo blijft de index aan de ene kant op recordjacht waar de 15.802 punten nu als eerste zware weerstand wacht maar gelijktijdig kan de index via een slechte dag snel weer fors inleveren.

Boven de top op 15.802 punten zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft uiteraard de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.450 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, daaronder in ieder geval steun rond de laatste bodem die uitkomt op 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet opnieuw een record neer en nu op 4352,34 punten na een sterke sessie, de index geraakte zelfs tot 4355,40 punten vrijdag. De index blijft nieuwe records opstapelen, na al het 6e op rij en het 35e dit jaar (2021). Weerstand nu de 4355 punten, later de 4375 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4290 punten met daaronder de 4237 punten waar de oude top uitkwam, later de 4208 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq kende een sterke sessie vrijdag met een nieuw record dat nu op 14.639 punten uitkomt, het absolute record ligt met 14.649 punten nog iets hoger. We kijken nu naar de 14.750 en de 15.000 punten als doelen omhoog maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de index daar snel naartoe gaat de komende week, grotere winstnemingen zitten eraan te komen en dat kan op elk moment gebeuren. Voorlopig blijft de index sterk, breekt uit en zit in een zone die onbekend blijft, een terugtest van de uitbraak zit er volgens mij zeker nog in en dat niveau ligt zo'n 430 punten lager.

Steun nu eerst de 14.500 punten, later de 14.211 waar we de oude top zien uitkomen en het 50-daags gemiddelde rond de 14.880 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.186 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 76 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1787 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.