Beursdagboek Trader Guy 29 juni 2021, 08:54

...

Opnieuw een divergerende markt: Record Nasdaq, Dow lager

29 juni 2021, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een behoorlijke plus voor de Nasdaq en de SP 500 terwijl de Dow Jones lager moest. Wederom en divergerende markt hetgeen het momentum om in te stappen moeilijk maakt. Wel is het zo dat er kansen gaan komen die we mee gaan nemen naar de volgende maand juli.


Update 29 juni:
Wall Street lag er dus opnieuw verdeeld bij de eerste sessie van de week met een plus van 140 punten bij de Nasdaq en 180 punten bij de Nasdaq 100. Het waren vooral weer de grote technologie bedrijven die het goed deden met Apple, Microsoft, Facebook, Nvidia, Amazon en Netflix. Facebook geraakt nu ook boven de 1000 miljard aan beurswaarde en is zo nummer 5 die dat bereikt na Apple, Alphabet, Microsoft en Amazon. Apple en sinds gisteren ook Microsoft staan al boven de 2000 miljard. Het zijn dus die MEGA bedrijven die de Nasdaq nog een etage hoger zetten maar nogmaals zeg ik dat de waardering nu wel heel hoog ligt op Wall Street en zeker bij deze BIG-5. Winstnemingen kunnen zo snel op gang komen maar waar ligt het momentum daarvoor?

Door het geweld bij de grote tech reuzen staat er uiteraard weer een nieuw record op de borden bij de Nasdaq en de Nasdaq 100, ook de S&P 500 zet een nieuwe All Time High neer op 4290 punten, de SEMI-SOX index won 2,5% en geraakt nu boven de 3300 punten wat ook een nieuw record is.

Europa moest wat inleveren ook al probeerde men het gedurende de sessie op gang te trekken, toch kon de AEX niet profiteren via het sentiment dat we zagen via de Nasdaq. ASML trok wel de kar maar door dat Shell (-3,5%) en ING (-2,5%) tegengas omlaag gaven moest de AEX 2,3 punten inleveren. Ook de DAX moest wat inleveren maar bleef nog binnen de zone 15.500-15.550 punten wat een belangrijke steun-weerstand blijft. De DAX verloor 54 punten gisteren. Ook Frankrijk moest wat inleveren, de CAC 40 verloor 65 punten ofwel 1%.

Deze week kijk ik verder hoe de markt verloopt en wat ik kan doen voor de leden, we beginnen nagenoeg vlak vanmorgen is te zien via de futures maar door dat we overal zo dicht bij of boven de records staan moeten we er vanuit gaan dat een test van de records er zeker nog in kan inzitten. Bij nieuwe hoogtepunten maar eens zien hoe hoog men de lat kan leggen. Denk eraan dat er nog steeds bepaalde zaken meespelen, dan heb ik het vooral over de waarderingen van de markt samen met zaken als inflatie en de rente. Blijf dus alert de komende dagen en volg de signalen die ik zal versturen daar waar het kan.

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval ook deze week zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond of al boven de hoogste standen ooit staan. De volgende posities zullen waarschijnlijk short worden zoals het er nu naar uit ziet.

Mis de volgende kans in ieder geval niet, als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Weer wat leuke posities kunnen afronden:
Donderdag werden er wat long posities gesloten met een kleine winst. Zo staan we er deze maand in ieder geval goed voor want het is nu toch al de 7e maand op rij dat we winst maken. Dat met weinig transacties, we wachten steeds op een mooi momentum om in te stappen en waar er winst staat neem ik die, en bij verlies nemen we snel de posities weer uit de markt zodat een verlies klein blijft.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Overzicht markt:

Markt technisch bekeken:
Divergentie tussen de technologie en de traditionele sectoren, de Dow Jones verloor 150 punten terwijl de Nasdaq 140 punten winst boekte. De trend blijft nog altijd positief bij alle indices al merkt ik dat er nu toch wat twijfels ontstaan bij de meer traditionele indexen. Dat merken we vooral bij de Dow Jones, de DAX en de CAC 40, het is een klein signaal maar nog lang geen reden om aan te nemen dat de trend is doorbroken. Nu maar eens zien of er deze week een brede onderbreking van de stijging komt want winstnemingen liggen hoe dan ook op de loer. Let er ook op dat de waarderingen zeer hoog blijven, de S&P 500 staat nu op een gemiddelde koers-winst van maar liefst 45,6.

Technische conditie AEX:
De AEX moest iets inleveren maar blijft slechts een paar punten onder de recordstand die op 736 punten wacht. Veel animo zagen we niet de gisteren, het positieve is wel dat de index dicht bij de recordstand blijft. Een test van die hoogste stand ooit zit er wel in deze week maar we moeten vooral wel kijken of de belangrijke andere indices het vol kunnen houden nu hier en daar weer records op de borden staan. Daarbij houden we vooral de technologie indices in de gaten omdat ASML zwaar meeweegt en zeer bepalend blijft voor het verloop van de AEX.

Weerstand nu het record op 736 punten, later de 740 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun blijft nu eerst weer die 718-719 punten waar de oude top wacht, later de 714 (recente bodem en het 50-daags gemiddelde.

Technische conditie DAX:
De DAX lag er ook gisteren weer matig bij maar blijft nog net boven de belangrijke grens 15.500-15.550 punten te sluiten. Zo blijft de index op recordjacht waar de 15.802 punten als eerste weerstand wacht. Later zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.415 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, daar onder in ieder geval de laatste bodem rond de 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet opnieuw een record neer op 4292,14 punten na een sterke sessie, de slotstand kwam uit op 4290,61 punten wat het hoogste slot ooit is. Weerstand nu eerst de 4300 punten, later de 4350 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4237 punten waar de eerdere top uitkwam, later de 4195 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel richting de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq zet na een sterke sessie opnieuw een record neer, de hoogste stand ooit komt nu uit op 14.505 punten en het slot lag op 14.500,5 punten, de eerste weerstand wordt nu de 14.650 punten. Later richten we ons op 14.750, 14.850 en zelfs al de 16.000 punten. De Nasdaq blijft uiteraard volatiel en zit nog altijd in een sterke fase waar correcties snel worden opgekocht, de grote 7 top bedrijven liggen er goed bij maar ik verwacht op korte termijn winstnemingen. Steun nu de eerdere top rond de 14.211 punten, later de 14.000 en de 13.825 waar we het 50-MA zien uitkomen.

Na de huidige uitbraak met toch redelijk wat kracht maar eens kijken waar de index naartoe kan en of er nog veel meer in het vat zit, aan de andere kant moeten we hier altijd opletten voor een stevige draai omlaag eens er een duidelijke nieuwe top staat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.192 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 73,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1776 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.