Beursdagboek Trader Guy 1 juli 2021, 08:02

...

Europa twijfelt, Wall Street weet zich nog sterk te houden

1 juli 2021, 08:02 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De laatste sessie van de maand en het 2e kwartaal verliep volatiel met Europa dat wat omlaag moest en Wall Street waar we divergentie zien tussen de traditionele indices en de tech indices. Nu is het ook zo dat de tech de dagen ervoor al een behoorlijke stijging lieten zien en nu wat stoom afblazen. Verder zie ik niet veel redenen dat de markt makkelijk verder zal stijgen maar het blijft een kwestie van het sentiment en dat blijft voorlopig positief. Wel zit er op zeer korte termijn wel een correctie aan te komen van pakweg 3 tot 5%, het is wachten op het juiste momentum.


Update 1 juli:
Europa moest woensdag een stapje omlaag en zo werd het eerste half jaar met een stevige stijging afgerond want vanaf vandaag start het 3e kwartaal. Daarom even een overzicht, de AEX won al 17% dit jaar, de DAX staat al 13% in de plus terwijl de Bel 20 ongeveer 14% en de Franse CAC 40 net zoals de AEX op 17% winst staat voor dit jaar. Wel moesten de indices inleveren gisteren door dat vooral de banken, de auto aandelen en binnen de AEX ook ASML een slechte dag hadden. Maar als we kijken naar het verloop vanaf 1 januari dan zien we een stevige plus staan, wel is het zo dat een correctie van pakweg 3 tot 5% zeer goed mogelijk wordt vanaf deze hoge niveaus.

Dan Wall Street, de S&P 500 zet voor de 33 keer een record slot neer dit jaar terwijl de Nasdaq een stapje terug moest. De Dow Jones kende een sterke sessie en ging in tegenstelling tot de tech sector omhoog. Beide Nasdaq indices en de SOX index leveren iets in woensdag. Bekeken over de gehele maand juni dan verloor de Dow 0,1% terwijl de S&P 500 met 2,2% omhoog ging. De Nasdaq deed het in juni heel goed en won 5,5%. Als we dan kijken naar hoe het jaar verloopt, de Dow Jones staat op een winst van ongeveer 13%, de S&P 500 staat op 14,5% winst en de Nasdaq zien we 12,5% hoger uitkomen.

Europa deed het dan toch iets beter dan Wall Street al zou je dat gezien de afgelopen weken niet aanvoelen. Toch is het zo dat we het hier iets beter hebben gedaan. Maar alsnog, dat komt vooral door dat de Nasdaq en de S&P 500 dit jaar 2 keer iets verder terug moesten dan wij hier in Europa. Nu maar eens zien hoe de markten het verder zullen doen dit jaar.

Verder wat nieuws:
Men begint zich wat meer zorgen te maken over de de opkomst van de delta-variant van het coronavirus op het vasteland hier in Europa en plots deed dat het sentiment geen goed. Of dat weer strengere maatregelen zal uitlokken weten we niet maar men zal wel voorzichtiger worden denk ik. De reis sector kan daardoor mogelijk weer een tik krijgen ofwel beleggers zullen voorzichtiger worden. Wat ik al opmerkte is dat sommige landen plots te snel teveel toelaten en mensen die nog geen vaccin hebben gekregen kunnen daar de dupe van worden. We gaan het zien, voorlopig lijkt alles weer te goed te gaan, nu maar hopen dat het kan blijven zoals het is want nieuwe maatregelen zit niemand meer op te wachten.

Iets wat nog opviel gisteren was dat de Britse economie het eerste kwartaal van dit jaar (2021) is gekrompen met 1,6%. De economische groei daar ligt nu nog zo'n 8,8% lager dan Q4 van 2019, het laatste kwartaal van voor de uitbraak van de pandemie.

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond de hoogste standen ooit staan. De volgende posities zullen waarschijnlijk short worden zoals het er nu naar uit ziet.

Mis de volgende kans in ieder geval niet, als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop en er lopen momenteel geen posities. Het is nu al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal er alles aan doen om ook deze maand goed voor de dag te komen, u kunt meedoen door lid te worden. Het zal denk ik ook niet lang duren voor we weer een kans krijgen om in te stappen op onder andere de Nasdaq, de Dow Jones, de AEX, de DAX en de CAC 40.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar een 2 a 3 aandelen waar ik wat mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Overzicht markt:

Markt technisch bekeken:
Weer een verloop met de nodige divergentie omdat de Dow Jones behoorlijk in de plus wist af te sluiten (+210 punten) terwijl de tech indices wat inleveren. Europa daarentegen verloor tussen de 0,7 a 1% zodat alles iets verder onder de top terecht kwam. We kunnen weer niet spreken over een markt die aan het inleveren is, daarvoor is het nog te vroegen moeten we wachten op het vervolg. Via de ledenupdate heb ik dat al aangegeven, onze kans komt wel maar we moeten zeker niet te vroeg wat gaan doen in deze fase. De grotere correctie komt er wel, het zal een kwestie van timing zijn om zo goed mogelijk in te stappen. Ook al dachten we gisteren dat we vertrokken waren maar tegen het slot op Wall Street viel dat nog tegen en zeker via hetgeen we hebben gezien bij de Dow Jones.

We zoeken naar een instap en die kan er sneller komen dan we denken maar we moeten geduldig blijven. Het is nu toch al voor de 7e maand op rij dat we met de abonnementen op winst de maand afsluiten nu de maand juni voorbij is, dat mag ook als positief bekeken worden en zeker in deze marktfase.

Technische conditie AEX:
De AEX kende een slechte dag en sluit onder de 730 punten, de recordstand die op 736 punten wacht ligt nu weer wat verder weg. Wel werd de hoogste stand ooit weer getest aan het begin van de sessie maar nadien kwamen er snel winstnemingen tot zelfs rond de 727 punten. We moeten nu vooral blijven kijken of de belangrijke andere indices, komt er via Wall Street een correctie aan op korte termijn of niet? Daarbij houden we vooral de technologie indices in de gaten omdat ASML zwaar meeweegt en zeer bepalend blijft voor het verloop van de AEX. Woensdag verloor ASML €10 en dat zien we meteen aan het verloop van de AEX index. Aan de andere kant leveren de Nasdaq en de SOX index nog amper in, mogelijk moet dat nog komen later tijdens de maand juli?

Weerstand nu het record op 736 punten, later de 740 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun blijft nu eerst weer die 718-719 punten waar de oude top wacht, later de 716 (recente bodem en het 50-daags gemiddelde.

Technische conditie DAX:
De DAX lag er gisteren slecht bij en moest weer even tot onder de zone 15.500-15.550 punten. Op slotbasis wist de DAX zich te herpakken tot binnen die zone zodat het nu weer wachten is op de volgende beweging van de index. Zo blijft de index aan de ene kant op recordjacht waar de 15.802 punten nu als eerste zware weerstand wacht maar gelijktijdig kan de index via een slechte dag snel weer fors inleveren.

Boven de top op 15.802 punten zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft uiteraard de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.430 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, daar onder in ieder geval de laatste bodem rond de 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet opnieuw een record neer en nu op 4302,43 punten na een sterke sessie, de slotstand kwam uit op 4297,5 punten wat weer iets hoger is dan dinsdag en het hoogste slot ooit wordt. Een vreemd verloop met nieuwe records die slechts amper hoger uitkomen ten opzichte van het record de dag ervoor, dus geen stevige stijgingen maar wel records. Weerstand nu de 4300 punten, later de 4350 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4237 punten waar de eerdere ofwel de oude top uitkwam, later de 4200 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel richting de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq moet wat inleveren en onderbreekt een reeks van records, de eerste weerstand wordt nu de top die wacht op 14.536 punten met daarboven de 14.650 punten. Later richten we ons op 14.750, 14.850 en zelfs al de 16.000 punten. De Nasdaq blijft uiteraard volatiel en zit nog altijd in een sterke fase waar correcties snel worden opgekocht, de top 7 van de grote bedrijven liggen er nog altijd wel goed bij maar ik verwacht op korte termijn toch grotere winstnemingen. Steun nu eerst 14.400 punten met daarna de eerdere top rond de 14.211 punten. Later zien we rond de 14.000 en de 13.855 steun waar we het 50-MA zien uitkomen.

Na de uitbraak met toch redelijk wat kracht maar eens kijken waar de index naartoe kan en of er nog veel meer in het vat zit, aan de andere kant moeten we hier altijd opletten voor een stevige draai omlaag eens er een duidelijke nieuwe top staat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.184 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,8 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1777 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.