Beursdagboek Trader Guy 30 juni 2021, 08:23

...

Records SP 500 en tech indices, AEX test intraday even de top

30 juni 2021, 08:23 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een redelijk volatiele sessie met vandaag alweer de laatste dag van de maand juni en het 2e kwartaal die we goed door zijn gekomen wat betreft het handelen via de signalen. Het eerste half jaar staat er een mooie winst bij alle abonnementen en we zien ook dat de markten een sterk kwartaal en half jaar achter de rug hebben.Update 30 juni:
Wall Street blijft zoals we dat vaker zeggen hoog in de boom hangen, Europa kende ook een redelijke sessie waar de AEX even de hoogste stand ooit aantikte maar richting het slot weer wat moest inleveren. Ook binnen de AEX zien we divergenties ontstaan, ASML blijft het heel goed doen maar we zien dat aandelen als ING en Shell het wat moeilijker krijgen. En daar krijg je het weer, ook op kleine schaal toont de markt vrijwel elke sessie divergenties.

Op Wall Street een nieuw record voor de S&P 500, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index. Die blijven de vaart erin houden maar er komt snel een punt waar het voorlopig eventjes genoeg is. Vanaf de vorige top in februari moest de Nasdaq 1500 punten inleveren, vanaf de top die op hetzelfde niveau uitkwam in april moest de index 1000 punten inleveren. In beide gevallen zien we nu een rebound van ongeveer 1500 punten, als we dat mee nemen naar vandaag dan zijn we er bijna en kan de index volgens mij minimaal 500 punten omlaag en wie weet meer. Alert blijven dus en wachten op het juiste moment.

We gaan het zien, ik blijf in ieder geval alert en zal pas wat doen als ik er mij goed bij voel maar dat moment nadert nu snel. Verder valt er niet zoveel te zeggen enkel dat het de laatste dag is van het 2e kwartaal en dat we morgen met een nieuw kwartaal beginnen. We gaan het zien ...

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval ook deze week zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond of al boven de hoogste standen ooit staan. De volgende posities zullen waarschijnlijk short worden zoals het er nu naar uit ziet.

Mis de volgende kans in ieder geval niet, als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop, de volgende posities worden gerekend bij de maand juli want er lopen momenteel geen posities. Het is nu al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat is toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal er alles aan doen om ook de komende maand goed voor de dag te komen, u kunt meedoen door lid te worden. Het zal denk ik ook niet lang duren voor we weer een kans krijgen om in te stappen op onder andere de Nasdaq, de AEX, de DAX en de CAC 40. Bij Guy Trading kijk ik ook naar een 2 a 3 aandelen waar ik wat mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Overzicht markt:

Markt technisch bekeken:
We zitten nog altijd dicht bij de topzone en daar kwam gisteren de DAX ook bij met een mooie plus en verder boven de zone 15.500-15.550 punten. De S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100 zetten dan weer een nieuwe All Time High neer en dat al meerdere dagen na elkaar. Ook de Semi-SOX index doet dat nu voor de 2e sessie na elkaar. De AEX sluit dan weer 2 punten onder het record. Kortom, de markt blijft sterk liggen en je weet hier even niet wat je moet doen want short is moeilijk rond de toppen en op of net onder een top is long posities opnemen ook niet eenvoudig.

We zoeken naar een instap en die kan er sneller komen dan we denken maar we moeten geduldig blijven. Het is nu toch al voor de 7e maand op rij dat we met de abonnementen op winst de maand afsluiten, dat mag ook als positief bekeken worden en zeker in deze marktfase.

Technische conditie AEX:
De AEX blijft nog slechts een paar punten (2) onder de recordstand die op 736 punten wacht. Veel animo zien we nog niet maar het positieve is dat de index dicht bij de recordstand blijft. Een test van die hoogste stand ooit zit er wel in deze week, dat was al zo dinsdag intraday, maar we moeten vooral blijven kijken of de belangrijke andere indices het kunnen volhouden nu er weer records op de borden staan. Daarbij houden we vooral de technologie indices in de gaten omdat ASML zwaar meeweegt en zeer bepalend blijft voor het verloop van de AEX.

Weerstand nu het record op 736 punten, later de 740 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun blijft nu eerst weer die 718-719 punten waar de oude top wacht, later de 714 (recente bodem en het 50-daags gemiddelde.

Technische conditie DAX:
De DAX lag er gisteren goed bij en geraakte even los van de zone 15.500-15.550 punten. Zo blijft de index op recordjacht waar de 15.802 punten nu als eerste zware weerstand wacht. Later zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft uiteraard de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.425 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, daar onder in ieder geval de laatste bodem rond de 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet opnieuw een record neer en nu op 4300,52 punten na een sterke sessie, de slotstand kwam uit op 4291,8 punten wat iets hoger is dan maandag en het hoogste slot ooit wordt. De index sluit wel amper hoger en zo'n 9 punten onder de hoogste stand van de sessie. Weerstand nu de 4300 punten, later de 4350 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4237 punten waar de eerdere ofwel de oude top uitkwam, later de 4198 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel richting de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq zet na wederom een sterke sessie een nieuw record neer, de hoogste stand ooit komt nu uit op 14.536 punten en het slot lag op 14.528 punten, de eerste weerstand wordt nu na de top van gisteren op 14.536 de 14.650 punten. Later richten we ons op 14.750, 14.850 en zelfs al de 16.000 punten. De Nasdaq blijft uiteraard volatiel en zit nog altijd in een sterke fase waar correcties snel worden opgekocht, de top 7 van de grote bedrijven liggen er goed bij maar ik verwacht op korte termijn winstnemingen. Steun nu eerst 14.400 punten met daarna de eerdere top rond de 14.211 punten. Later zien we rond de 14.000 en de 13.840 steun waar we het 50-MA zien uitkomen.

Na de huidige uitbraak met toch redelijk wat kracht maar eens kijken waar de index naartoe kan en of er nog veel meer in het vat zit, aan de andere kant moeten we hier altijd opletten voor een stevige draai omlaag eens er een duidelijke nieuwe top staat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.19 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,45 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1758 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.