Beursdagboek Trader Guy 2 juli 2021, 08:42

...

Record SP 500, AEX en DAX hoger na volatiele sessie

2 juli 2021, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De markt lag er volatiel bij gisteren, we hebben een hogere start gezien maar meteen ook een diepe terugval in Europa met herstel na de opening van Wall Street. De SP 500 zette weer een nieuw record neer, het 5e op rij. Andere indices blijven er nog onder al kwam de AEX even boven de 736 uit met een nieuwe hoogste stand ooit op 738,1 punten.Update 2 juli:
Europa ging na de start fors omhoog om op 738,1 punten een nieuwe top neer te zetten maar dat kon de index niet vasthouden, opvallend was dat de AEX zelfs terug moest naar 726 punten wat 12 punten onder de dagtop ligt en zelfs onder de laagste stand van woensdag. Nadien herpakt de index zich en sluit net geen 2 punten hoger af op 731,3 punten. Hetzelfde zien we bij de DAX en de CAC 40, eerst fors omhoog, daarna diepe terugval om in de plus te sluiten. Echt betrouwbaar zie ik het verloop niet, het was de 2e sessie dat Europa het na een poging omhoog het moeilijk kreeg. Waar het door komt is moeilijk te begrijpen omdat andere indices en dan vooral die op Wall Street nog op recordrace blijven al denk ik ook niet dat het nog lang zal aanhouden daar.

De Nasdaq lag er niet echt sterk bij op Wall Street maar een nieuw record zat er deze keer ook niet in, wel blijven de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de Semi-SOX index er nog altijd niet ver onder na gisteren. De SOX index die we kunnen projecteren op ASML (zelfde sector) leverde wel 1,5% in deze keer. We zien wel dat de tech aandelen na een hele reeks met records wat vermoeid geraken, maar eens zien hoe het verder zal verlopen binnen deze sector. De Dow Jones gaat wel nog even door en won opnieuw 131 punten, de recordstand rond de 35.000 punten komt met 34.633 punten nu ook plots in zicht, wel nog zo'n 400 punten te gaan maar na enkele sterke dagen komen we wel heel snel dichterbij nu.

De enige index die wel weer voor een nieuw record zorgde was de S&P 500, daar opnieuw winst (22,4 punten) ofwel +0,5% om op 4320 punten te sluiten. Het 5e record op rij en het 34e dit jaar (2021). Ik blijf naar de gemiddelde winst van de 500 aandelen binnen deze index kijken en die komt nu al uit op 45,9 keer de winst. Gemiddeld over de jaren bekeken zou je rekening moeten houden met een gemiddelde winst van 20 tot 25 keer. De vraag is dan of de markt te duur is momenteel? Wel oordeel zelf, beleggers betalen op Wall Street nu dubbel zoveel voor de winst die men verwacht in de toekomst. Dat kan allemaal wel maar er kan en mag dan zeker geen periode komen waar het niet loopt zoals men dat zou willen. We gaan het zien, de markt is gewoon veel te duur op dit moment maar door dat beleggers gretig blijven en weinig alternatieven kunnen vinden blijft men alles opkopen.

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices, gisteren werden er wat kleine posities opgenomen die ik mee zal nemen naar volgende week. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond de hoogste standen ooit staan.

Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal er alles aan doen om ook deze maand goed voor de dag te komen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Overzicht markt:

Markt technisch bekeken:
Weer een record op Wall Street via de S&P 500, ook de Dow en vooral de Dow Transport lieten een sterke sessie zien terwijl de technologie sectoren niet mee deden deze keer. In Europa zien we wel de nodige twijfels en dat voor de 2e sessie na elkaar, het lijkt erop dat er een draai kan komen die meerdere dagen kan aanhouden maar ook daarbij moeten we blijven kijken naar Wall Street. Wel blijven we met die enorme divergenties zitten daar, gisteren viel dat nog maar eens op, de S&P 500 samen met de Dow Jones en de Dow Transport hoger sluiten terwijl de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de Semi-SOX index vlak tot lager sluiten.

Eens zal die divergentie wegvallen en ik denk dat de markt dan een 3 tot 5% zal corrigeren. We moeten een goed momentum zien te pakken om mee te zitten zodra dat er komt, we zitten er niet ver meer vanaf nu.

Technische conditie AEX:
De AEX laat een behoorlijk volatiele sessie na om op 731 punten te sluiten, de recordstand die op 736 punten werd opvallend wel doorbroken waardoor nu de nieuwe hoogste stand ooit uitkomt op 738,1 punten maar de index moest vanaf dat niveau diep terug. We moeten nog altijd goed blijven kijken of de belangrijke andere indices zich staande kunnen houden, daarbij houden we vooral de technologie indices in de gaten omdat ASML zwaar meeweegt en zeer bepalend blijft voor het verloop van de AEX.

Weerstand nu het record op 738 punten, later de 740 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun blijft nu eerst weer die 718-719 punten waar de oude top wacht, later de 716 (recente bodem en het 50-daags gemiddelde.

Technische conditie DAX:
De DAX lag er gisteren verdeeld bij, de index moest opnieuw even tot onder de zone 15.500-15.550 punten. Op slotbasis wist de DAX zich te herpakken tot boven deze zone zodat het nu weer wachten is op de volgende beweging van de DAX. Zo blijft de index aan de ene kant op recordjacht waar de 15.802 punten nu als eerste zware weerstand wacht maar gelijktijdig kan de index via een slechte dag snel weer fors inleveren.

Boven de top op 15.802 punten zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft uiteraard de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.440 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, daaronder in ieder geval steun rond de laatste bodem die uitkomt op 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet opnieuw een record neer en nu op 4320 punten na een sterke sessie. Een vreemd verloop met nieuwe records die telkens niet echt ver uitkomen ten opzichte van het record de dag ervoor, dus geen stevige stijgingen maar wel records. Gisteren al het 34e dit jaar (2021). Weerstand nu de 4350 punten, later de 4375 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4290 punten met daaronder de 4237 punten waar de oude top uitkwam, later de 4205 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel gaan richting de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft nu wat haperen in de buurt van de hoogste stand ooit, de eerste weerstand wordt nu de top die wacht op 14.536 punten met daarboven de 14.650 punten. Later richten we ons op 14.750, 14.850 en zelfs al de 16.000 punten. De Nasdaq blijft uiteraard volatiel en zit nog altijd in een sterke fase waar correcties snel worden opgekocht, de top 7 van de grote bedrijven liggen er nog altijd sterk bij maar ik verwacht op korte termijn toch grotere winstnemingen.

Steun nu eerst 14.400 punten met daarna de eerdere top rond de 14.211 punten. Later zien we rond de 14.000 en de 13.865 steun waar we het 50-MA zien uitkomen.

Na de uitbraak midden juni met toch redelijk wat kracht maar eens kijken waar de index naartoe kan en of er nog veel meer in het vat zit, aan de andere kant moeten we hier altijd opletten voor een stevige draai omlaag eens er een duidelijke nieuwe top staat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.184 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 75,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1778 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.