Beursdagboek Trader Guy 28 juni 2021, 08:38

...

Start nieuwe week vlak tot wat lager, let op de recordstanden nu

28 juni 2021, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we voorbeurs niet zoveel verandering ten opzichte van afgelopen vrijdag, kleine plusjes voorbeurs bij de Dow Jones, Nasdaq en SP 500 futures terwijl de DAX en de AEX vrijwel gelijk staan ten opzichte van vrijdag. Wel is het zo dat alles zeer dicht bij de recordstanden blijft hangen, er is niet veel nodig om nieuwe hoogtepunten te bereiken. In de loop van de dag zien we wel hoe alles verloopt.Update 28 juni:
Wall Street lag er verdeeld bij vrijdag, de Nasdaq samen met de Nasdaq 100 moesten iets inleveren terwijl de Dow Jones verder opliep en een sterke week wist af te ronden. De Dow won op weekbasis 1144 punten terwijl de S&P 500 een winst van 114 punten behaalde. Beide indices pakken dan ook al het verlies en zelfs wat meer terug van de week ervoor. Ook de Nasdaq kende een zeer sterke week met records, een winst op weekbasis van 330 punten ofwel 2,35%. De Nasdaq 100 won op weekbasis 296 punten (+2,1%).

Europa lag er wat meer verdeeld bij, de AEX geraakt wel dicht bij de recordstand die op 736 punten wacht met het slot op 733 punten. Op weekbasis won de AEX 13,5 punten (+1,9%). De DAX herpakt zich ook maar met 160 punten (+1.05%)winst op weekbasis bleef de index wel wat achter. De Franse CAC 40 boekte 53 punten winst (+0,8%). In Europa zien we wel dat de indices het moeilijker krijgen maar aan de ander kant blijven de records in beeld. De AEX nog zo'n 3 punten te gaan, de DAX 200 punten onder de All Time High. De CAC 40 staat er met het slot op 6623 punten nog 64 punten onder.

Deze week maar eens kijken hoe de markt verloopt, we beginnen nagenoeg vlak zien we aan de futures maar door dat we overal zo dicht bij de records staan moeten we er vanuit gaan dat een test van de records er kan inzitten. Bij nieuwe hoogtepunten maar eens zien hoe hoog men de lat kan leggen. Denk eraan dat er nog steeds bepaalde zaken meespelen, dan heb ik het vooral over de waarderingen van de markt samen met zaken als inflatie en de rente. Ook zitten we met de weerstand waar veel indices nu weer mee te maken krijgen. Blijf dus alert de komende dagen.

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval ook deze week zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond of al boven de hoogste standen ooit staan. De volgende posities zullen waarschijnlijk short worden zoals het er nu naar uit ziet.

Mis de volgende kans in ieder geval niet, als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Weer wat leuke posities kunnen afronden:
Donderdag werden er wat long posities gesloten met een kleine winst. Zo staan we er deze maand in ieder geval goed voor want het is nu toch al de 7e maand op rij dat we winst maken. Dat met weinig transacties, we wachten steeds op een mooi momentum om in te stappen en waar er winst staat neem ik die, en bij verlies nemen we snel de posities weer uit de markt zodat een verlies klein blijft.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Overzicht markt:

Markt technisch bekeken:
Vrijdag gebeurde er op zich niet zoveel, de Dow Jones sprong er wel weer positief uit door dat de achtergebleven sectoren een inhaalbeweging maken. Dat zijn de industrie, de olie en de bank aandelen. Daardoor won de Dow Jones 240 punten terwijl de S&P met 14 punten winst sloot en een nieuw record neerzette. De Nasdaq en de Nasdaq 100 leveren wat in maar blijven zeer dicht bij hun record. De trend blijft positief bij alle indices, nu maar eens zien of er deze week een onderbreking komt want winstnemingen komen dichterbij nu. Let er ook op dat de waarderingen zeer hoog blijven, de S&P 500 staat nu op een gemiddelde koers-winst van maar liefst 45,5.

Technische conditie AEX:
De AEX bleef vrijdag hangen rond het slot van donderdag en dat is maar een paar punten onder de recordstand die op 736 punten wacht. Veel animo zagen we niet de laatste sessie van de week, het positieve is wel dat de index dicht bij de recordstand uitkomt nu. Een test van die hoogste stand ooit zit er wel in deze week maar we moeten vooral wel kijken of de belangrijke andere indices het vol kunnen houden nu hier en daar weer records op de borden staan. Daarbij houden we vooral de technologie indices in de gaten omdat ASML zwaar meeweegt en zeer bepalend blijft voor het verloop van de AEX.

Weerstand nu het record op 736 punten, later de 740 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun blijft nu eerst weer die 718-719 punten waar de oude top wacht, later de 714 (recente bodem en het 50-daags gemiddelde.

Technische conditie DAX:
De DAX lag er vrijdag matig bij maar wist wel weer boven de belangrijke grens 15.500-15.550 punten te sluiten. Zo blijft de index op recordjacht waar de 15.802 punten als eerste weerstand wacht. Later zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft weer de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.415 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, daar onder in ieder geval de laatste bodem rond de 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet vrijdag opnieuw een record neer op 4286 punten na een sterke sessie, de slotstand kwam uit op 4280,7 punten wat het hoogste slot ooit is. Weerstand nu eerst de 4300 punten, later de 4350 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4237 punten waar de eerdere top uitkwam, later de 4192 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel richting de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq bleef wat hangen vrijdag maar dicht bij de recordstand, de eerste weerstand wordt nu de hoogste stand ooit op 14.414 punten. Later richten we ons op 14.500 en later de 14.650 en de 14.750 punten. De Nasdaq blijft uiteraard volatiel en zit nog altijd in een sterke fase waar correcties snel worden opgekocht, de grote 7 top bedrijven liggen er goed bij maar er komen wat winstnemingen. Steun nu de eerdere top rond de 14.211 punten, later de 14.000 en de 13.820 waar we het 50-MA zien uitkomen.

Na de huidige uitbraak met toch redelijk wat kracht maar eens kijken waar de index naartoe kan en of er nog veel meer in het vat zit, na wat kleine winstnemingen blijft de index sterk en hoopvol maar aan de andere kant moeten we hier altijd opletten voor een stevige draai omlaag eens er een duidelijke nieuwe top staat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.193 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 75,25 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1784 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.