Beursdagboek Trader Guy 7 juli 2021, 08:20

...

Poging tot correctie maar de Nasdaq wil nog niet mee

7 juli 2021, 08:20 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Het woord van de afgelopen periode op de beurzen is "divergentie" en dat hebben we gisteren weer duidelijk kunnen zien. Door de divergentie blijven beleggers veel vertrouwen houden, te veel zelfs, zodat dips bij andere sectoren snel worden opgekocht. Het is wachten tot het moment dat alle sectoren 1 richting gaan kiezen en dan kan het snel 3 tot 5% lager staan. Ik verwacht nog steeds een terugval en op redelijk korte termijn, we hebben gisteren gezien dat als het omlaag gaat het ook heel snel gaat.Update 7 juli:
De Dow Jones verloor 0,6% terwijl de S&P 500 zo'n 0,2% verloor, de Nasdaq daarentegen wist de plus nog vast te houden en zet een nieuw record neer, de index won 0,2% en dat kwam vooral door de stevige stijging van Amazon, het aandeel won maar liefst 4,7% en zet zo een nieuw record neer. Ook Apple en Afphabet sluiten met een redelijke plus. Er was amper nieuws om de markten fors te laten bewegen maar in een periode als nu zien we vaker grotere bewegingen door het gebrek aan volume.

Europa had het wat moeilijker gisteren, de DAX moest 150 punten inleveren terwijl de AEX 2,5 punten lager sloot. De Franse CAC 40 verloor 90 punten. De AEX deed het ook nu weer wat beter dan de DAX en de CAC 40, de AEX verloor slechts 0,35% terwijl de andere 2 dicht bij 1% verlies afsluiten.

Dat het na de recente rally tijd wordt voor een adempauze is niet meer dan normaal maar dan moeten wel alle sectoren een keer dezelfde richting kiezen en dat is momenteel moeilijk gezien er telkens weer divergentie is. Zoals ik al aangaf zit er al een behoorlijke portie goed nieuws in de koersen verwerkt waardoor het in feite moeilijker gaat worden om vanaf hier veel hoger te geraken.

Wat ook opviel is dat de olieprijs ruim 2% omlaag ging na eerst een goeie procent hoger te hebben gestaan wat dan weer de hoogste prijs was in 6 jaar tijd. Het OPEC-kartel wist maandagavond nog altijd geen akkoord te bereiken over nieuwe productie afspraken. De olie kan blijven bewegen de komende periode en dat in beide richtingen.

Vanaf volgende week krijgen we de Amerikaanse banken met hun cijfers over het 2e kwartaal, dan start het cijferseizoen en kunnen we weer elke dag uitkijken naar wat bedrijven hebben gepresteerd de afgelopen periode. Tot nu toe waren alle recente kwartalen beter dan verwacht, nu de markten weer een etage hoger staan kijken we uit hoe de markt de cijfers zal beoordelen.

Nieuwe mogelijkheden komen er aan:
We blijven in ieder geval zoeken naar nieuwe mogelijkheden om op de handelen met wat indices, donderdag werden er al wat kleine posities opgenomen en er kan mogelijk nog een positie bij komen deze week. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu alles rond de hoogste standen ooit staat.

Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Maand JUNI werd afgerond met een mooie winst:
De maand juni zit erop het werd al de 7e maand op rij dat alle abonnementen de maand met winst afronden en dat in toch een redelijk moeilijke markt. Ik zal ook deze maand met voorzichtig handelen resultaat te behalen, u kunt meedoen door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar ik iets mee kan doen. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):


Markt technisch bekeken:
Wat twijfels rondom de economie en dan vooral via de traditionele sectoren liet de markt gisteren wat gas terug nemen. Er was wel opnieuw divergentie te zien tussen de traditionele sectoren en de technologie aandelen. Vooral de grote 5 vielen op met een stijging en dat zet meteen de Nasdaq hoger met een nieuw record. De andere indices moesten inleveren al la het slot er wat beter bij dan waar de indices gedurende de sessie hun bodem hebben neergezet.

We zitten in een fase met nieuwe records of er dicht bij waardoor de ene index de andere daarin meetrekt. De meer traditionele indices zoals de Dow Jones op Wall Street en de DAX hier in Europa hebben het daar moeilijk mee. Het blijft wel opletten met deze divergerende markten, dan kan niet zo blijven en op een gegeven moment zal alles zich in dezelfde richting bewegen. We staan hoe dan ook met alles hoog en dicht bij de records dus de kans op een grotere daling blijft volgens mij het gevolg. Technisch blijft alles nog sterk en is het wachten op het sein dat de indices een 3 tot 5% correctie kunnen inzetten, we zitten er niet zo ver meer vanaf nu.

Technische conditie AEX:
De AEX test opnieuw de top maar moest weer inleveren na de opening van Wall Street, de index sluit wat lager en zien duidelijk dat de index veel moeite heeft om die 736 punten te doorbreken en dat al enkele sessies na elkaar.

Weerstand nu het record op 736 punten met net daarboven de top op 738 punten, later de 745 en daarna moeten we al letten op de 750 punten. Steun nu eerst de 726-727 punten waar we de bodem van vorige week zien, later de bekende zone 717-719 punten waar de oude top wacht, rond die steun komt nu ook het 50-daags gemiddelde uit. De komende dagen worden belangrijk voor de AEX index, onder de steunlijn ligt er dus ruimte tot rond die 717-719 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX moest weer inleveren na een nieuwe poging richting de top waar de index maar niet naartoe wil. De index sluit nog wel net boven de 15.500 punten maar met moeite nadat Wall Street via de traditionele indices moest inleveren. Steun blijft de 15.500-15.550 punten zone die nog net werd vastgehouden, onder die 15.500 en vooral onder de bodem van gisteren rond de 15.460 punten, ziet het er slecht uit. De index lijkt ook klaar te staan om te draaien naar omlaag.

Weerstand nu de 15.650 punten, later de top op 15.802 punten. Bij een. uitbraak zien we weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun blijft uiteraard de zone 15.500-15.550 punten, later de 15.460 punten waar nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder zien we steun rond de laatste bodem op 15.310 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moet wat inleveren maar sluit wel ver boven de laagste stand van de sessie, de index sluit slechts 9 punten lager na even zo'n 38 punten lager te hebben gestaan. De S&P blijft dicht bij de hoogste stand ooit die rond de 4355,40 punten wacht. Weerstand nu die top rond de 4355 punten, later richten we ons op 4375 en de 4400 punten.

Steun wordt nu eerst de 4290 punten met daaronder de 4237 punten waar de oude top uitkwam, later de 4211 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq werd vooral gestuwd door Amazon gisteren, het aandeel won fors (4,7%) en zet zo een nieuw record neer. De rest verloor amper of kon wat winst boeken zodat deze index een plus kon neerzetten terwijl de rest ofwel de andere sectoren het moeilijk kregen. Een nieuw record op slotbasis zien we nu op 14.687 punten, op slotbasis ook een record dat nu uitkomt op 14.663 punten.

De eerste weerstand wordt nu de 14.687 punten, later de 14.750 en de 14.850 punten, zolang de flow erin blijft weten we niet waar het zal stoppen maar als er winst wordt genomen gaat het ook snel en dat hebben we gisteren ook kunnen zien. Steun nu de 14.530 punten met daaronder de 14.350 en de 14.211 punten (oude toppen). Pas onder die 14.211 punten ziet het er snel slechter uit, eerst maar eens zien waar de Nasdaq de komende dagen naartoe wil.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,183 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1800 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.