Beursdagboek Trader Guy 20 juli 2021, 08:03

...

Stevige correctie mogelijk afgerond na forse tik omlaag

20 juli 2021, 08:03 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De start van de week zullen we ons nog wel een tijdje blijven herinneren na dat alle indices te maken kregen met forse winstnemingen. Hoe vreemd dan ook, we zien tegenwoordig wel altijd een index uit de pas lopen en deze keer was dat de chipsector index (SOX) die nog net in de plus wist te geraken op slotbasis. Op Wall Street kregen we net voor het slot wel een streep omhoog zodat alles zich wat wist te herpakken. Gedurende de sessie stond de Dow Jones heel even op een verlies van bijna 1000 punten.Update 20 juli:
Een slechte dag op de beurzen over de gehele lijn, het werd al rood via Azië daarna Europa en uiteindelijk ook op Wall Street. Op Wall Street kwam er richting het slot en dan vooral tijdens de laatste 30 minuten een herstel op gang zodat men daar niet rond de laagste dagstand moest afsluiten. Toch zien we een diepe duik omlaag over de gehele lijn al viel het bij de technologie indices mee, de SOX index (chipmakers) kon zelfs in het groen sluiten maar deze index verloor vorige week al behoorlijk. De beurzen zitten in een fase waar er vooral winst wordt genomen na een periode van records en overdrijving. Wat opvalt is dat beleggers na de presentatie van de kwartaalcijfers inzien dat de waarderingen te hoog liggen, dat is ook duidelijk te zien bij de hoge gemiddelde waardering van de S&P 500 index (45 keer de winst).

Verder zien we de rente weer fors dalen in de VS, de 10 jaars rente staat weer rond de 1,2% sinds gisteren, in maart stond de 10 jaars rente even op 1,75%. Desondanks de inflatie waar we mee te maken hebben zien we toch weer druk omlaag op de rente, men denkt dat de inflatie wel zal indammen de komende periode en dat zien we ook al via de prijzen van de grondstoffen die behoorlijk aan het inleveren zijn. Zo zakt de olieprijs nu heel snel maar ook de prijs van hout (Lumber) zakt heel snel na eerst extreem snel te zijn gestegen. Op dat vlak geloof ik ook dat de inflatie de komende periode wat zal afnemen gezien het verloop van de grondstoffenprijzen. Aan de andere kant weten we nooit in deze markt, de volatiliteit blijft op elk vlak aanhouden zowel op de beurzen, de prijzen van de grondstoffen en ook bij het verloop van de rente.

Overzicht markt:
Bij de start zag het er meteen slecht uit, eerst in Azië waar de beurzen fors moesten inleveren, daarna in Europa en later op Wall Street. De Dow Jones stond even bijna 1000 punten lager in de loop van de sessie terwijl de S&P 500 bijna 100 punten lager stond. Uiteindelijk verloor de Dow Jones 725 punten (-2,1%) terwijl de S&P 500 bijna 70 punten lager sloot (-1,6%). De Nasdaq verloor 1% terwijl de Nasdaq 100 zo'n 0,9% lager de dag uitging. Verder zien we dat de Dow Transport 1,6% verloor en de Russel 2000 een verlies van 1,5% moest toestaan. Een index die opviel in de positieve zin was de SOX, deze index won 2 punten (+0,07%) maar de verliezen eind vorige week waren daar veel groter.

Europa lag er ook behoorlijk slecht bij, de AEX verloor 15,5 punten (-2,1%) terwijl de DAX 407 punten lager sloot (-2,6%). De Franse CAC 40 verloor met 165 punten 2,55%. Verder ook grote verliezen bij de andere indices in Europa. Zowel de DAX, de AEX als de CAC 40 duiken ver onder hun oude topzone en zijn nu op zoek naar houvast. De AEX leunde even op de belangrijke 718-719 punten steun, de DAX tikte bijna de 15.000 punten aan maar bleef daar net boven.

We gaan zien wat de markten vandaag gaan doen, ofwel een herstel op gang brengen ofwel weer de laagste standen van gisteren opzoeken en wie weet er zelfs onder geraken. De futures laten wat herstel zien maar echt betrouwbaar lijkt mij dat nog niet.

Zorg ervoor dat u in de markt zit bij de draai:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, we hebben wat posities open staan die u nog kunt aankopen. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, ik verwacht een grotere move omlaag en we zitten in ieder geval klaar om mee te zitten. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Doelen bereikt, de posities mooi afgerond:
De posities die we hebben opgenomen de eerste week van deze maand werden gesloten met een mooie winst en ook op een goed moment. De doelen werden bereikt dus hebben we de winst gepakt. Zo ziet u hieronder dat de eerste resultaten voor deze maand JULI er nu bij staan en die zijn meer dan goed. Ik zal nu uitkijken of we wat kunnen doen na deze DIP, mogelijk krijgen we de kans om wat kleine LONG posities op te nemen maar niet te gehaast instappen, ik wil ook nog een bevestiging zien van de markt. Ook deze maand halen we dus met voorzichtig handelen een mooi resultaat, u kunt meedoen met de volgende posities door lid te worden.

Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Maak nu gebruik van de aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX kende een zeer slechte dag gisteren, de index moest zelfs even terug tot onder de bodem van 2 weken geleden en zet een laagste stand neer op 716 punten. Door wat herstel te laten zien later sluit de index boven de belangrijke zone 717-718 punten waar er dus een zeer belangrijke steun uitkomt. Onder die zone steun rond de 712, de 708 en de zone 702-703 punten.

Weerstand nu eerst de 723 met daarboven de 728 punten, later de eerste reeks toppen rond de 736-738 punten met daarboven de top rond de 747 punten. Door de forse daling en de poging om een belangrijke steun te doorbreken zal het voor de AEX moeilijk worden om zich goed te herpakken. Wel weten we nooit in deze markt en het zal van enkele aandelen die zwaar wegen op de index afhangen tot waar we eventueel herstellen. Op de grafiek zien we duidelijk een verzwakking nu.

Technische conditie DAX:
Na een lange tijd binnen de zone 15.300 aan de onderkant en de 15.800 punten aan de bovenkant te blijven hangen moest de DAX er uiteindelijk aan toegeven en de index kiest voor een uitbraak omlaag. Dat de DAX onder de 15.300 punten zakt ziet er niet goed uit, de index zakt zelfs tot onder de oplopende steunlijn die de uptrend aangeeft. Steun zien we nu nog tussen de 14.800 en de 15.000 punten maar veel ruimte is er niet meer over voor we ook deze niveaus bereiken. Kortom, wat betreft de DAX ziet het er plots veel slechter uit en dat wetende dat we enkele sessies geleden nog bezig waren met het zetten van nieuwe records.

Steun nu de 15.000 en de 14.800 punten, later nog steun rond de 14.600 punten. Het 200-MA zien we nu rond de 14.260 punten uitkomen maar dat ligt nu nog ver onder de huidige stand. Weerstand nu de 15.300 punten, later de bekende zone 15.500-15.550 punten. Daarna de 15.650 en de topzone rond de 15.800 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 valt helemaal terug vanaf de lijn over de toppen tot de lijn onder de bodems, voorlopig een technisch verhaal aangezien de index exact op die steun wist te draaien. De zone 4230-4240 punten zal ook de komende sessies zeer belangrijk worden voor het verdere verloop want als de index daaronder terecht komt dan kan er een uitbraak omlaag op gang komen met als doel de 4200 en de 4100 punten als doel. Later zien we nog steun rond de 4050 punten maar dan stopt het en kan de index in het diepe vallen. Voorlopig nog een stevig opvangnet rond die 4230-4240 punten.

Weerstand nu eerst de 4290 punten waar de bodem van 2 weken geleden uitkwam, later de 4350 punten en de topzone rond de 4390-4400 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq zakt onder de steunlijn en moest even helemaal terug tot de oude toppen van februari en april waar er zoals u ziet op de grafiek hieronder een stevige steun wacht. Pas als de index onder deze steun zakt ziet het er behoorlijk slecht uit maar door het herstel richting het slot tot 14.275 punten is dat nog niet aan de orde. We staan nu wel dicht bij dat belangrijke punt dus we moeten opletten de komende sessies.

Steun nu die 14.200-14.210 punten, onder deze steun komt het 50-daags gemiddelde rond de 14.020-14.025 punten snel in beeld als steun. Eerst maar eens zien wat er de komende sessies zal gebeuren. Weerstand nu eerst de 14.400 punten, dat zien we op de grafiek duidelijk. Later de 14.600 en de topzone rond de 14.800 punten.

Er staat hoe dan ook een duidelijke top wat een zware weerstand wordt (recordniveau) en we zien die 2 toppen van eerder dit jaar die voor behoorlijk wat steun kunnen zorgen. Een uitbraak in een van beide richtingen kan een grote vervolgbeweging in die richting op gang brengen. Voorlopig is het afwachten nu.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,178 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,8 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1816 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.