Beursdagboek Trader Guy 23 juli 2021, 08:11

...

Nasdaq dicht bij record, AEX sterk boven eerste top

23 juli 2021, 08:11 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Als we kijken naar wat er maandag gebeurde en amper 3 sessies later er bijna weer records staan op Wall Street dan is het moeilijk om te begrijpen hoe je moet handelen in deze markt. Daarom blijf ik ook rustig en doe niet teveel en wacht ik op een mooi moment om in te stappen. Dat moment komt nu wel heel dicht als ik naar de markt kijk. Dus vandaag of maandag zal ik weer wat posities opnemen zoals het er nu naar uitziet. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden en dan meteen meedoen met de volgende posities.Update 23 juli:
Donderdag een sterke sessie in Europa, Wall Street liet zich vooral opmerken via de Nasdaq waar de grote tech reuzen weer fors hoger sluiten. Aan de andere kant zien we ook wat indices die moesten inleveren, dat waren de Russel 2000 en de semi-SOX index, ook de Dow Transport sluit wat lager. De grote technologie bedrijven moeten nog met cijfers komen, dat zal voor volgende week zijn waar zowel Amazon, Apple, Microsoft en Alphabet met cijfers komen. Die zullen wel goed zijn maar de vraag is of er na die cijfers nog meer in het vat zit nu deze aandelen zo zwaar gewaardeerd zijn.

In Europa zien we dat de AEX weer een behoorlijke stap zet richting de hoogste stand ooit die rond de 747 punten wacht en dat komt vooral door ASML dat weer 22 euro hoger sluit. ASML blijft de grote motor achter de stijging van de AEX, het aandeel wint in 2 dagen tijd al ruim 40 euro en dat helpt de AEX enorm. De index sluit mede daardoor meteen weer boven de oude weerstand 736 punten, nu het vervolg afwachten.

Opvallend was dat een ander zwaargewicht binnen de AEX Unilever na de cijfers ruim 5% verloor. De cijfers waren goed maar de groei vertraagd wat en dat vinden beleggers niet goed. Unilever moest ook de verwachtingen voor dit jaar wat bijstellen naar omlaag.

De DAX herpakt zich dan tot de zone 15.500-15.550 punten wat een bekende zone blijft in beide richtingen. Geraakt de DAX daar weer snel boven? Of kan de index weer inleveren mocht er op Wall Street een draai omlaag komen na de 3 sterke dagen?

Zoals ik al aangaf moeten we met wat posities scherp zien in te stappen op wat indices, ik denk daarbij vooral aan de AEX, de DAX en op Wall Street via de Nasdaq en de Dow Jones. Zodra het kan zal ik een signaal versturen naar de leden.

Doelen bereikt, de posities mooi afgerond:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, maandag heb ik op tijd winst genomen zodat we deze maand al met een mooie winst staan. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Zo ziet u hieronder dat de eerste resultaten voor deze maand JULI er nu bij staan. Ook deze maand halen we dus met voorzichtig handelen een mooi resultaat, u kunt nu meedoen met de nieuwe posities die er aan zitten te komen in de loop van deze week door lid te worden via de nieuwe aanbieding. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Bij Systeem Trading ziet u hieronder hoe de 7 maanden dit jaar verlopen, u ziet dat elke maand positief werd afgerond.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX perst er opnieuw een sterke dag uit en dat kwam weer door zwaargewicht ASML dat nog €22 hoger geraakt. Zo geraakt de index weer 5 punten hoger om op 739 punten af te sluiten. Na de bodem van maandag op 716 staan we nu al 23 punten hoger wat best bijzonder is. De index komt zo weer boven de 736-738 zone uit waar er een geruime tijd een zware weerstand lag, nu moeten we letten op de 745-747 punten waar de topzone wacht en het volgende doel kan worden. Later de 752 en de 760 punten als doel omhoog.

Steun zien we nu rond de 736 punten, later de 728 en de 723 punten. Verder letten we op de steunzone 717-719 en de bodem van maandag rond de 716 punten. Het lijkt allemaal ver maar in deze fase stelt het amper wat voor, we zijn deze maand al 2 keer tot die zone weggezakt en in een zeer snel tempo. De index blijft enorm volatiel en de draaipunten moeten we serieus nemen.

Technische conditie DAX:
De DAX kon doortrekken omhoog tot rond de weerstandszone 15.500-15.550 punten en bleef daar hangen. Toch ook wat betreft de DAX die maandag even de 15.050 punten opzocht een stevige rebound van bijna 500 punten. We moeten nu kijken wat er de komende sessies gaat gebeuren met de DAX, we staan dus op een zware weerstand, de top ligt er nog zo'n 300 punten boven en kan een doel worden mocht de index uitbreken. Dat kan wel moeilijk gaan worden want de weerstand waar we nu staan is zwaar en als we naar Wall Street kijken dan zien we ook daar dat het moeilijk kan worden vanaf nu. We blijven hoe dan ook voorzichtig met de vooruitzichten, de afgelopen dagen ging het wat te makkelijk.

Steun nu eerst de 15.300 punten, later zien we de 15.050 en de 14.800 punten als steun. Weerstand nog altijd de bekende zone 15.500-15.550 punten. Daarna de 15.650 en de topzone rond de 15.800 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet de stijging door en won opnieuw 9 punten om zo weer een stapje dichter bij de recordstand te komen, het record wacht rond de 4394 punten en wordt nu de eerste weerstand. Iets hoger wacht dan de lijn over de toppen als de volgende zware weerstand, dat is rond de 4410-4420 punten.

Steun kunnen we verwachten rond de 4350 punten met later steun rond de 4275 punten waar de lijn onder de bodems uitkomt. Verder zien we rond de 4250 punten een belangrijke steunzone door de oude toppen en de recente bodem samen met het 50-daags gemiddelde. Zoals ik eerder al aangaf kan de index beter niet onder de belangrijke steunzone 4250-4275 punten sluiten want dan zie ik mogelijkheden richting de 4150 en zelfs tot de 4050 punten. Het nog lang niet zo ver maar we hebben kunnen merken, en dat al een paar keer, dat het heel snel kan gaan zodra er een verkoopgolf op gang komt.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq trekt gewoon verder door omhoog en komt zo wel heel snel dichter bij de topzone die we rond de 14.800 punten zien uitkomen. De eerste weerstand wordt dan ook de top rond de 14.800 punten, later de 14.900 en de 15.000 punten als richtpunten omhoog.

Steun zien we nu eerst rond de 14.575 punten met later de 14.400 en bodem van afgelopen maandag rond de 14.200 punten waar ook de oude toppen van februari en april uitkomen. Pas onder de 14.200 punten ziet het er voor de Nasdaq heel slecht uit.

Momenteel kan ik niks uitsluiten, het kan nu heel snel naar de topzone 14.800 punten maar net zo goed weer snel richting de bodem van maandag die uitkomt rond de 14.200 punten. Op de grafiek zien we dat we in amper een week tijd deze beide niveaus al hebben aangetikt.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,177 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 73,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1805 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.