Beursdagboek Trader Guy 21 juli 2021, 08:37

...

Stevig herstel Wall Street, AEX en DAX blijven achter

21 juli 2021, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Gisteren op Wall Street een forse rebound na de stevige terugval van maandag, enkele indices staan zelfs al in de plus voor deze week. Europa kon deze keer niet mee met het nieuwe geweld op Wall Street dat na de middag op gang kwam, de AEX sluit slechts 1 punt hoger. Het is nu afwachten welke reactie de markten vandaag laten zien, er komen weer wat bedrijven met cijfers waaronder ASML vanmorgen hetgeen voor de AEX belangrijk is. Verder komen J&J, Coca-Cola en Verizon met cijfers in de loop van de dag.Update 21 juli:
Na een bar slechte start van de week herstellen de indices op Wall Street fors en een paar halen zelfs al het verlies van maandag weer in. De S&P 500 index won 1,5% met een slot op 4.323 punten terwijl de Dow Jones index 1,6% winst boekt om op 34.512 punten af te sluiten. De Nasdaq won ook 1,6% terwijl de Nasdaq 100 na een sterk herstel 1,25% winst boekt. Verder zien we dat de Russel 2000 zelfs 3% hoger weet te sluiten, de Dow Transport won 2%.

Over de gehele lijn plussen na een zeer sterke rebound na de stevige terugval van maandag, enkele indices sluiten zelfs hoger dan vrijdag en staan al in de plus voor deze week. Dat is het geval bij de tech indices (Nasdaq, Nasdaq 100 en de SOX) maar ook bij de Russel 200 en de Dow Transport.

Europa wist zich ook wat te herpakken maar lang niet zo sterk als Wall Street, de AEX won gisteren 1 punt terwijl de DAX 83 punten hoger wist af te sluiten. De Franse CAC 40 won 51 punten. Vergeleken met de groene golf op Wall Street zijn we er hier amper op gang geraakt, tussendoor hebben we de indices zelfs nog een tijdje in het rood zien staan. De grote vraag is nu of de markt verder zal herstellen of krijgen we nog een poging omlaag, op zo'n dagen moeten we blijven opletten en we kunnen er eigenlijk niet zoveel mee zonder dat we te grote risico's nemen.

Wall Street kiest dus duidelijk weer om de DIP op te kopen, in Europa denkt men er nog over na merken we. Je leest hier en daar dan meteen al dat als je een verkoopgolf krijgt zoals maandag zullen sommige gehaaste beleggers en fund managers denken dat het nu al het moment is om voor de langere termijn in te stappen. Toch blijven de markten behoorlijk duur wat betreft de waardering en dat is iets om goed te blijven volgen de komende tijd, zeker nu de resultaten binnen druppelen en men inziet dat de behaalde winsten weinig van de waarderingen wegwerkt.

Of de correctie inmiddels al achter de rug is betwijfelen meerdere beurs strategen want naast een te dure markt zitten we nog altijd met de pandemie die weer oplaait en de inflatie die parten blijft spelen zodat we enorme bewegingen zien bij de rente.

We gaan zien wat de markten vandaag gaan doen, ofwel het herstel zet zich nog even door of de markt draait weer naar beneden toe om de laagste punten van maandag weer op te zoeken in de loop van deze week. Eerlijk gezegd, ik weet het even niet na hetgeen we gisteren hebben gezien. De futures laten vanmorgen weinig beweging zien met Wall Street zo goed als vlak, de DAX future staat iets lager vanmorgen. Het is wachten op hoe de markten gaan openen na 09:00 en vooral vanmiddag rond 15:30.

Cijfers ASML:
Dan de cijfers van ASML die vanmorgen binnen zijn gekomen, die waren goed over Q2. Wat betreft de omzet voorzagen de analisten 4,0 tot 4,1 miljard euro met een brutomarge van ongeveer 49%. ASML boekte een omzet van 4 miljard euro met een marge van 50,9%. Wat betreft de boekingen voor nieuwe machines kwam ASML uit op 8,3 miljard euro waarmee het totale orderboek nu op 17,5 miljard euro staat wat behoorlijk sterk is. De nettowinst daalde dan wel weer wat op kwartaalbasis, die ging van 1,3 miljard naar 1 miljard euro. Verder gaf ASML aan dat het voor het lopende derde kwartaal rekent op een omzet van 5,2 tot 5,4 miljard euro met een marge van 51 tot 52%.

Doelen bereikt, de posities mooi afgerond:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, maandag heb ik op tijd winst genomen zodat we deze maand al met een mooie winst staan. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Zo ziet u hieronder dat de eerste resultaten voor deze maand JULI er nu bij staan. Ook deze maand halen we dus met voorzichtig handelen een mooi resultaat, u kunt nu meedoen met de nieuwe posities die er aan zitten te komen in de loop van deze week door lid te worden via de nieuwe aanbieding. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX kende maar een matige sessie gisteren, de index sluit dan wel iets hoger maar het is amper te vergelijken met de herstel beweging op Wall Street Zo moeten we de bodems van maandag en de afgelopen weken weer in de gaten houden met eerst de 718-719 en de laagste stand van maandag op 716 punten. Onder deze steunzone 716-719 punten kan de AEX verder omlaag tot eerst de 712, de 708 en later de oude zone 702-703 punten.

Weerstand nu eerst de 723 met daarboven de 728 punten, later pas de eerste reeks toppen rond de 736-738 punten met daarboven de hoogste stand ooit die vorige week werd bereikt rond de 747 punten.

Door de forse daling en de poging om een belangrijke steun te doorbreken zal het voor de AEX moeilijk worden om zich goed te herpakken. Wel weten we nooit in deze markt en het zal van enkele aandelen die zwaar wegen op de index afhangen tot waar we eventueel kunnen herstellen.

Technische conditie DAX:
Na een lange tijd binnen de zone 15.300 aan de onderkant en de 15.800 punten aan de bovenkant te blijven hangen moest de DAX er uiteindelijk aan toegeven en de index kiest nu duidelijk voor een uitbraak omlaag. Dat de DAX onder de 15.300 punten terecht is gekomen is geen goed teken voor het vervolg, de index zakt nu zelfs tot onder de oplopende steunlijn die de uptrend van de afgelopen periode aangeeft.

Steun zien we nu wel nog tussen de 14.800 en de 15.000 punten maar veel ruimte is er niet meer over voor ook deze niveaus worden bereikt. Kortom, wat betreft de DAX ziet het er plots veel slechter uit en dat wetende dat we enkele sessies geleden nog bezig waren met het zetten van nieuwe records.

Steun nu de 15.000 en de 14.800 punten, later nog steun rond de 14.600 punten. Het 200-MA zien we nu rond de 14.260 punten uitkomen maar dat ligt nu nog ver onder de huidige stand. Weerstand nu de 15.300 punten, later de bekende zone 15.500-15.550 punten. Daarna de 15.650 en de topzone rond de 15.800 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 ging maandag terug tot de steunlijn waar ook nog steeds het 50-daags gemiddelde uitkomt en zet vanaf daar een stevig herstel in dat maandag tijdens het laatste uur van de sessie al op gang kwam. De steunzone 4230-4240 punten deed het dus goed en vangt de index nog steeds goed op, deze zone blijft dan ook het richtpunt de komende periode waar de index absoluut niet onder terecht mag komen en zeker geen 2-3 dagen na elkaar.

Steun kunnen we nu weer verwachten rond de 4290 punten met later de belangrijke zone 4230-4240 punten. Zoals ik aangaf kan de index beter niet onder deze belangrijke steun sluiten want dan zie ik mogelijkheden richting de 4150 en zelfs tot de 4050 punten. Zo ver is het nog lang niet maar we hebben we gemerkt dat het snel kan gaan zodra er een verkoopgolf op gang komt.

Weerstand nu eerst de 4350 punten met later de topzone rond de 4390-4400 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er sterk bij gisteren met een test van het 20-MA na een paar slechte sessies, het herstel kan van korte duur zijn mocht er weer een terugval op gang komen. Aan de andere kant is het ook zo dat als de index zich verder herpakt we ook in no-time weer rond de top staan waar we weerstand zien. De eerste weerstand is nu dat 20-MA rond de 14.520 punten met daar net boven de 14.500 punten, later de top ofwel de hoogste stand ooit rond de 14.800 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 14.400 punten, later de bodem van maandag rond de 14.200 punten waar ook de oude toppen van februari en april uitkomen. Pas onder de 14.200 punten ziet het er voor de Nasdaq heel slecht uit. Momenteel kan ik niks uitsluiten, het kan snel weer naar de topzone 14.800 punten maar net zo goed richting de bodem van maandag rond de 14.200 punten. Op de grafiek zien we dat we in een week tijd deze beide niveaus al hebben aangetikt.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,177 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 69 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1814 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.