Beursdagboek Trader Guy 26 juli 2021, 07:38

...

Top 5 bedrijven en FED deze week, volatiliteit zal aanhouden

26 juli 2021, 07:38 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

We starten een nieuwe week, de laatste van de maand en eentje met nogal wat nieuws rondom de economie en bedrijfscijfers want de FED komt woensdag met een vergadering over de rente en een persconferentie. Ook komen Apple, Amazon, Microsoft, Tesla, Facebook en Alphabet met hun cijfers over Q2. Vandaag komt Tesla al met cijfers, morgen staan er 3 grote toppers op het programma met Apple, Alphabet en Microsoft. De futures staan vanmorgen wat lager na de records van afgelopen vrijdag, men verwacht wat winstnemingen zo te zien.Update 26 juli:
De laatste week van de maand zal zo te zien meteen ook weer voor de nodige volatiliteit kunnen zorgen met wat er op het programma staat deze week. Vanavond al cijfers van Tesla en morgen komen Apple, Microsoft en Alphabet met hun cijfers terwijl alle 3 deze aandelen rond hun hoogste koers ooit staan en samen al meer dan 6500 miljard dollar aan beurswaarde hebben. Woensdag komt dan Facebook met cijfers en donderdag is Amazon aan de beurt.

We kijken uiteraard ook uit naar wat de FED te melden heeft woensdag, eerst de beslissing rondom de rente en het opkoop programma dat nog steeds op volle toeren draait. Later woensdag rond 20:30 een persconferentie met FED voorzitter Powell. Wat zal hij melden over de inflatie, over het opkoop programma en over de economie.

Verder zien we dat er enkele indices tegen hun plafond stuiten, dat is duidelijk te zien bij de AEX en de S&P 500 index. Van de AEX heb ik zondag een analyse gemaakt waar u dat duidelijk kunt zien, ga naar https://www.usmarkets.nl/techn... om deze analyse te bekijken.

We handelen uiteraard ook op de indexen en vrijdag heb ik al wat posities opgenomen, u kunt meedoen zodra u zich inschrijft via de aanbieding die loopt tot 1 oktober voor €35 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht slot vorige week vrijdag:
Een sterk slot van de week met records bij de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq en de AEX index, de DAX deed het ook goed maar bleef nog ruim onder de hoogste stand ooit. Vooral Wall Street kwam met een sterke rebound vanaf de diepe bodems van maandag heel sterk de week uit, ook de AEX herpakt zich heel sterk en dat kwam door ASML dat al 3 dagen op rij met een stevige plus weet te sluiten, gemiddeld meer dan 20 euro per dag erbij. De AEX sluit dan ook op een nieuw record dat op 749,5 punten uitkomt. Ook de Dow Jones zet een nieuw record neer op 35.061 punten, de S&P 500 zet het record neer op 4412 punten terwijl de Nasdaq het record op 14.837 punten zet. De Nasdaq 100 geraakt zelfs tot 15.112 punten.

Mijlpaal Dow Jones:
Na een zesde aanval om de 35.000 punten te doorbreken was het voor de Dow Jones vrijdag raak om voor het eerst boven deze grotendeels symbolische mijlpaal te sluiten. Een nieuw record en dat bij alle grote indices op Wall Street na dat we maandag toch even behoorlijk wat lager stonden, de Dow Jones tikte zelfs even de 33.740 punten aan als laagste punt. De index sluit de week daar zo'n 1300 punten boven na een enorme buy-the-dip-rebound. De Dow eindigde vrijdag met een winst van 238 punten, ofwel 0,7% op 35.061 punten en dat is meteen het nieuwe recordslot, het echte record stond op 10 mei op 35.091 punten maar dat werd vrijdag ook minimaal doorbroken met de hoogste stand ooit die nu uitkomt op 35.094 punten.

Om nog even naar de Dow-mijlpalen te kijken, ze zijn grotendeels symbolisch maar ze bepalen wel de krantenkoppen en kunnen daardoor het sentiment retail beleggers een soort boost geven. Die 35.000 is dus weer een van die symbolische mijlpalen voor de markt en dat als je even bedenkt dat de index 15 maanden geleden nog tot onder de 20.000 daalde tijdens een grote sell-off. Verder duurde het maar 165 handelsdagen om van een slot boven de 30.000 naar een slot boven de 35.000 te geraken en dat is de snelste stijging van 5.000 punten ooit al moeten we ook inzien dat het procentueel wat minder is dan als je van 20.000 naar 25.000 gaat of van 25.000 naar 30.000.

Records Dow, S&P 500, Nasdaq, Nasdaq 100 en de AEX:
Alle belangrijkste indexen eindigden vrijdag op een nieuw record, de opleving werd vooral toegeschreven aan afnemende zorgen over de economische impact van de verspreiding van de delta-coronavirus variant en positieve bedrijfswinsten. Verder schuift men de zorgen om de inflatie even aan de kant en kijkt men maar even niet naar de waarderingen die nog altijd veel te hoog blijven.

We hebben trouwens wel een rare week achter de rug, de laatste keer dat de Dow op een maandag met ten minste 2% daalde en op de vrijdag van die week op een record sloot was in augustus 1991. Dat was ook de laatste keer dat de S&P 500 daalde met 1,5 % op een maandag en op een nieuw record afsluit op vrijdag. Bij de Nasdaq Composite kwam het nog nooit eerder voor dat de index met 1% daalde op een maandag en dan de week afsloot op een nieuw record.

Zoals ik al aangaf moeten we met wat posities scherp zien in te stappen op wat indices en vrijdag heb ik al wat kleine posities kunnen opnemen om en nabij de recordstanden. Er kunnen er nog 1 of 2 bijkomen begin volgende week maar ik blijf wel met lage aantallen werken in deze fase. Zodra het kan zal ik een signaal versturen naar de leden, de posities van vrijdag kunt u nog opnemen uiteraard na dat u lid wordt.

Doelen bereikt, de posities mooi afgerond:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, maandag heb ik op tijd winst genomen op alle posities die open stonden zodat we deze maand al met een mooie winst staan. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Zo ziet u hieronder dat de eerste resultaten voor deze maand JULI er nu bij staan. Ook deze maand halen we dus met voorzichtig handelen een mooi resultaat, u kunt nu meedoen met de nieuwe posities die er aan zitten te komen in de loop van deze week door lid te worden via de nieuwe aanbieding. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Bij Systeem Trading ziet u hieronder hoe de 7 maanden dit jaar verlopen, u ziet dat elke maand positief werd afgerond.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX geraakt boven de recordstand en sluit op een zucht van de 750 punten, de index tikt nu wel de lijn over de toppen aan en dat kan ervoor zorgen dat de index een top heeft bereikt. Boven die 750 punten letten we in het vrije gebied als weerstand op de 760 en de 770 punten. Steun nu de top van vorige week rond de 747 punten, later de 736 en de 728 punten als steun. De AEX werd vooral gesteun door de koers explosie van ASML de afgelopen dagen.

Technische conditie DAX:
De DAX herpakt zich ook maar geraakt niet tot een nieuw record, wel werd de horde 15.500-15.550 punten doorbroken en achter gelaten. De eerste weerstand wordt hoe dan ook de top rond de 15.800 punten. Steun blijft de zone 15.500-15.550 punten met later de 15.300 en de 15.150 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 breekt boven de vorige toppen van begin deze maand, die zien we rond de 4390-4395 punten uitkomen en dat wordt dan ook de eerste steun. De index bereikt wel de lijn over de toppen en dat zou normaal gezien voor weerstand moeten zorgen, laten we zeggen tussen de 4410 en de 4420 punten toch een behoorlijke hindernis. Steun dus de 4390-4395 punten, later de 4350 en de 4300 punten. Het kan de komende week wel eens belangrijk worden voor het vervolg.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq zet een record neer boven de toppen van begin deze maand, de vraag is nu of er een nieuwe reeks volgt de komende week. Weerstand nu de 15.000 punten als we een mijlpaal nemen, daarboven ligt het open en kijken we naar de 15.250 en verder. Steun nu de vorige toppen rond de 14.800 punten, later de 14.580 en de 14.400 met daaronder de oude toppen rond de 14.200 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,178 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 72,7 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1809 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.