Beursdagboek Trader Guy 27 juli 2021, 08:18

...

Europa wat terug, opnieuw records op Wall Street

27 juli 2021, 08:18 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Dow, S&P 500 en Nasdaq eindigen op records net voor de Big Tech-cijfers eraan komen, vanavond al Apple, Microsoft en Alphabet. Verder wacht men op de FED die morgen komt. De AEX moest een stapje terug net als de DAX die ook wat moest inleveren de eerste sessie van de nieuwe week. Tesla kwam al met cijfers gisteren en die waren goed maar het aandeel deed er niet veel mee nabeurs.Update 27 juli:
Waar beleggers nu op wachten zijn de winsten van de grote 5 die vanaf vanavond naar buiten gaan komen, dat zal hoe dan ook de toon zetten voor het vervolg bij de S&P 500 en vooral de Nasdaq en de Nasdaq 100. Analisten, en ik zelf ook, gaan uit van grote winsten maar de vraag zal zijn of dat goed genoeg is om de hoge koersen ofwel de waardering van deze bedrijven te verantwoorden? Vergeet niet dat er al een enorme bonus werd genomen de afgelopen periode met record na record op Wall Street en dan vooral bij de tech indices.

We moeten daar wel aan toevoegen dat beleggers heel graag willen horen wat de bedrijfsleiders zullen zeggen over hun verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar en dan vooral over welke impact de inflatie, de kostendruk en uiteraard de marge vooruitzichten als gevolg van de stijgende arbeidskosten en andere inputs.

Verder blijven beleggers vanaf nu ook gefocust op nieuwe spanningen tussen China en de VS nu ze tijdens hun ontmoetingen weer om tafel zitten om te onderhandelen over de economische zaken. De 2 grootste economieën ter wereld liggen weer eens in de clinch omtrent meerdere zaken.

Hoe presteren de belangrijkste indices?
De Dow Jones steeg met 83 punten (+0,2%) om op 35.144 punten ofwel weer een nieuw record af te sluiten. De brede S&P 500 index sluit 10,5 punten hoger (+0,25%) om ook op een nieuw record te eindigen wat nu uitkomt op 4.422,30 punten. De Nasdaq Composite deed het met een stijging van 4 punten (+0,03%) deze keer wat kalmer aan maar ook dat was net genoeg om er ook een slotrecord uit te persen op 14.840,71 punten.

Zo zetten alle 3 de grote indexen een nieuw record neer maar makkelijk verliep het deze sessie niet want alles kwam gedurende de sessie wel even in het rood terecht. Laten we vooral ook niet vergeten dat Wall Street vorige week even heel diep terug moest om daarna stevig op te veren. De S&P 500 zet gisteren record nummer 41 neer dit jaar trouwens.

Europa moest wat inleveren gisteren na de sterke sessie van afgelopen vrijdag, de AEX verloor 4,3 punten terwijl de DAX 50 punten moest inleveren. Toen we in Europa dicht gingen stond Wall Street nog op verlies door twijfels rondom de economie en de toenemende groei van het aantal besmettingen in de VS. Ook spelen de oplaaiende problemen met China weer op, dat zien we vooral bij het verloop van de indices in China en Hongkong. Eerst moest daardoor ook Wall Street omlaag terwijl later de recordhonger het weer overnam. Europa is een moeilijk verhaal nu, de DAX geraakt nog niet tot de recordzone terwijl ook de CAC 40 onder de recordzone blijft hangen.

Technische analyse AEX index:
Verder zien we dat er enkele indices tegen hun plafond stuiten, dat is duidelijk te zien bij de AEX en de S&P 500 index. Van de AEX heb ik zondag een analyse gemaakt waar u dat duidelijk kunt zien, ga naar https://www.usmarkets.nl/techn... om deze analyse te bekijken.

We handelen uiteraard ook op de indexen en vrijdag heb ik al wat posities opgenomen, u kunt meedoen zodra u zich inschrijft via de aanbieding die loopt tot 1 oktober voor €35 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Al enkele posities mooi afgerond deze maand:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, vorige week maandag heb ik op tijd winst genomen tijdens de DIP op alle posities die open stonden zodat we deze maand al met een mooie winst staan. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Zo ziet u hieronder dat de eerste resultaten voor deze maand JULI er nu bij staan. Ook deze maand halen we dus met voorzichtig handelen een mooi resultaat, u kunt nu meedoen met de nieuwe posities die er aan zitten te komen in de loop van deze week door lid te worden via de nieuwe aanbieding. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

Bij Systeem Trading ziet u hieronder hoe de 7 maanden dit jaar verlopen, u ziet dat elke maand positief werd afgerond.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX moest wat inleveren gisteren en komt weer onder de vorige top die rond de 747,5 punten uitkwam. Weerstand wordt nu die 750 punten, daarboven geraken we in het vrije gebied met mogelijkheden richting de 760 en de 770 punten. Steun nu de 736 en de 728 punten, daar moeten we op letten de komende dagen. Belangrijke punten om goed in de gaten te houden worden nu die 750 punten aan de bovenkant en 736 punten aan de onderkant.

Technische conditie DAX:
De DAX geraakte niet tot een nieuw record eind vorige week en de index moest gisteren wat inleveren om zo niet echt los te geraken van de zone 15.500-15.550 punten waar we nog altijd die belangrijke steun zien uitkomen. De eerste weerstand wordt hoe dan ook de top rond de 15.800 punten. Steun later de 15.300 en de 15.150 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 zet er nog maar een record bij met het slot op 4422 punten en dat is record nummer 41 dit jaar, de index bereikt wel de lijn over de toppen en dat zou normaal gezien voor weerstand moeten zorgen, laten we zeggen tussen de 4420 en de 4425 punten toch een behoorlijke hindernis. Steun nu de 4390-4395 punten, later de 4350 en de 4300 punten. Deze week wordt hoe dan ook belangrijk voor het vervolg.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq zet opnieuw een record neer, de vraag is nu of er een vervolg op kan komen verder deze week. Weerstand nu de 15.000 punten als we een mijlpaal nemen, daarboven ligt het open en kijken we naar de 15.250 en verder. Steun nu de vorige toppen rond de 14.800 punten, later de 14.580 en de 14.400 met daaronder de oude toppen rond de 14.200 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,18 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 73,9 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1796 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.