Beursdagboek Trader Guy 28 juli 2021, 08:51

...

Winstnemingen bij tech bedrijven, wachten op de FED

28 juli 2021, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (5)

Een mindere dag op Wall Street omdat beleggers even uit de markt wilden door dat er nogal wat belangrijke kwartaalcijfers kwamen nabeurs. Geen records deze keer maar ik merk ook dat we er niet zo ver onder blijven zodat de draad snel weer kan worden opgepakt. De cijfers waren trouwens goed maar vergeet niet dat de koersen al meer dan behoorlijk waren opgelopen. Vanavond komt de FED nog, even afwachten wat er daar wordt vermeld.Update 28 juli:
Veel beleggers namen winst gisteren en dat vooral bij de al hoog opgelopen technologie aandelen net voor de grote 3 met cijfers kwamen. De cijfers waren goed en overtroffen de verwachtingen maar de koersen waren de afgelopen weken al behoorlijk opgelopen. Over de gehele lijn moest de markt terug maar het waren vooral de tech aandelen die onder druk stonden. De traditionele sectoren wisten het verlies te beperken aangezien de Dow Jones slechts 0,25% verloor.

Vanavond komt de FED, ook dat is een item om in de gaten te houden en het kan de markten een richting opsturen. Voorlopig wacht ik even af en beslis later wel wat we eventueel kunnen gaan doen. De indices blijven wel dicht bij de recordstanden zodat 1 sterke sessie alles weer richting een nieuwe top kan sturen.

Hoe presteren de belangrijkste indices?
De Dow Jones verloor uiteindelijk 85 punten na de gehele dag veel lager te hebben gestaan, de S&P 500 verloor 20 punten. De tech indices deden het minder goed en verloren ruim 1% en dat net voor dat er cijfers kwamen van 3 bedrijven uit de top 5, dat waren Apple, Microsoft en Alphabet. De cijfers waren heel goed maar zoals ik al aangaf moeten we ook kijken tot hoe ver deze aandelen al waren opgelopen. Ook de SOX verloor behoorlijk met bijna 2% verlies. Verder zien we dat de Dow Transport 2,2% verloor gisteren.

Europa moest ook terug, de AEX vooral door ASML dat richting het slot fors moest inleveren verloor 8 punten om op de steun te sluiten. De DAX verloor 100 punten terwijl de CAC 40 slechts 47 punten moest inleveren gisteren.

Winst genomen, resultaat loopt verder op deze maand:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, gisteren heb ik in ieder geval winst genomen op de posities die open stonden zodat de winst deze maand wat oploopt. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Zo ziet u hieronder dat de eerste resultaten voor deze maand JULI er nu bij staan. Ook deze maand halen we dus met voorzichtig handelen een mooi resultaat, u kunt nu meedoen met de nieuwe posities die er aan zitten te komen in de loop van deze week door lid te worden via de nieuwe aanbieding. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal in ieder geval het momentum kiezen om in te stappen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX moest gisteren weer inleveren en de index komt nu terecht op de eerste belangrijke steunzone 737-738 punten waar we al meerdere keren op terecht zijn gekomen voor dat de uitbraak er kwam. Steun nu dus vooral die 736 punten met later de 728 en de 723 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 747,5 en de 750 punten waar de toppen uitkomen. Later rond de 753-754 en de 760 punten weerstand.

Technische conditie DAX:
De DAX moest even terug tot onder de 15.500 punten maar kon zich net voor het slot herpakken om boven die belangrijke grens te sluiten. Steun blijft de 15.500 punten, later de 15.400 en de 15.300 punten. Verder zien we nog steun rond de 15.300, de 15.150 en de 15.000 punten. Weerstand wordt nu de 15.625 punten, later de topzone rond de 15.800 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 stopt de recordrace voor even en moet wat inleveren, de index moet terug na het aantikken van de lijn over de toppen waar er een zware weerstand wacht. Steun zien we nu eerst rond de 4400 punten, later de 4355 en de 4325 punten met daar net onder de 4290 punten en het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 4270 punten uitkomt. Weerstand zien we rond de topzone die rond de 4420-4425 punten, later komt de 4450 punten als weerstand in beeld maar dan alleen bij een snelle uitbraak tot boven de zware weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq moest fors inleveren en komt al onder de vorige reeks toppen uit, de index nam winst net voor dat de 3 grote bedrijven met cijfers kwamen. De bodem lag behoorlijk laag op 14.500 punten maar de index wist zich te herpakken tot 14.660 punten om zo met een verlies van 180 punten af te sluiten. Steun zien we nu rond die 14.500 punten, later komen de 14.400 en de 14.200 punten als steun in beeld.

Weerstand nu de 14.700 en de topzone 14.800 punten met daar net boven de 14.850 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,1815 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 73,9 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1806 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.