Beursdagboek Trader Guy 29 juli 2021, 08:25

...

Markt wacht af rond topzone, AEX sterk herstel

29 juli 2021, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Na de cijfers van dinsdag een verdeelde markt, de Nasdaq kon zich herpakken na de daling van dinsdag maar het was nu vooral de Dow Jones die een stapje terug moest. In Europa zien we een sterke sessie bij de AEX index terwijl de DAX wat blijft hangen rond de belangrijke steun-weerstand zone. Er was ook weinig reactie na het statement van de FED waar men verder wil met het opkoop programma.Update 29 juli:
Veel beleggers willen weten wat de FED gaat doen de komende tijd en Powell gaf aan dat het aftellen is begonnen om te starten met het terugschroeven van de massale steun voor de Amerikaanse economie maar er werd natuurlijk geen duidelijke lijn getrokken zodat we niet kunnen weten wanneer dat zal starten? Men noemt zoiets ook om de pot draaien, je zegt iets maar in feite zeg je helemaal niets. De markten reageren er amper op deze keer.

Wel is het zo dat alles gestaag weer oploopt richting de records, zowel op Wall Street als in Europa waar de AEX er zo goed als op terecht komt. We zitten wel met een zware weerstand maar de afgelopen weken hebben we ook kunnen merken dat de markt er vrij makkelijk door weet te breken. De DAX daarentegen blijft wat achter momenteel, de index blijft wat hangen rond de belangrijke steun/weerstand zodat de index de komende sessies een richting zal moeten kiezen. Zelf wacht ik even af wat er gaat gebeuren rondom deze niveaus, de maand is zo goed als afgerond, nu op zoek naar een instap voor de komende maand.

We blijven nog midden in het cijferseizoen, gisteren kwam Facebook met cijfers en vanavond komt Amazon met cijfers. Dan hebben we alle TOP-5 bedrijven gehad, tot nu toe doet de markt er nog niet heel veel mee, deze aandelen blijven aan de bovenkant hangen.

Vanmorgen zien we wel een sterke sessie in Azié met een stevige plus bij de Hang Seng index. Ook China en Japan sluiten met een mooie plus.

Hoe presteren de belangrijkste indices?
De Dow Jones verloor voor de 2e dag op rij en nu 127 punten, de S&P 500 verloor net geen punt. De tech indices lieten na de daling van dinsdag wat herstel zien, de Nasdaq won 0,7% terwijl de Nasdaq 100 met 0,4% winst afsloot. De cijfers van de grote 3 (Apple, Microsoft en Google) waren heel goed maar een echte reactie hebben we niet gezien. De aandelen sluiten met kleine verschillen de sessie af. Ook de SOX wist zich te herpakken, de index won 1,75%. Verder zien we dat de Dow Transport opnieuw wat verloor, de index sluit 0,6% lager gisteren.

Europa herpakt zich na de daling van dinsdag, de AEX en dan vooral weer door ASML sluit fors hoger en wint 10,5 punten om de topzone weer op te zoeken. De DAX won 51 punten terwijl de CAC 40 een winst van 77 punten liet zien gisteren.

Dinsdag wat winst genomen, deze maand sluiten we goed af:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, dinsdag heb ik winst genomen op de posities die open stonden zodat het resultaat er goed uitziet voor de maand juli. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Hieronder ziet u het resultaat voor de maand JULI en dat is nu voor de 8e maand op rij dat we winst behalen via alle signaaldiensten. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal snel weer een momentum kiezen om in te stappen met een paar posities op indexen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX kwam weer eens heel sterk voor de dag en dat kwam natuurlijk weer voor een groot deel door ASML dat opnieuw €20 hoger geraakte na dinsdag even een stapje terug te doen. En ja, als ASML €20 oploopt dan zie je het meteen aan de AEX, de index sloot 10,5 punten hoger en komt zo weer op een zucht van het record terecht. Rond de 749-751 punten zien we een zware weerstand zone nu, eerst de top van vrijdag met iets erboven de lijn over de toppen.

Steun nu de bodem van dinsdag rond de 736-738 punten, later zien we steun rond de 728, de 723 en de 717-718 punten. Het 50-daags gemiddelde zien we nu ook rond die 728 punten uitkomen zodat we daar nu toch een stevige steun zien.

Technische conditie DAX:
De DAX moest deze week even weer terug tot onder de 15.500 punten maar kon zich herpakken om zo weer net boven deze zeer belangrijke grens te sluiten. Steun blijft de 15.500 punten, later de 15.400 en de 15.300 punten. Verder zien we nog steun rond de 15.300, de 15.150 en de 15.000 punten. Weerstand wordt nu de 15.625 punten, later de topzone rond de 15.800 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 stopt de recordrace nu even en moest weer wat inleveren, de index moest terug na het aantikken van de lijn over de toppen waar er een zware weerstand wacht. Steun zien we nu eerst rond de 4400 punten, later de 4355 en de 4325 punten met daar net onder de 4290 punten en het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 4272 punten uitkomt. Weerstand zien we rond de topzone die rond de 4420-4425 punten, later komt de 4450 punten als weerstand in beeld maar dan alleen bij een snelle uitbraak tot boven de zware weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq herpakt zich na de daling van dinsdag voor een deel en komt nu uit rond de eerste belangrijke weerstand die we rond de 14.750 punten zien. De top wacht nog zo'n 60 punten hoger rondom de 14.810 punten. De bodem van dinsdag rond 14.500 punten houden we nu in de gaten als eerste steun, later komt de 14.210 punten weer in beeld als een stevige steun door de oude toppen van februari en april.

De Nasdaq blijft volatiel en vooral ook via de subsectoren binnen deze index kwetsbaar, gisteren waren het vooral de semi-conductor aandelen die het goed deden, de grote 5 moesten een stapje terug na de cijfers van Apple, Microsoft en Google al viel dat nog mee.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,185 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,1 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1815 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.