Beursdagboek Trader Guy 30 juli 2021, 08:29

...

AEX uitbraak, DAX blijft hangen, Amazon valt tegen

30 juli 2021, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Om de dag samen te vatten zien we dat de AEX uitbreekt en een nieuw record neerzet terwijl de DAX blijft hangen. Op Wall Street ook hogere koersen maar net geen records bij de Dow Jones en de SP 500. De Nasdaq blijft twijfelen rond de topzone. De cijfers van Amazon waren goed maar analisten hadden er veel meer van verwacht, vooral de vooruitzichten moeten beter. Vanmorgen zien we dat de Nasdaq future fors moet inleveren.Update 30 juli:
Op Wall Street sluiten we een zeer drukke week met kwartaalcijfers af na dat vooral de TOP 5 in de boeken liet kijken. De meeste bedrijven leveren iets meer dan werd verwacht dus de cijfers zijn over het algemeen goed tot zeer goed en verrassen ook vaak in de positieve zin. Er zijn uitzonderingen en dan wordt de koers meteen afgestraft hetgeen we gisteren nabeurs hebben gezien bij Amazon.

Verder wikt en weegt men nog het verhaal van de FED dat woensdag werd vertelt, de FED liet woensdagavond doorschemeren dat het afbouwen van het opkoop programma in zicht kan komen maar men zet er geen tijdlijn bij. De FED toont geen haast maar aangezien er geen tijd bij staat kan het net zo goed snel komen of nog langer dan verwacht gaan duren.

Verder zien we dat de Amerikaanse economie in het 2e kwartaal met 6,5% is gegroeid, analisten hadden wel gerekend op 8,4% en het cijfer wordt dan ook als teleurstellend gezien.

Dan nog even over Amazon, het bedrijf een hogere omzet dan vorig jaar maar de opbrengsten bleven achter bij de verwachtingen. Vooral door dat er minder online werd geshopt omdat de lockdowns wegvielen hakte erin bij Amazon. Amazon rekende voor het 2e kwartaal op een omzet van 110 tot 116 miljard dollar. De omzet kwam uit op 113,1 miljard dollar, wat een stijging van 27 procent op jaarbasis betekende. Analisten hadden liever meer gezien en dus eerder rond of boven die 116 miljard dollar. Het aandeel Amazon verloor nabeurs 7,5% ofwel 270 dollar.

Hoe presteren de belangrijkste indices?
De Dow Jones won gisteren 153 punten en sluit weer boven de 35.000 punten (35.085), de S&P 500 won 18,5 punten om op 4419 punten de sessie af te sluiten. De tech indices lieten ook een plus zien, de Nasdaq won 15 punten terwijl de Nasdaq 100 met een winst van 30 punten de cijfers van Amazon afwachtte. We zien wel wat voorzichtigheid bij de stevig opgelopen tech indices. Aan de andere kant kende de SOX index een sterke dag, de index won 1,85% gisteren. Verder zien we dat de Dow Transport index 0,8% hoger sluit. Op Wall Street dus een positieve sessie met over de gehele lijn winst, nabeurs kwam daar wel verandering in want na de tegenvallende cijfers van Amazon zien we dat zowel de S&P 500 en de Nasdaq 100 behoorlijk lager staan. Amazon zelf verliest nabeurs 7,5%.

Europa kende een redelijke sessie met vooral de AEX die sterk presteerde, de CAC 40 en de DAX sluiten rond de 0,4% hoger. De AEX deed het nog maar eens veel beter met een winst van 1.4% en dat kwam vooral door de stevige stijging van de aandelen Shell en Mittal die met hele goeie cijfers kwamen. De AEX breekt uit en sluit op 758 punten wat meteen weer een nieuw record is.

Dinsdag wat winst genomen, deze maand sluiten we goed af:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, dinsdag heb ik winst genomen op de posities die open stonden zodat het resultaat er goed uitziet voor de maand juli. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Hieronder ziet u het resultaat voor de maand JULI en dat is nu voor de 8e maand op rij dat we winst behalen via alle signaaldiensten. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal snel weer een momentum kiezen om in te stappen met een paar posities op indexen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX kende voor de 2e sessie op rij een 10-klapper ofwel een stijging met meer dan 10 punten. De index breekt dan ook uit tot boven de lijn over de toppen wat best sterk is. Donderdag kwam het vooral door Mittal en Shell die een stevige plus lieten zien. Boven de lijn over de toppen zien we een vrije ruimte en kunnen we na de 760 gaan kijken naar de 775 en de 800 punten als weerstand. Moeten we daar nu meteen vanuit gaan? Is moeilijk te zeggen, wel blijft de AEX zeer sterk liggen, ook na een correctie verloopt het herstel snel.

Steun wordt nu eerst de 749 en de 747 punten, later de 736-737 en de 728 punten waar nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Dat de index volatiel blijft zien we ook meteen aan het verloop van de afgelopen 2 weken, de index moest terug van net onder de 750 punten tot de 717 punten maar 8 sessies later zien we de index weer 41 punten hoger met een nieuw record. Blijf dus voorzichtig in deze markt.

Technische conditie DAX:
De DAX herpakt zich verder maar de index geraakt niet los van de 15.500-15.550 punten zone die als een soort magneet werkt in beide richtingen. Steun blijft de 15.500-15.550 punten, later de 15.400 en de 15.300 punten. Verder zien we nog steun rond de 15.150 en de 15.000 punten. Weerstand wordt nu de 15.650 punten, later de topzone rond de 15.800 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 kent een sterke sessie en sluit net onder de hoogste stand ooit, de index moest dinsdag al even terug na het aantikken van de lijn over de toppen waar er een zware weerstand wacht en ik verwacht dat het ook vandaag zo zal zijn gezien het verloop voorbeurs via de futures. De grote 5 technologie reuzen wegen ook behoorlijk door bij deze index.

Steun zien we nu eerst rond de 4400 punten, later de 4355 en de 4325 punten met daar net onder de 4290 punten en het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 4278 punten uitkomt. Weerstand zien we rond de topzone die rond de 4420-4425 punten, later komt de 4450 punten als weerstand in beeld maar dan alleen bij een snelle uitbraak tot boven de zware weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit een fractie hoger en blijft rond de eerste belangrijke weerstand hangen die we rond de 14.770-14.780 punten zien uitkomen. De top wacht nog zo'n 30-35 punten hoger rondom de 14.810 punten. De bodem van dinsdag rond 14.500 punten houden we nu goed in de gaten als eerste steun, later komt de 14.210 punten weer in beeld als een stevige steun door de oude toppen van februari en april. Vanmorgen staat de Nasdaq future behoorlijk wat lager na de slecht ontvangen commentaren van Amazon, maar even goed kijken naar de genoemde steunpunten 14.500 en 14.210 punten de komende sessies.

De Nasdaq blijft volatiel en nu de grote 5 met hun cijfers zijn gekomen deze week moeten we het vervolg de komende weken afwachten. We zien wel duidelijk dat deze 5 aandelen (Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook).

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,188 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1827 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.