Beursdagboek Trader Guy 30 november 2021, 08:21

...

Weer stevige daling op komst? Futures fors lager vanmorgen

30 november 2021, 08:21 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vanmorgen lagere futures door de onzekerheden rondom de nieuwe Omikron variant, dat beheerst nu de markten. Gisteren kwam er wel een herstel op de daling van vrijdag maar richting het slot werd het herstel beperkt voor wat betreft Europa. Op Wall Street bleven de indices wel redelijk hoog, vooral de tech indices deden het heel goed met een forse opleving. De SOX index sprong eruit met ruim 4% winst.



Update dinsdag 30 november:
Vanmorgen lagere futures over de gehele breedte van de markt door opnieuw vragen rondom de Omikron variant, het blijft de markten parten spelen deze onzekerheid. We zien wel meteen weer dat de traditionele sectoren er meer last van hebben dan de tech sectoren die amper verlies laten zien via de Nasdaq 100 future. Wel opletten voor het vervolg vandaag want de kans is heel groot dat de bodems van afgelopen vrijdag eraan moeten geloven, zeker bij de AEX en de DAX ofwel Europa waar er meer lockdowns komen en waar COVID-19 weer toeslaat.

Veel kan ik niet doen nu, november sluit ik af en ik ben al heel tevreden dat we ook deze maand met winst kunnen afsluiten ook al is het beperkt. In deze markt met deze volatiliteit was de mogelijkheid er om meer winst te maken maar net zo goed om op een groot verlies te staan. Ik ben aan de leden verplicht om vooral voorzichtig te blijven, de markten bewegen fors op en neer, de ene dag omhoog de andere fors omlaag.

We moeten het aan ons voorbij laten gaan en enkel iets proberen op een herkenbaar punt om daarna slechts 1 of 2 dagen en wie weet zelfs op dezelfde dag de positie weer te sluiten en dat maakt het moeilijk nu. Meer dan 2 a 3 dagen in deze markt blijven zitten kan ons er snel met verlies uitdrukken ook al zijn de posities klein. Dat doe ik niet voor mezelf en zeker al niet voor de leden. Het is beter om te wachten tot het nieuws wat duidelijker wordt en dat er wat rust terugkomt om via een langere periode in de markt te kunnen blijven zitten.

Volgens de indicaties voorbeurs ziet het er naar uit dat de AEX en de DAX meteen hun laagste stand van vrijdag onder druk gaan zetten. Om hier long of short te gaan lijkt me te risicovol dus wacht ik liever nog rustig af. Wel kunt u alvast lid worden om op een beter momentum mee te doen met de posities die ik kies.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street laat herstel zien, het waren vooral de tech sectoren die het goed deden met de Nasdaq, de Nasdaq 100 en vooral de SOX index die met 4% herstel kwam. De S&P 500 deed het met 1,3% winst ook goed maandag. De Dow Jones kon niet echt mee met de rest en bleef hangen met een winst van 0,7%. Toch weer de nodige divergentie, de tech aandelen presteren dus beter dan de traditionele sectoren die meer last hebben van de nieuwe Omikron variant. Vanmorgen staan de futures in ieder geval weer behoorlijk wat lager door de onrust die er ontstaat.

Europa herpakt zich ook maar minimaal, de DAX slechts 0,15% en de AEX won 0,7%. We kunnen snel een hertest van de bodem van vrijdag verwachten en er zelfs onder duiken.

Dow Jones:
De Dow Jones kreeg afgelopen vrijdag een harde klap omlaag en kwam zo meteen onder de steunzone 36.600-36.630 punten terecht wat geen goed teken is. De index zocht meteen de 34.750 punten op waar we nu de volgende steun zien uitkomen. De vraag is nu hoe de index zich verder zal gedragen deze week, onder de 34.750 punten ligt de weg meteen open richting de 34.100 en de 33.750 punten. Opletten vanaf nu want het ziet er niet goed uit.

Weerstand nu eerst rond de 35.275 punten, later de 35.500 en de 35.630 punten als weerstand.

AEX index:
De AEX blijft nog een eind onder de 800-802 punten steun die we nu als een belangrijke weerstand kunnen zien. De volgende belangrijke steun rond de 780-782 punten werd snel opgezocht afgelopen vrijdag. Het herstel van maandag was er wel maar beperkt, te beperkt volgens mij zodat de index de daling snel weer kan oppakken om de bodem rond de 780 punten weer op te zoeken en eventueel te doorbreken.

Steun zien we nu eerst die 780-781 punten, later steun rond de 770 punten en rond de 750 punten. Het 200-daags gemiddelde zien we nu rond de 745 punten als belangrijke steun.

Weerstand nu eerst de 792-795 punten, later de 800-802 punten als weerstand (oude top). Eerst maar deze niveaus in de gaten houden.

DAX index:
De DAX sloot eind vorige week meteen onder enkele belangrijke steunpunten, eerst de 16.000-16.025 punten, later onder de 15.810 punten en vrijdag meteen al onder de 15.500 en de 15.300 punten. De DAX sluit nu al voor de 2e opeenvolgende sessie onder het 200-daags gemiddelde wat uiteraard een slecht teken is. De volgende steunzone zien we nu rond de 15.000-15.050 punten, later rond de 14.800 punten steun. Onder de 15.000 punten ziet het er in ieder geval zeer slecht uit voor de DAX trouwens.

Weerstand nu eerst rond het 200-daags gemiddelde dat rond de 15.390 punten uitkomt, later de 15.500 en de bekende 15.810 punten. Het is te hopen dat de DAX snel weer de positieve flow weet terug te vinden.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich stevig en wint bijna 300 punten, de steunzone vangt de index voorlopig goed op is te zien op de grafiek. De index mag wel niet onder de 15.375 punten zakken want dan breekt de index deze belangrijke steunzone waardoor de weg open ligt richting de 15.240 en de 14.950 punten. De volatiliteit blijft de markt parten spelen dus snelle oplevingen of een stevige dalingen kunnen elkaar snel aflossen.

Weerstand nu eerst de 15.850 punten, met later de 16.000 punten als richtpunt.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
De maand november zit erop en ook deze maand sluiten we af met winst, beperkt weliswaar maar met de extreme volatiliteit is dat meer dan goed. In zo'n maand kun je veel winnen maar ook veel verliezen. We hebben het rustig aangepakt en in ieder geval geen risico genomen voor de leden. De komende maand maar eens zien wat we kunnen doen, de laatste maand van het jaar. Ik denk dat we alles goed onder controle hebben momenteel, we blijven rustig en houden de risico's beperkt.

Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.