Beursdagboek Trader Guy 2 december 2021, 08:28

...

Rollercoaster markt, vooral opletten en rustig blijven

2 december 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Opnieuw een sessie met volop beweg­ing en haast niet op te han­de­len, uit­er­aard had short een mogelijkheid geweest maar meteen ook gevaar­lijk mocht de markt alsnog doorstoten omhoog zoals de verwacht­ing was rond 17:30. De markt moest fors inlev­eren nadat bek­end werd dat er nu ook in de VS een geval werd ont­dekt met het nieuwe omikron virus. De Dow Jones zakt meteen naar de laat­ste ste­un­zone, de Nas­daq ging van plus 280 pun­ten naar min 280 pun­ten. Europa kon goed sluiten rond de hoog­ste stand van de sessie, de AEX won 13 pun­ten, de DAX won 372 pun­ten. Van­mor­gen staan de futures wat hoger ten opzichte van de standen rond 22:00 wel te verstaan.



Update don­derdag 2 decem­ber:
Makke­lijk is het niet en dat geef ik al een tijd­je aan, met deze volatiliteit valt er haast niet te han­de­len en een extra reden daar­voor is dat er teveel gebeurd in de uren waar we niks kun­nen doen ofwel na het slot hier in Europa. De meeste leden zit­ten gebon­den aan de han­del­sti­j­den tussen 08:00 en 18:30 en zelf ben ik niet van plan om deze leden in de kou te lat­en staan door wel na 18:30 wat te gaan doen. Wie wel deze mogelijkhe­den tot zijn beschikking heeft mag alti­jd zelf wat doen. Maar voor ons ligt er tussen het slot hier in Europa en dat op Wall Street teveel risi­co en dat komt vooral door de enorme volatiliteit.

Elk nieuws­bericht wordt aange­grepen om een beweg­ing te starten, eerst was er de posi­tieve toe­spraak van FED voorzit­ter Pow­ell maar lat­er op de dag kwam het bericht dat er een omikron geval werd ont­dekt in de VS. Een dubbele grote beweg­ing op dezelfde dag, zeg het maar wat je dan moet doen in deze markt? Daarom bli­jf ik kalm, mogelijk te kalm voor som­mi­gen maar ik wil voor­lop­ig nog niet in deze slan­genkuil stap­pen, er komen wel weer kansen. Aan de andere kant is het ook zo dat ik iedereen kalm hou in deze fase, dat is ook wat waard. Er waren hoe dan ook mogelijkhe­den als we wat meer risi­co had­den genomen maar hoe zag het er dan uit? Een keer €400 winst, een keer €450 ver­lies en een keer door onzek­er­heid er weer uit met €50 winst op een pakket­je posi­ties. In totaal staan we dan ook op €0 zoals nu. Let erop dat het ook 3 keer winst had kun­nen zijn, maar ook 3 keer ver­lies. Begri­jp me dus goed, ik wil wel wat doen maar ik moet het risi­co beheersen en dus vak­er op de han­den zitten.

Dat kunt u ook ervaren door lid te wor­den, het zorgt zoals u merkt voor de nodi­ge rust en er zit ook een plan achter. Verder zorg ik ook voor ken­nis en knowhow van de mark­ten via mijn ervar­ing en waar nodig bericht ik de leden wel met een update. Van­daag maar eens kijken hoe de mark­ten het gaan doen, de open­ing zien we via de futures wat hoger maar dat zegt niks over het verdere ver­loop vandaag.

Schri­jf u nu nog snel in via de mooie aan­bied­ing tot 1 FEB­RU­ARI voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht:
Wall Street moet weer fors inlev­eren, niet alleen de negatieve slot­standen gelden daar­bij maar ook vanaf hun hoog­ste stand van de sessie, dat scheelt dan tussen de 3 a 4%. In ieder geval geen goed teken, de Dow Jones valt meteen terug tot de zeer belan­grijke ste­un­zone ter­wi­jl nu ook de Nas­daq onder een belan­grijke ste­un­li­jn zakt. Alleen de SOX die zelfs even tot rond de hoog­ste stand ooit ger­aak­te bli­jft sterk liggen.

In Europa een vertek­end beeld, de indices hier sluiten fors hoger maar waren al dicht toen op Wall Street de dal­ing begon. De AEX won 13 pun­ten, de DAX 370 pun­ten. Maar eens bek­ijken hoe Europa zal starten vandaag.

Dow Jones:
De Dow Jones valt nu hele­maal terug tot de enorm belan­grijke ste­un­zone 33.75034.000 pun­ten, op de grafiek zien we dat de Dow Jones daar beter niet onder ger­aakt. We zien daaron­der nog ste­un rond de 33.250 pun­ten ofwel de bodem van juni maar dan zit­ten we meteen met een prob­leem. De Dow Jones sluit ook voor het eerst in lange tijd onder het 200-daags gemid­delde wat ook negatief is voor het verdere verloop.

Ste­un nu eerst de zone 33.75034.000 pun­ten met daar snel onder de 33.250 pun­ten. Onder die 33.250 pun­ten kan het hele­maal mis gaan, dan moeten we mogelijk al denken aan eerst de 32.500 en de 32.000 pun­ten als ste­un en in deze volatiele markt kan het snel gaan.

Weer­stand nu eerst het 200-daags gemid­delde rond de 34.360 pun­ten, lat­er de 34.750 en de 35.385 pun­ten (50-MA).

AEX index:
De AEX kende een sterke dag maar we zien dat de winst van­mor­gen al voor een groot deel ver­dampt, de index moet wel boven die 780 – 782 pun­ten zien te bli­jven want anders verwacht ik een snelle test van de bodem­zone rond de 775 pun­ten. Lat­er kan de 770 pun­ten in beeld komen maar dan zakt de index onder een belan­grijke ste­un zoals u kunt zien op de grafiek. Lat­er ste­un rond de 760 en de 750 pun­ten, het 200-daags gemid­delde zien we rond de 745 – 746 pun­ten uitkomen.

Weer­stand nu eerst de 800 – 802 pun­ten waar we ook het 50-daags gemid­delde zien uitkomen, lat­er rond de 808 – 810 pun­ten weerstand.

DAX index:
De DAX liet gis­teren een ste­vig her­s­tel zien tot de 15.500 pun­ten weer­stand, de index ondervind daar wel de nodi­ge weer­stand. De bodem van dins­dag rond de 15.000 pun­ten bli­jft aan de onderkant nu belan­grijk, de index kan daar beter niet onder zakken. Ste­un nu eerst de 15.300 met lat­er de 15.000 pun­ten. Weer­stand bli­jft eerst die 15.500 pun­ten met lat­er de 15.650 pun­ten, daar­na de bek­ende 15.810 pun­ten maar ik betwi­jfel of de DAX daar nog snel zal ger­ak­en de komende dagen. Er zullen posi­tieve en negatieve sessies zijn en door de volatiliteit kan het snel gaan. De voor­lop­ige range zie ik tussen de 15.000 en de 15.500 punten.

Nas­daq Com­pos­ite:
De Nas­daq kende een zeer sterke start maar viel daar­na hele­maal terug om met een groot ver­lies te sluiten, tussen hoog en laag zit er bij­na 4% en dat is veel. Richt­ing het slot viel de Nas­daq zelfs terug tot onder de belan­grijke dubbele ste­un en de index sluit zelfs op de laag­ste stand van de sessie. Ook opval­lend is dat de Nas­daq het 50-daags gemid­delde aan­tikt op slotbasis.

Ste­un nu de 15.250 pun­ten met snel daaron­der de 15.000 pun­ten, mocht de index nog verder terug­vallen dan zien we rond de 14.825 en rond de 14.500 pun­ten ste­un. Weer­stand nu eerst de 15.500 en de 15.800 punten.

Overzicht resul­taat novem­ber en dit jaar (2021):
De maand novem­ber zit erop en ook deze maand sluiten we af met winst, beperkt weliswaar maar met de extreme volatiliteit is dat meer dan goed. In zo’n maand kun je veel win­nen maar ook veel ver­liezen. We hebben het rustig aangepakt en in ieder geval geen risi­co genomen voor de leden. De komende maand maar eens zien wat we kun­nen doen, de laat­ste maand van het jaar. Ik denk dat we alles goed onder con­t­role hebben momenteel, we bli­jven rustig en houden de risi­co’s beperkt.

Het han­de­len ver­loopt al het gehele jaar goed want via de overzicht­en hieron­der ziet u dat we er wat betre­ft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zek­er nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proe­fabon­nement tot 1 FEB­RU­ARI voor €35. Schri­jf u nu in via de nieuwe aan­bied­ing en ga meteen naar onze trader­shop via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade…

Overzicht resul­tat­en maand novem­ber en dit jaar (2021)


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.