Beursdagboek Trader Guy 1 december 2021, 06:25

...

Beleggers zoeken houvast met enorme volatiliteit, blijf opletten

1 december 2021, 06:25 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt bli­jft volop in beweg­ing door onzek­er­heid ron­dom de nieuwe vari­ant van het virus Omikron, gis­teren opnieuw een ste­vige terug­val waar­door de bodems van vorige week wer­den door­bro­ken bij de AEX, de DAX, de S&P 500 en de Dow Jones. De tech indices moesten ook fors inlev­eren maar die bli­jven boven hun vorige bodem. Van­mor­gen staan de futures dan weer hoger, vooral de Nas­daq 100 future pakt uit met een behoor­lijke plus. Azië sluit van­mor­gen in ieder geval ook hoger.



Update woens­dag 1 decem­ber:
Van­mor­gen in ieder geval weer groene cijfers na de dal­ing van gis­teren, vooral de Nas­daq future staat er sterk voor en lijkt meteen het ver­lies van gis­teren weg te werken. De Dow Jones bli­jft zwak en onder druk staan, vooral de tra­di­tionele sec­toren hebben het moeil­ijk in deze fase. De Dow Jones staat nu al ruim 2000 pun­ten onder de top van begin novem­ber waar­door we mogen spreken van een ste­vige cor­rec­tie. Aan de andere kant bli­jft de Nas­daq zich sterk houden en staat nog niet eens zo ver onder de top van mid­den novem­ber. Met de milde lock­downs in Europa en elders gaat men er van uit dat de tech sec­toren en dan vooral de grote 6 gaan prof­iteren van deze sit­u­atie net zoals een jaar gele­den. Apple zette zelfs een nieuw record neer op slotbasis.

Europa kreeg het opnieuw moeil­ijk en stond de gehele sessie op ver­lies, de AEX index ver­loor uitein­delijk 10 pun­ten om op 777 pun­ten te sluiten, een nieuwe bodem die nu al 53 pun­ten onder de top ligt. Of we nu al klaar zijn met de cor­rec­tie kan ik niet zeggen, het bli­jft alle­maal nog zoeken de komende dagen. Ook de DAX die op 15.100 pun­ten sluit zet een nieuwe bodem neer, oplet­ten nu voor de 14.90015.000 pun­ten zone want dan zijn we plots nog verder van huis. Van­mor­gen komt er mogelijk weer een her­s­tel op gang maar het is de vraag of dat kan wor­den doorgezet, de afgelopen keren gebeurde dat duidelijk niet. De Franse CAC 40 ver­loor 55 pun­ten en bli­jft ook nog onder druk liggen. De komende sessies wor­den weer belan­grijk voor wat betre­ft Europa.

Schri­jf u nu nog snel in via de mooie aan­bied­ing tot 1 FEB­RU­ARI voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht:
Wall Street laat het opnieuw afweten en over de gehele lijn is er een ver­lies van 1,6 tot 2%, het zijn vooral de tra­di­tionele sec­toren die het moeil­ijk hebben ter­wi­jl de tech sec­toren nog overeind weten te bli­jven en vooral hun belan­grijke ste­un verdedi­gen. De Nas­daq ver­loor wel deze keer maar ook deze keer wist men een verdere dal­ing te voorkomen richt­ing het slot.

Europa bli­jft zwak en we zien nieuwe bodems die onder die bodem van afgelopen vri­jdag liggen. De AEX sluit onder de ste­un­zone 780 – 782 pun­ten, de DAX sluit onder de 15.250 pun­ten voor het eerst sinds begin okto­ber. We moeten een momen­tum zien te vin­den om in te stap­pen maar dat bli­jft moeil­ijk met deze volatiele markt. Het gaat erom dat we enkele dagen kun­nen bli­jven zit­ten met een beweg­ing die langer aan­houd, dat is op dit moment moeil­ijk met de huidi­ge jojo bewegingen.

Overzicht resul­taat novem­ber en dit jaar (2021):
De maand novem­ber zit erop en ook die maand sluiten we af met winst, beperkt weliswaar maar met de extreme volatiliteit is dat meer dan goed. In zo’n maand met de volatiliteit die er is kun je veel win­nen maar ook veel ver­liezen. We hebben het rustig aangepakt en in ieder geval geen risi­co genomen voor de leden. De komende maand maar eens zien wat we kun­nen doen, de laat­ste maand van het jaar. Ik denk dat we alles goed onder con­t­role hebben momenteel, we bli­jven rustig en houden de risi­co’s beperkt.

Het han­de­len ver­loopt al het gehele jaar goed want via de overzicht­en hieron­der ziet u dat we er wat betre­ft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zek­er nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proe­fabon­nement tot 1 FEB­RU­ARI voor €35. Schri­jf u nu in via de nieuwe aan­bied­ing en ga meteen naar onze trader­shop via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade…

Overzicht resul­tat­en maand novem­ber en dit jaar (2021)


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.