Beursdagboek Trader Guy 18 februari 2022, 08:45

...

De onrust blijft voorlopig, markten zoeken naar houvast

18 februari 2022, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De spanningen met Rusland dat op punt blijkt te staan om Oekraïne binnen te vallen blijven de markten parten spelen. Men weet vooral niet wat, hoe, waar en wanneer en dat zorgt voor onrust bij beleggers en daarom zien we meer verkopers dan kopers momenteel. Wall Street verloor opnieuw fors, de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten bijna 3% lager, de Dow Jones verliest 1,8% terwijl de S&P 500 ruim 2% lager sluit. Ook in Europa verliezen maar minder dan op Wall Street, de AEX verliest 1% terwijl de DAX 0,7% lager sluit. Het is niet alleen Rusland dat de markten stuurt, ook de rente, de inflatie en de vraag over wat de FED zal gaan doen speelt op de achtergrond nog altijd mee. De 10 jaars rente in de VS daalt wel weer onder de 2% sinds gisteren.



Update vrijdag 18 februari:
De situatie blijft gespannen in Oost-Europa en dat zorgt ervoor dat de onzekerheid een grote rol blijft spelen bij beleggers. De Amerikaanse president zei donderdag opnieuw dat alles erop wijst dat Rusland de Oekraïne zal binnenvallen en dat naar alle waarschijnlijkheid op zeer korte termijn. Dat de spanningen eerder deze week wat afkoelden nadat Moskou aangaf enkele troepen terug te trekken ziet men nog niet via de observatie. Aan de andere kant blijft Rusland ontkennen dat het zijn troepen aan het uitbreiden is. Men zoekt naar een reden om in actie te komen wordt nu gezegd, wel willen de VS en Rusland volgende week weer praten over de situatie zien we via het nieuws vanmorgen.

Aan de ene kant denkt men nog steeds dat het conflict via diplomatie zal worden opgelost, anderen denken dat het niets zal opleveren. We gaan het zien, de markten zakken zo wel verder en weten zich nog niet te herpakken na de slechte start van 2022. Teveel onrust op meerdere vlakken, niet alleen het conflict maar ook de energieprijzen, de rente en vooral de stevig oplopende inflatie waardoor het nog altijd mogelijk is dat de FED eerder de rente zal moeten verhogen. Veel analisten zien nu wel dat als de markt nog wat dieper corrigeert het een zeer mooi koopmoment kan worden. Dat het nu al een tijdje moeilijk gaat zien we de afgelopen jaren weinig, elke DIP werd tot nu toe opgekocht, zelfs de DIP bij het begin van de COVID-19 pandemie. Een correctie van 20% in totaal zit er nog altijd in maar veel dieper ziet men het niet gaan.

Verder waren er enkele bedrijven uit de chip sector die met cijfers waren gekomen, Applied Materials boekte het afgelopen kwartaal een recordomzet en ook de prognose voor het lopende kwartaal voldeed ruim aan de verwachtingen. Toch moest het aandeel door het sentiment ruim 3% inleveren. Ook Nvidia kwam met cijfers, het bedrijf maakte bekend dat de winst het afgelopen kwartaal is verdubbeld en er werd weer een recordomzet geboekt. Ook Nvidia moest fors terug vooral ook door het slechte sentiment op de markten, het aandeel verloor bijna 8%.

In Europa ook verlies donderdag, wel wat minder dan op Wall Street omdat daar de daling accelereerde na het slot hier om 17:30. De AEX verloor bijna 8 punten, de DAX moest met iets meer dan 100 punten.

De signaaldiensten:
Vorige week vrijdag heb ik winst kunnen nemen op de short posities die werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein hou. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Als we naar de grafieken hieronder kijken zien we meteen dat de herstelbeweging van begin deze week helemaal weer teniet is gedaan. Vooral de tech indices verloren fors donderdag, ook de Dow Jones en de S&P 500 moesten behoorlijk wat inleveren. In Europa viel het nog mee door dat de grootste daling weer pas na het slot op gang kwam.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor fors en zakt zo opnieuw tot ver onder de 34.750 punten steun. De bodem van maandag werd zelfs doorbroken op slotbasis. De index staat zo weer ver onder het 200-daags gemiddelde en lijkt op zoek naar eerst de 34.000 punten en later zelfs richting de volgende steun die we rond de 33.750 punten zien uitkomen.

Steun nu eerst rond de 34.000 punten, met daaronder de 34.000 punten en de 33.750 punten. Later steun rond de 33.250 punten. Weerstand zien we nu rond de 34.750 punten, later de 35.000-35.050 punten waar we het 200-MA zien uitkomen.

AEX index:
De AEX moet weer inleveren, de index zakt meteen onder de 755 punten en sluit nog maar net boven de 750 punten. We zien nu steun rond de 745 punten met later rond de 735-738 punten steun waar de bodemzone uitkomt.

Weerstand nu weer die 755 punten, later de topzone van deze week rond de 760-762 punten met daarboven de bekende zone 770-772 punten.

DAX index:
De DAX geraakt niet weg van de druk omlaag en opnieuw zien we de bekende zone 15.500-15.550 punten als zware weerstand. Pas bij een slot boven deze zone mogelijkheden tot een verder herstel.

Steun nu eerst de 15.100-15.150 punten met daar snel onder de bekende bodemzone rond de 14.900-15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet er na 2 redelijke dagen weer aan geloven, de index zakt snel weer richting de lijn onder de bodems die we nu rond de 13.700 punten zien uitkomen. Als de Nasdaq onder deze steun zakt dan kan de index snel terug richting de 13.500 en later zelfs tot de bodemzone 13.100-13.250 punten.

Weerstand nu eerst de 14.000 punten, later de bekende 14.210 punten als weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities. Er lopen nu weer enkele short posities die het goed doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 mei 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.