Beursdagboek Trader Guy 19 februari 2022, 10:37

...

Markten blijven angstig door situatie Oost Europa, opletten dus

19 februari 2022, 10:37 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markten blijven volatiel en vooral onbetrouwbaar waardoor we heftige uitslagen krijgen in beide richtingen. Ook de afgelopen week wisselen stevige dalingen en herstelbewegingen elkaar op, daarom zijn de verschillen op weekbasis niet eens zo groot ten opzichte van vorige week. Toch maakt deze markt beleggers enorm nerveus en speelt de ontwikkeling met de situatie rondom Oekraïne een grote rol. Verder let met op de rente, de inflatie en de grote vraag wat de FED zal doen de komende weken. De sterke kwartaal resultaten spelen momenteel amper een rol binnen het geheel, zo zien we aan Amazon en Alphabet die enorm omhoog gingen na hun cijfers dat beide aandelen al lang onder hun stand voor de cijfers staan. Momenteel speelt het sentiment een grote rol, de rest laat men aan zich voorbij gaan. Ook de komende week verwacht ik dat de markten nerveus zullen blijven.



Weekend update zaterdag 19 februari:
We kunnen nog steeds niet anders dan afwachten op wat er komt, als er een conflict komt tussen Oekraïne en Rusland dan zullen de markten in ieder geval een uitschuiver maken en we weten niet tot hoe ver alles terug zal moeten. De gevolgen die ook een rol spelen is dat de al hoge inflatie langer zal aanhouden omdat de aanvoer van belangrijke grondstoffen daardoor veel langer verstoord zal worden. We weten dat juist die hoge inflatie de markten onder druk zet naast het mogelijk uit de hand lopen van de situatie rondom Oekraïne.

Op Wall Street zien we vrijdag verder druk op de indices door de vrees voor een verdere escalatie van het conflict tussen Rusland en de Oekraïne. Dat blijft overal zorgen voor terughoudendheid bij beleggers, alle markten moesten opnieuw omlaag. Vooral techbeurs Nasdaq zakt verder weg en verloor 1,2%, op weekbasis verloor de Nasdaq 1,75%. Ook de Dow Jones verloor opnieuw 0,7% net zoveel als de brede S&P 500 index. Op weekbasis verloor de Dow Jones 1,9% terwijl de S&P 500 met 1,6% omlaag moest. De SOX index verloor vrijdag 3,75%, op weekbasis sluit deze index wel positief met een plus van 0,6%. De Dow Transport index verloor vrijdag 0,2%, op weekbasis zien we ook slechts een verlies van 0,2%. Dat komt omdat er de afgelopen week enkele sterke dagen waren, vooral dinsdag viel op met een stevig herstel.

In Europa ook een slechte sessie vrijdag, de AEX verloor 0,85% vrijdag, op weekbasis verloor de AEX 2,2%. De DAX verloor vrijdag 1,5% en komt zo weer uit bij de belangrijke 15.000 punten steun. Op weekbasis verloor de DAX 2,5%. De Franse CAC 40 verloor vrijdag slechts 0,25% en deed het wat dat betreft beter dan de rest, op weekbasis zien we de CAC 40 het ook wat beter doen, de index sluit de week 1,15% lager af.

Toch vielen er enkele bedrijven op, vooral chipgigant Intel verloor ruim 5% na een prognose die tegenviel. Andere techreuzen moesten inleveren, zo verloor Apple 1%, Amazon en Alphabet verloren vrijdag 1,3%. Ook Nvidia dat donderdag al zo'n 8% verloor moest opnieuw 3,5% inleveren vrijdag. Enkele van die grote spelers binnen de Nasdaq zitten zo in een slechte fase, let dan ook vooral op Alphabet en Amazon waar de reactie op de cijfers enorm positief was maar we zien beide aandelen nu toch ook fors inleveren en ze staan al onder de koers van net voor hun cijfers.

Hoe graag ik het ook zou willen om meer in de markt te zitten lijkt het me op dit moment beter om rustig te blijven en pas waar het kan iets te ondernemen. Kan overkomen als angstig maar vertel mij nu eens hoe alle beleggers zich voelen op dit moment? Dus waar we niets moeten doen kunnen we ook beter afwachten. Met al die berichtgeving rondom de dreiging dat Rusland klaar staat om de Oekraïne binnen te vallen weet ik niet, en niemand weet dat, wie ben ik dan om met een groot risico posities op te nemen die 50-50 kans bieden. Zelfs met kleine posities kun je in deze markt pijn lijden als er sessie komt met 3 a 4% of zelfs 5% beweging in een richting. Het zal allemaal wel weer tot rust komen maar nu zitten we in het oog van de storm en blijft de volatiliteit nog wel even aanhouden.

Zodra het kan zal ik wel met wat kleine posities komen, wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
Vorige week vrijdag heb ik winst kunnen nemen op de short posities die werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein hou. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Opnieuw een moeilijke dag zo net voor het weekend, alle indices sluiten vrijdag weer lager omdat men het zekere voor het onzekere wil nemen. De dreiging dat er wat kan gebeuren is te groot, men vertoont wat angst momenteel. Vooral de tech indices verloren behoorlijk, de Nasdaq en de SOX duiken weer omlaag richting hun bodems en komen daar nu wel heel dicht bij in de buurt. De komende 2-3 sessies worden hoe dan ook belangrijk voor de markten.

Ook in Europa lagere standen, de DAX duikt opnieuw richting de bodemzone, de AEX zien we nu snel naderen richting eerst de 745 punten waar de index rond sluiten en later tot de 735 punten waar de index snel naartoe kan begin volgende week bij wat verkoopdruk. Bij de DAX letten we uiteraard op de zone 14.900-15.000 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor opnieuw vrijdag en komt nu duidelijk onder de bodem van maandag uit. De index staat zo ook weer ver onder het 200-daags gemiddelde en lijkt op zoek naar eerst de 34.000 punten waar de Dow Jones nog net boven kon sluiten, later zien we de volgende steun rond de 33.750 punten. Bij een verdere daling, en dat is goed mogelijk, kan de Dow in eerste instantie terug tot rond de 33.250 punten waar we de bodem van januari zien uitkomen.

Steun nu eerst rond de 34.000 punten, met daaronder de 33.750 en de 33.250 punten. Weerstand zien we nu rond de 34.250 punten, later eerst de 34.750 en de 35.000-35.050 punten waar we het 200-MA zien uitkomen.

AEX index:
De AEX moet vrijdag opnieuw inleveren, de index zakt verder onder de 755 punten en sluit rond de volgende steun die we rond de 745 punten zien. Onder die 745 punten pas steun rond de 735-738 punten waar de bodemzone uitkomt. Denk eraan dat het snel kan gaan zodra de markten in een negatieve flow terecht komen de komende sessies.

Weerstand nu weer die 755 punten, later de topzone van vorige week rond de 760-762 punten met daarboven de bekende zone 770-772 punten.

DAX index:
De DAX geraakt niet weg van de druk omlaag en het slot komt nog amper boven de 15.000 punten uit, dat ziet er niet goed uit voor het vervolg want er is geen ruimte meer om verder te zakken zonder grote gevolgen omdat dan de bodem wegvalt. Onder de 14.900 en zeker onder de 14.800 punten kan de index snel op zoek naar de 14.500 en zelfs naar de 14.250 punten. Opletten met de DAX de komende sessies, dat staat vast.

Steun nu eerst de bekende zone 14.900-15.000 punten, later rond de 14.800 punten nog wat steun. Bij een verdere daling kan de DAX snel richting eerst de 14.500 en later zelfs richting de 14.250 punten. Weerstand nu eerst de 15.150, de 15.300 en daarna de bekende 15.500-15.550 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit opnieuw lager en moet al terug tot de 13.550 punten, tussen het slot van vrijdag en de bodem van eind januari zien we geen steun meer op de grafiek dus ligt nu de weg richting de 13.100-13.250 punten helemaal open. Onder die 13.100 punten kan de index doorzakken tot minimaal 12.750 en zelfs tot rond de 12.500 punten. Zoals u merkt, het ziet er niet best uit. Hou er wel rekening mee dat de index bij een positieve dag makkelijk 400 tot 500 punten omhoog kan binnen enkele uren. Dat hebben we vaak genoeg gezien en ik denk niet dat het de volgende keer anders zal worden.

Weerstand nu eerst de 13.750 en de 14.000 punten, later de bekende 14.210 punten als weerstand wat ver lijkt maar waar de index in een snel tempo naartoe kan.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities. Er lopen nu weer enkele short posities die het goed doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.