Beursdagboek Trader Guy 15 februari 2022, 08:11

...

Europa fors omlaag terwijl Wall Street vlak tot wat lager sluit

15 februari 2022, 08:11 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een slechte dag op de beurzen ook al wist Wall Street de schade beperkt te houden, toch opletten want herstel is er nog lang niet. Veel blijft afhangen van meerdere factoren die er momenteel spelen, dat is de spanning rondom Rusland, de rente die oploopt waardoor de FED op een onverwacht moment de rente wel eens zou kunnen verhogen en de energieprijzen die uit de pan rijzen. Veel zaken om in de gaten te houden maar waarvan je absoluut niet weet hoe ze zich verder zullen ontwikkelen. Daarom is het ook haast onmogelijk om veilige posities op te nemen en die wat langer vast te houden. Het enige wat we kunnen doen is afwachten en de ontwikkelingen volgen.



Update dinsdag 15 februari:
Opletten dus, ook de rest van de week, dat is de boodschap die ik wil meegeven in deze fase. Er komt wel een moment waar alles wat rustiger zal verlopen maar dat is zeker nog niet zo op de korte termijn. Wat achter ons ligt zijn de kwartaalcijfers, er komen nog bedrijven met cijfers maar het grootste deel ligt al achter ons. Het is nu vooral letten op de FED, de spanning rondom Rusland en de inflatie.

Veel ander nieuws is er niet, we moeten roeien met de riemen die we hebben en dus vooral wachten op een betere fase. Ik merk ook dat veel volgers het met me eens zijn, de manier waarmee ik met de markt om ga kan men goed begrijpen, logisch want ik wil me niet in het wespennest begeven. Alleen als ik een mogelijkheid zie die redelijk betrouwbaar lijkt dan doe ik wat maar dan nog steeds op halve kracht ofwel met kleine posities. Overleven in deze fase is veel belangrijker dan teveel te doen waarvan je al vrij zeker bent dat de helft kan lukken maar de helft ook verkeerd kan gaan. Daar schieten we weinig tot niks mee op, het is beter om als coach voor de leden te zorgen zodat de ballans in evenwicht blijft en ook nog hier en daar wat mee te pakken. Hoe dan ook, we staan er nog altijd heel goed voor tot nu toe dit jaar.

Vanmorgen staan de futures weer wat lager, een signaal dat de markten zich gaan herpakken vandaag zie ik nog niet. Dus ook vandaag blijven we goed opletten en bekijken de markt vanop een afstand. Pas bij een duidelijke uitschieter kunnen we overwegen om wat te doen. De volatiliteit is te heftig om veilig en om wat langer in de markt te blijven zitten.

De signaaldiensten:
Afgelopen vrijdag heb ik winst kunnen nemen op de short posities die woensdag werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein hou. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Europa had nog wat in te halen wat betreft de daling en dat hebben we gemerkt maandag, de AEX verloor eerst meer dan 23 punten, de index sloot uiteindelijk op 748 punten wat daar 10 punten boven ligt. Een slechte sessie dus met nog steeds 2% verlies. Ook de DAX moest eerst even fors terug om de zone 14.900-15.000 punten snel op te zoeken, de low van de sessie kwam zelfs uit op 14.844 punten, uiteindelijk wist de DAX ook zo'n 270 punten terug te pakken om op 15.114 punten te sluiten wat nog goed is voor 2% verlies. De AEX en de DAX moesten dus terug tot hun bodemzone van januari, we moeten de komende sessies zien of dat voorlopig genoeg is want anders zit er nog een golf omlaag aan te komen en dat zou niet best zijn.

Wall Street moet ook verder terug, alleen de tech indices wisten zich te herpakken, de SOX wat hoger, de Nasdaq vlak en de Nasdaq 100 sluit een fractie hoger. De S&P 500 verloor wel 0,4% terwijl ook de Dow Jones met 0,5% terug moet maandag. Geen herstel op de daling van afgelopen vrijdag, dat zat er niet in al kwam er wel een poging omhoog die stilviel richting het slot. Ook de indices op Wall Street willen richting hun bodems van januari terug zo te zien.

Dow Jones:
De Dow Jones staat nu weer ver onder de 35.500 punten en het slot van maandag zien we nu al onder de 34.750 punten. Als de Dow Jones nu verder zakt dan moeten we rekening gaan houden met nog ruim 750-800 punten ruimte tot we de volgende belangrijke steun rond de 33.750 punten zien. Tussendoor nog wel wat steun rond de 34.500 en de 34.250 punten. De Dow Jones sluit ruim onder het 200-daags gemiddelde dat we nu rond de 35.045 punten zien uitkomen.

Weerstand nu eerst de 34.750 punten met daar snel boven het 200-daags gemiddelde dat nu rond de 35.045 punten uitkomt. Later weerstand rond de 35.250 en de 35.500 punten. Aan volatiliteit nog altijd geen gebrek, denk eraan dat alle indices fors op en neer kunnen blijven bewegen.

AEX index:
De AEX moet er weer aan geloven en zakt meteen terug tot net boven de 735 punten steunzone, de index weet zich wel sterk te herpakken tot rond de 747 punten en meteen ook dicht bij de hoogste stand van de sessie. Steun nu duidelijk de zone 735-740 punten, onder deze steunzone ziet het er slecht uit want dan kan de index terug tot 720-722 punten, later zelfs tot rond de 705-708 punten.

Weerstand nu de 750-752 punten, later de 762 en de zone 770-772 punten. Denk eraan dat het ook in de positieve richting snel kan gaan, die 770-772 punten hebben we deze maand al 2 keer opgezocht na eerst een diepe daling.

DAX index:
De DAX moest stevig terug en bereikt zelfs een nieuwe bodem in de ochtend, de index wist zich wel goed te herpakken later op de dag om om 15.114 punten te sluiten. Wel boven de belangrijke steunzone 14.900-15.000 punten en dat was nodig om de hoop op overleven intact te houden. Toch is die daling niet echt geruststellend want die bodemzone mag op slotbasis niet doorbroken worden. We letten ook vandaag en de rest van de week op de belangrijke steunzone 14.900-15.000 punten, eens eronder ligt de weg open richting de 14.750 en de 14.500 punten.

Weerstand nu eerst de 15.100-15.150 punten, later de 15.300-15.350 punten en de belangrijke zone rondom de 15.500 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit nagenoeg onveranderd ten opzichte van afgelopen vrijdag, wel bewoog de index gedurende de sessie redelijk fel op en neer. We zien nu wat consolidatie maar dat neemt niet weg dat er opnieuw een forse beweging op komst is. We letten dus goed op de komende dagen, de bodem die rond de 13.150-13.250 punten wacht kan nog altijd een doel worden voor de Nasdaq. Bij herstel wacht vooral de weerstand rond de 14.210 punten.

Steun nu de zone 13.750-13.800 punten, bij een verdere daling steun rond de 13.500 en de 13 250 punten. Weerstand nu eerst de 14.000 punten met later de bekende 14.210 punten en de top van woensdag rond de 14.500 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities. Er lopen nu weer enkele short posities die het goed doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.