Beursdagboek Trader Guy 17 februari 2022, 07:56

...

Beweging genoeg maar markten blijven onbetrouwbaar

17 februari 2022, 07:56 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Opnieuw een volatiele sessie maar deze keer sluiten de indices redelijk vlak de sessie af. Dat wil niet zeggen dat we ook deze keer niet alle kanten werden opgestuurd, ook woensdag bewoog de markt behoorlijk. Momenteel blijft de markt zitten met diverse factoren die beleggers snel van mening kunnen doen veranderen. Trekken de Russen zich terug? Of komen er op een andere plek plots meer troepen bij? Hoe zit het met de inflatie, de rente en vooral ook de plannen van de FED? Veel risico kunnen we niet nemen op dit moment, we moeten rustig afwachten tot er een redelijk betrouwbaar momentum komt.



Update donderdag 17 februari:
De markten reageerden wel positief later op de avond na de notulen mochten worden ingezien van de laatste FED vergadering, beleggers die de afgelopen weken worstelden met het vooruitzicht dat de FED wel eens agressiever zou kunnen optreden op basis van een reeks recente uit de pan rijzende inflatiecijfers en de sterker dan verwachte banencijfers. Uit de notulen blijkt dat beleidsmakers een verhoging van de rente op korte termijn zullen doorvoeren en dat de timing daarvan zal komen tijdens de volgende vergaderingen. Er werd nergens gesproken over een verhoging van 50 basispunten en dat zorgde ervoor dat men er wat wat kalmer door werd later op de avond.

Naast de FED kijken beleggers ook vooral naar de ontwikkelingen rondom Rusland, dinsdag hebben we een tijdelijke verlichting van dreiging kunnen opmerken omdat Rusland enkele van zijn troepen aan de Oekraïense grens had teruggetrokken en Vladimir Poetin aangaf open te staan ​​voor veiligheidsbesprekingen met het Westen. De vrees voor agressie werd echter weer aangewakkerd tijdens de zitting van de NAVO woensdag nadat men Rusland ervan beschuldigden de militaire opbouw voort te zetten. Daar reageerden de markten weer negatief op en alle indices moesten opnieuw fors omlaag, pas na de notulen van de FED richte men zich daar weer op. Het zal zo nog wel een tijdje doorgaan, een aantal troepen weg en de markten gaan omhoog, een paar troepen erbij en we gaan weer omlaag enz...

Vanmorgen zien we dat de futures lager staan, dus we kunnen een lagere opening verwachten. Hoe dat allemaal zal verlopen later tijdens de sessie moeten we afwachten, dat het opnieuw een volatiele sessie wordt lijkt me zo goed als zeker. Dus we kunnen ook vandaag geen al te grote risico's nemen en moeten we de situatie gedurende de sessie goed bekijken. Wie weet komt er een momentum waar ik wat mee kan maar het zal moeilijk worden denk ik.

De signaaldiensten:
Afgelopen vrijdag heb ik winst kunnen nemen op de short posities die woensdag werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein hou. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Als we naar de slotstanden kijken dan zien we niet zoveel verschil ten opzichte van dinsdag maar de bewegingen tussendoor waren opnieuw fors. Niet veel verschil met dinsdag dus, zowel op Wall Street als in Europa. We zien een klein verlies bij de Dow Jones en de Nasdaq terwijl de S&P 500 net als de SOX index met een klein plusje sluit. In Europa verliest de DAX wat, de AEX sluit met een plus van 0,5% maar de AEX bleef dinsdag wat achter op de rest. We moeten vandaag en morgen maar eens bekijken wat de markten gaan doen, het zal uiteraard weer met de nodige uitslagen zijn.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich vanaf de 34.750 punten steun en sluit voor de 2e sessie op rij rond het 200-MA dat rond de 35.050 punten uitkomt. Deze week maar eens bekijken of de Dow Jones verder omhoog kan en dat 200-MA doorbreekt. Bij een doorbraak zien we weerstand rond de 35.250 punten met later de bekende 35.500 punten als richtpunt. Verder rond de 35.750 en de 36.000 punten weerstand.

Steun nu eerst rond de 34.750 punten, met daaronder de 34.250 punten waar we de bodem van maandag zien uitkomen. Later steun rond de 33.750 en de 33.250 punten als steun.

AEX index:
De AEX herpakt zich verder en sluit boven de 755 punten waar we de bekende steun-weerstand van de afgelopen periode zien uitkomen. Belangrijk is dat de index maandag opnieuw boven de 735 punten wist te blijven want daar zien we nu de belangrijke steunzone ofwel de bodems van de afgelopen periode. Weerstand nu eerst die 760-762 punten, bij een verdere stijging weerstand rond de laatste toppen die uitkomen rond de 770-772 punten.

Mocht de index weer naar omlaag draaien, en dat blijft heel goed mogelijk, dan steun rond de 755 punten, later de 745 punten en de bodemzone rond de 735 punten als steun. Pas onder die 735 punten ziet het er heel slecht uit voor de AEX maar zover is het nog niet.

DAX index:
De DAX deed poging om uit te breken boven de bekende 15.500-15.550 punten maar moest later op de dag weer inleveren om daar ruim onder te sluiten. De 15.500 punten weerstand blijft zo het eerste doel omhoog. Mocht de DAX ook daar boven terecht komen dan zien we de 15.810 punten als volgende belangrijke weerstand. Tussendoor nog weerstand rond de 15.600-15.650 punten.

Steun nu eerst de 15.300 punten, later de 15.100-15.150 punten en de bodemzone 14.900-15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq lag er het grootste deel van de sessie slecht bij maar herpakt zich stevig richting het slot en blijft zo dicht bij de bekende 14.210 punten zone waar er normaal gezien een zware weerstand wacht. Bij een doorbraak wat in deze markt niet onmogelijk is zien we de toppen van deze maand weer als doel, die wachten rond de 14.500 punten. Ik kan er voorlopig niet zoveel mee want in deze markt, en dat zeg ik vaker, blijft alles mogelijk. Er spelen teveel zaken die beleggers nerveus maken, tussen optimisme en pessimisme zit er in deze fase niet veel ruimte.

Steun nu eerst de 14.000 punten, later de 13.750-13.800 punten en de 13.500 punten. Verder zien we steun rond de 13.250 en de 13.100 punten waar de bodemzone wacht.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities. Er lopen nu weer enkele short posities die het goed doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.