Beursdagboek Trader Guy 23 februari 2022, 08:38

...

Markten blijven onder druk, grote uitslagen aan beide kanten

23 februari 2022, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

Een zeer volatiele sessie met volop beweging op de markten, Wall Street deed weer mee dinsdag na een feestdag maandag. We zien wel dat Europa dinsdag de verliezen wist te beperken, de AEX sloot zelfs in de plus na de diepe val in de ochtend. Ook vandaag verwacht ik bewegingen op het nieuws, de markt zal nog niet tot rust komen. Hou wel rekening met forse uitslagen in beide richtingen, net zoals dat al een paar dagen aan de gang is.



Update woensdag 23 februari:
Naar omstandigheden viel het verlies dinsdag in Europa mee, de AEX wist zelfs met ruim 2 punten winst de sessie af te sluiten op 732 punten. De AEX begon de dag wel met een fors verlies, de laagste stand kwam zelfs uit op 715 punten maar er volgde een stevig herstel eens de bodem er stond. De DAX verloor 38 punten maar gedurende de ochtend stond de DAX nog op een verlies van 380 punten met een bodem op 14.360 punten. Op Wall Street wel opnieuw verlies, de brede S&P 500 daalde dinsdag met 1% tot 4.305 punten terwijl de Dow Jones 1,4% tot net onder de 33.600 punten. De Nasdaq verloor na een volatiele sessie 1,25% op 13.381 punten. Een verdeelde sessie met opnieuw behoorlijke uitslagen, de situatie rondom de Oekraïne zorgt voor veel onzekerheid op de financiële markten zodat beleggers het even niet meer weten.

Het was wel de eerste sessie van de week op Wall Street, maandag bleven de beurzen dicht door President's Day en moesten we het alleen met de futures doen die wel open waren. Zo moest Wall Street nog wat inhalen ten opzichte van Europa en aangezien we hier maandag al een slechte sessie kregen kon Europa de schade beperken. Wel staat de S&P 500 nu al ruim 10% onder de top van 3 januari toen er nog een hoogste stand ooit werd bereikt. Opvallend is dat alle sectoren behalve de energie momenteel een forse correctie doormaken.

Beleggers blijven vooral voorzichtig momenteel met alle onzekerheden waar we mee te maken krijgen. Nu de situatie escaleert in de Oekraïne en we nog altijd te maken hebben met oplopende inflatie en de aankomende verkrapping door de FED blijven de beurzen onder druk staan. De markten zullen daardoor ook de komende weken nog nerveus blijven en moeten we opletten voor nieuwe uitschuivers omlaag die binnen de huidige trend passen. Beleggers zien nu in dat de diplomatieke weg naar een oplossing minder succesvol uitpakt want alles lijkt te zijn omgeslagen naar een echt conflict. We zijn op een punt gekomen waar er geen weg terug is.

De eerste sancties werden al uitgedeeld, de VS kondigde reeds aan dat Amerikanen geen zaken meer mogen doen met de afvallige regio's Donetsk en Loehansk. Duitsland schort de Nord Stream 2 pijplijn op terwijl zowel de VS, Europa en Engeland alle financiële wegen afsluit met deze regio en Rusland. Het evenwicht tussen de markten kan hierdoor uiteraard worden verstoort en daardoor zien we dat de beurzen het moeilijker en moeilijker krijgen momenteel.

Aan de andere kant is het ook zo dat naast deze crisis we snel vergeten dat er nog andere zaken spelen, het verkrappen van het monetaire beleid vormt ook een groot risico vormt voor de aandelenmarkten. Dat speelde al voor dat beleggers de crisis met Rusland echt op de radar hadden staan.

Het zal allemaal wel weer tot rust komen maar nu zitten we in het oog van de storm en blijft de volatiliteit nog wel even aanhouden. Zodra het kan zal ik wel met wat kleine posities komen, wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waar er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35.

De signaaldiensten:
Vrijdag 11 februari heb ik voor de laatste keer winst kunnen nemen op de short posities die werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein blijf houden. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Een diepe duik in Europa gevolgd door een forse rally, we weten dat er moet worden opgelet vandaag want ik denk nog niet dat de indices zich snel gaan herpakken voor meerdere dagen. De AEX en de DAX staan nu ver onder hun steun en de bodems werden doorbroken deze week. Voor de AEX was dat de 735 punten, voor de DAX de bekende zone 14.900-15.000 punten. Dinsdag kwamen zowel de AEX als de DAX al heel diep onder hun steunzone terecht en deze bodems moeten we nu goed in de gaten houden.

Wall Street verloor ook fors dinsdag, de Dow zien we al richting de bodemzone terwijl de Nasdaq vrijwel elke dag nieuwe bodems neerzet en dicht bij de bodem van dit jaar sluit. Ook de S&P 500 zakt af richting de bodem, bij een slot onder dat niveau ligt de weg open richting nieuwe en diepere bodems. De markt zit in een zeer slechte fase momenteel.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft zwak en zakt terug naar de bodemzone van dit jaar, die zien we rond de 33.250-33.500 punten uitkomen. De Dow mag daar in ieder geval niet onder sluiten de komende dagen. Verder mogen we steun verwachten rond de 33.000 en de 32.500 punten.

Weerstand nu eerst rond de 34.000 punten, later de 34.250 en de 34.750 punten.

AEX index:
De AEX moest dinsdag even heel ver terug en bereikte zelfs de 715 punten net na de start van de sessie. Daar volgde wel een stevig herstel dat de index naar de 732 punten bracht, de index kon zelfs even tot boven de belangrijke 735 punten pieken maar deze zone wordt nu een zware weerstand. Pas echt boven de 735 punten mogen we hopen op een verder herstel richting de 745 of de 755 punten maar dat is nu nog te vroeg.

Steun nu de 728, de zone 718-721 punten en de bodem van gisteren rond de 715 punten.

DAX index:
De DAX moest heel ver terug en zelfs tot rond de 14.350 punten. Het herstel dat daarop volgde bracht de DAX terug tot rond de 14.800 punten met een slot net onder de 14.700 punten. Weerstand nu eerst de 14.800 punten met later de 14.900-15.000 punten zone waar de eerdere bodems uitkomen. Pas boven die 15.000 punten kan de DAX uitbreken maar de markt blijft voorlopig te zwak om daar vanuit te gaan. We weten wel dat alles mogelijk is momenteel.

Steun nu de 14.500 punten met later de bodem van dinsdag rond de 14.350 punten. Onder deze bodem steun rond de 14.000 en de 13.750 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet opnieuw inleveren, voor de 4e sessie op rij. De bodemzone komt snel in beeld nu, die zien we rond de 13.250 met een piek op 13.100 punten. Onder deze 13.100 punten zien we dat er snel ruimte omlaag wacht tot rond de 12.750 punten en lager.

Weerstand nu eerst de 13.500 punten, later de 13.750 en de 14.000 punten als weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik nog wel wat nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.