Beursdagboek Trader Guy 24 februari 2022, 08:14

...

De confrontatie barst los, de beurzen zakken verder weg

24 februari 2022, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

Het wapengek­let­ter begint in de Oekraïne, het West­en kijkt voor­lop­ig toe en bedenkt zich op meer sanc­ties. Of er veel weer­stand zal komen weten we nog lang niet want het moet natu­urlijk ook niet hele­maal uit de hand lopen. Nie­mand zit te wacht­en op een echte mas­sale con­frontatie met de Russen. De mark­ten zakken behoor­lijk door via de futures, de Dow Jones staat weer 800 pun­ten lager, de Nas­daq zo’n 400 pun­ten ter­wi­jl de DAX meer dan 600 pun­ten lager staat en de 13.850 pun­ten grens al bereikt. De AEX index zien we van­mor­gen al ruim onder de 700 pun­ten (694) uitkomen. De Brent olie stoot door richt­ing de 100 dol­lar per vat. Zo te zien duiken alle mark­ten onder hun bodems van dit jaar.



Update don­derdag 24 feb­ru­ari:
We zit­ten nu echt in een moeil­ijke fase wat betre­ft de finan­ciële mark­ten, als we naar de futures kijken dan zien we een diepe terug­val van­daag, de DAX duikt al ruim onder de 14.000 pun­ten ter­wi­jl de Dow Jones 800 pun­ten lager staat. De Nas­daq zakt ook verder weg, we zien al 3% dal­ing en dat na de 2,5% van gis­teren zakt deze index ook hele­maal weg. De AEX zal rond de 695 pun­ten starten zien we via de futures, een ste­vige terug­val van rond de 4,3% wat betre­ft Europa. Hoe alles verder zal ver­lopen van­daag moeten we nog bek­ijken, ik kan u gerust vertellen dat ik het niet weet. Kan wel van alles zeggen maar daar schi­eten we niks mee op. Ook kon ik onmo­gelijk voorzien dat we van­daag zo’n uitschuiver zouden mak­en, we wis­ten wel dat er iets in de lucht hangt maar niet wan­neer het zou plaatsvinden.

Daarom bli­jf ik zon­der posi­ties, te gevaar­lijk en te ons­tu­imig om in deze markt te stap­pen. En toch staan we er goed voor deze maand, we hebben al wat kun­nen doen en die winst staat er, ook wat betre­ft dit jaar staan we er goed voor, alles nog op een mooie winst. Er zullen er niet veel zijn die er dit jaar zo goed voorstaan denk ik.

Hoe het con­flict zich verder zal ontwikke­len weet ik niet, dat weet nie­mand want met Poet­in aan de macht bli­jft alles gevaar­lijk. En dan is er nog de rente, de energiepri­jzen waar­door de inflatie nog verder zal oplopen en wat zal de FED doen in deze sit­u­atie. We zit­ten met zoveel vra­gen waar ik geen antwo­ord op heb en ik dat gerust kan melden, of je wat opsteekt van mijn bevin­din­gen is aan uzelf, wel is het zo dat ik zeer waakza­am bli­jf voor de leden en nie­mand in dit wespennest laat stap­pen. We houden het kruit dus droog …

Het zal op een gegeven moment alle­maal wel weer tot rust komen maar nu zit­ten we nog volop in de storm en bli­jft de volatiliteit nog wel even aan­houden. Zodra het kan zal ik wel met wat kleine posi­ties komen, wie nog geen lid is kan zich aan­melden via de Trader­shop waar er nu een nieuwe aan­bied­ing loopt tot 1 MEI voor €35.

De sig­naal­dien­sten:
Vri­jdag 11 feb­ru­ari heb ik voor de laat­ste keer winst kun­nen nemen op de short posi­ties die wer­den op genomen ron­dom de top, zo loopt het resul­taat verder op en dat zon­der veel risi­co door dat ik de posi­ties klein bli­jf houden. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posi­ties uit te zoeken. Nog steeds met kleine aan­tallen en met 2 of max­i­maal 3 posi­ties gelijktijdig.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de aan­bied­ing die loopt tot 1 MEI 2022. Schri­jf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht:
Een slechte dag woens­dag na een redelijke start, de twi­jfels over de sit­u­atie met Rus­land bli­jft de mark­ten in de greep houden. We kun­nen daar zek­er niet op gokken want de ene dag is het zo de andere dag weer totaal anders. Dat de Russen nu doorzetten wis­ten we gis­teren nog niet, daarom bli­jf ik kalm en rustig de markt inschat­ten en als het me niet bevalt dan doe ik niets. 

Wall Street ver­loor tussen de 1,5% en 2,5% na een posi­tieve start. De indices hier in Europa sluiten zo’n 0,5% lager na eerst 1% in de plus te hebben ges­taan. Van­mor­gen zien we de futures al tussen de 2% en 3,5% (Europa) lager noteren, dus het wordt een zeer moeil­ijke sessie vandaag.

Dow Jones:
De Dow Jones zakt opnieuw behoor­lijk en test de bodem van jan­u­ari. We zien via de futures dat het nog niet voor­bij is en dat de Dow Jones meteen onder de 33.000 pun­ten zal zakken. We richt­en ons van­daag in eerste instantie op de 32.500 pun­ten, lat­er op de 32.000 en de 31.000 pun­ten als ste­un. Die 32.000 pun­ten is best een belan­grijke ste­un, als de index ook daaron­der terecht komt ligt de weg open richt­ing de 30.000 en zelfs tot de 29.000 punten.

Weer­stand nu de 33.00033.150 pun­ten, lat­er de 33.500 pun­ten als richt­punt. Voor­lop­ig houden we het daar­bij, lat­er zien we verder.

AEX index:
De AEX kende een sterke start woens­dag maar moest richt­ing het slot toch weer fors inlev­eren. De index ger­aak­te tot rond de 741 pun­ten en dus boven de weer­stand 735 pun­ten. Het slot kwam dan wel weer ruim onder die 735 pun­ten uit (728) waar­door we weer verder omlaag kun­nen en zek­er van­daag waar de indi­caties fors negatief zijn. Ste­un nu de 710 – 715 pun­ten, het zou kun­nen dat de index daar snel naar­toe kan.

Weer­stand bli­jft de 735 pun­ten, lat­er de zone 740 – 745 pun­ten maar verder dan daar kijken we voor­lop­ig niet. Het wordt nu eerst zoeken naar een bodem, of die er van­daag al komt te staan weet ik niet.

DAX index:
De DAX probeerde zich te her­pakken maar zon­der suc­ces, de zone 14.90015.000 pun­ten werd wel even opge­zocht maar lat­er op de dag moest alles toch weer terug. De 14.50014.600 pun­ten zone werd daar­na snel opge­zocht en van­mor­gen zien we de DAX al rond de 14.000 pun­ten uitkomen. Onder die 14.000 pun­ten moeten we gaan let­ten op de 13.750 en de 13.500 pun­ten als steun.

Weer­stand nu de 14.50014.600 pun­ten want na de open­ing zullen we daar al onder terecht komen. Lat­er weer­stand rond de 14.90015.000 pun­ten. We kun­nen momenteel niet veel zeggen over de komende dagen, de mark­ten zit­ten in een fase waar alles mogelijk is en om daarop risi­co te nemen met posi­ties bli­jft gevaarlijk.

Nas­daq Com­pos­ite:
De Nas­daq zakt door tot de bodem en zoals we van­mor­gen zien zal het nog niet stop­pen, de 13.000 pun­ten zal al onder druk komen te staan van­daag met als doel mogelijk eerst de 12.750 en de 12.500 pun­ten. Lat­er de top­pen van mid­den 2020 als doel rond de 12.000 pun­ten. De Nas­daq staat nu al 20% onder de top van novem­ber. Het ziet er alle­maal niet goed uit en ik weet echt niet waar de bodem zal uitkomen in deze fase van onzek­er­heid. Dus om risi­co te nemen met posi­ties lijkt het me te gevaar­lijk momenteel maar waar het kan zal ik ergens instappen.

Ste­un nu dus nog die 13.000 pun­ten, lat­er de 12.750 de 12.500 en vooral lat­er de 12.000 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 13.100 pun­ten, lat­er de 13.250 en de 13.500 punten.

Overzicht resul­taat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (feb­ru­ari) ziet u via de tabel hieron­der, de maand jan­u­ari werd met een mooie winst afgerond en we starten feb­ru­ari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik nog wel wat nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aan­bied­ing, dan ont­vangt u meteen onze sig­nalen en doet u mee met de posities.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 MEI 2022. Schri­jf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Overzicht resul­tat­en deze maand en dit jaar (2022)

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.